Η ακροβασία μεταξύ νόμιμου και ηθικού, ο Μπερλουσκονισμός, το χιούμορ απέναντι στα κακουργήματα. Διαβάστε μια μεγάλη ανάλυση στον επίδοξο καναλάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως καταγράφεται από την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Ως γνωστόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετωπίζει πέντε βαριές κατηγορίες για τον υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και του έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με αυτό ενώ βρίσκεται υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων.
Οι κατηγορίες αφορούν:
Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης.
Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.
Το κατηγορητήριο, οι απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα επαναβεβαιώθηκαν στο πρόσωπο του επίδοξου καναλάρχη τον περασμένο Μάρτιο με μια μικρή αλλαγή: αντί να περνάει κάθε 15 μέρες από το Αστυνομικό Τμήμα θα περνάει μία φορά τον μήνα.
Με χιούμορ…
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Ιούλιο του 2014 που του απαγγέλθηκαν οι βαριές κατηγορίες, ο Βαγγ. Μαρινάκης είχε κληθεί να τις σχολιάσει. Η ερώτηση της δημοσιογράφου ήταν η εξής: «Θέλετε να πείτε για τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από το όνομά σας;». Κι εκείνος απάντησε: «Τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ»
Δηλαδή, αντιμετωπίζει με χιούμορ τη Δικαιοσύνη -τον έναν από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας- όταν εκείνη, κάνοντας τη δουλειά της, υποχρεώνεται να ασχοληθεί μαζί του. Ισως, στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία να μην υπάρχει ανάλογος δημόσιος χλευασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας από Ελληνα πολίτη, και δη από επιχειρηματία!!!
Οι τελευταίοι, κατά κανόνα, είναι προσεκτικοί σ’ αυτά τα ζητήματα καθώς αντιλαμβάνονται πως οτιδήποτε πουν εξ αντικειμένου συνδέεται με την οικονομική τους δύναμη που, εκτός των άλλων, συνιστά μια εξωθεσμική εξουσία. Αυτό φαίνεται να μην πολυνοιάζει τον επίδοξο καναλάρχη.