Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Από το Radom της Πολωνίας ξεκινά αύριο ο ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του πορεία στο Basketball Champions League και ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, ο προπονητής Παντελής Μπούτσκος, αναλύει την Πολωνική ομάδα και όλες τις παραμέτρους της πρεμιέρας της διοργάνωσης

«Ξεκινάμε με ενθουσιασμό το ταξίδι μας στο Basκetball Champions League, μια διοργάνωση που έχει προσελκύσει πολύ ισχυρές ομάδες, με τη συμμετοχή μας σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο.

Γνωρίζουμε ότι η ομάδα θα σκληραγωγηθεί και σωματικά και πνευματικά, με επίπονα ταξίδια και δύο αγώνες την εβδομάδα, αλλά αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση που επιζητούμε  για να ζυμωθεί  ο χαρακτήρας της ομάδας μας, ώστε να κρατάει τη συγκέντρωση και τη συνοχή της υπό συνθήκες πίεσης όπου κι αν παίζει.

Πρώτος μας αντίπαλος η Rosa Radom στην Πολωνία, μία ανερχόμενη ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει πέρσι το κύπελλο απέναντι σε μια ομάδα με την εμπειρία της ευρωλίγκα, την παραδοσιακή δύναμη της λίγκας τη Zielona Gora.

Η Rosa Radom έχει διατηρήσει τον κορμό της κι έτσι έχει καταφέρει να βρει τη χημεία της νωρίς, παρουσιάζοντας ένα σύνολο με κανόνες και πειθαρχία.

Ο παίκτης που δίνει τον τόνο είναι ο ταχύτατος point guard Brazelton, ιδιαίτερα επικίνδυνος στο transition game.

Έχει την ικανότητα να δημιουργεί τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του και υποστηρίζουν αυτό το πλάνο με πολλά σουτ έξω από τη γραμμή των τριών πόντων με τους ικανότατους σουτέρ όπως οι Bell και Sokolovski αλλά και ικανότατους επιθετικούς ριμπάουντερ όπως οι Jeszke και Adams.

Στη γραμμή των ψηλών σημείο αναφοράς αποτελεί ο Jackson με μεγάλη ικανότητα στο low post και όχι μόνο, αφού διαθέτει και εξαιρετικό σουτ κάτι που καθιστά το μαρκάρισμά του ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ανοίγει τις αποστάσεις για τους συμπαίκτες του.

Το ξεκίνημά μας στις εγχώριες διοργανώσεις δεν ήταν το προσδοκώμενο και μας έχει λείψει στο μοντάρισμα της ομάδας η εμπειρία, η πολυχρηστικότητα και η περηφάνεια του αρχηγού μας του Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Οι τραυματισμοί όμως, είναι κομμάτι του παιχνιδιού και δεν αποτελούν δικαιολογία. Το μόνο που του ευχόμαστε είναι να γυρίσει γρήγορα κοντά μας και να δούμε ξανά τη φανέλα με το 11 να βουτάει στο παρκέ για μια θεωρητικά χαμένη μπάλα…

Οι δύο αγώνες την εβδομάδα θα μας δώσουν αγωνιστικό ρυθμό και θα βοηθήσουν τους παίκτες μας να εμπεδώσουν τη φιλοσοφία μας, αφού οι στόχοι μας είναι πολλαπλοί.

Θέλουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή χημεία για να αγγίζουμε και να ξεπερνάμε κάθε φορά τα όρια μας σαν ομάδα, αλλά έχουμε και πολλούς νέους παίκτες προς ανάπτυξη, ώστε να μπορούν να μπορούν να βγουν μπροστά και να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο όταν χρειαστεί, χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια να θυσιάσουμε κανένα αποτέλεσμα.

Είμαστε ο ΠΑΟΚ και παίζουμε μόνο για τη νίκη».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!