«Με ανησυχεί η έλλειψη ενότητας!»

Ο Ιβάν Σαββίδης στην ομιλία του προς τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και για την μάχη που δίνει ο Δικέφαλος ώστε να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μεγαλομέτοχος των ασπρόμαυρων τόνισε πως αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο είναι η μη ενότητα του ίδιου του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο Σαββίδης είπε:

«Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζω για το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν ερχόμουν στο σύλλογο ήμουν έτοιμος ότι θα κηρυχθεί πόλεμος, πόλεμος εναντίον της ενίσχυσης του ΠΑΟΚ. Κι εμένα μ’ ενοχλεί περισσότερο η δική μας έλλειψη ενότητας εναντίον αυτών που πολεμούν την ενίσχυση του ΠΑΟΚ. Ειδικά όταν το βρώμικο σύστημα που ελέγχει το ποδόσφαιρο συνειδητοποίησε, ότι εγώ δεν είμαι προσωρινός, ότι ήρθα για καιρό. Από τότε, ο κύριος στόχος μου ήταν η δημιουργία ενός καθαρού συστήματος για τον ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις μελλοντικές γενιές.

Ο ΠΑΟΚ έγινε ηγέτης στην εκστρατεία ενάντια στο σύστημα. Ήρθε αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή αντιπαράθεση την οποία γνωρίζετε πολύ καλά, τα βλέπετε, τα ζείτε και συμπάσχετε με τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολύ καιρό σκεφτόμουν και ανέλυα, με ποια λέξη θα μπορούσα να χαρακτηρίσω όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα, στο σύστημα… Φοβούνται! Φοβούνται τον ΠΑΟΚ. Αναμφισβήτητα φοβούνται και μένα. Έτσι έχασαν την άνεσή τους για το λόγο αυτό. Κάνουν τα πάντα, ό,τι είναι δυνατό και ό,τι καινούργιο επινοήσουν για να μας σταματήσουν!»

«Να μην έχουμε εσωτερικές διαμάχες»

Ο Ιβάν Σαββίδης επέμενε πολύ στο να τονίζει την ενότητα που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στο εσωτερικό του λέγοντας: «Πριν λίγες μέρες ήρθα κυριολεκτικά για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε πολύ καλές συσκέψεις με τους υπεύθυνους, με τον Λούμπος, τον Ίβιτς, το Γραφείο τύπου, το τμήμα οικονομικών και ασφαλείας. Πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε την αρχή ότι θα χάσουμε αν υποτιμήσουμε κάποιον. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις μεθόδους. Και είμαστε υποχρεωμένοι να μην το επιτρέψουμε, να είμαστε προετοιμασμένοι στο μάξιμουμ.

Και να μην επιτρέψουμε να έχουμε εσωτερικές μάχες. Υπάρχουν πολλοί τομείς που κάποιος μπορεί να προχωρήσει σε δολιοφθορά. Αυτοί υπολογίζουν ότι ο ΠΑΟΚ θα απογοητευτεί στον αγώνα του. Πως θα χάσει το θάρρος του. Είτε θα συνεχίσει να έχει τη βασική του ιδιότητα που είναι η ετοιμότητα για αγώνα».

Ο ΠΑΟΚ είναι ο ηγέτης!

«Εγώ δε θέλω να σκεφτόμαστε ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παλεύουμε ως αντιπολίτευση. Ο στόχος της παράτασης των εκλογών στοχεύει να μας δημιουργήσει αυτή τη συνήθεια. Εμείς δεν επιτρέπεται να συνηθίσουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν θα χάσουμε το θάρρος και τη διάθεση. Θα διανύσουμε το δρόμο που διαλέξαμε. Ότι κι αν κάνουν αυτοί απλά θα μας ενώσουν περισσότερο, άρα θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Παρακαλώ σ’ αυτή τη διαδικασία της ενότητας να μην φειδόμαστε δυνάμεις και χρόνο».

Σήμερα, ο ΠΑΟΚ είναι ο ηγέτης, ο οποίος με ανυπομονησία προσβλέπει στην ανατροπή του φαύλου καθεστώτος, αυτή είναι η σωστή έκφραση. Συνήθως αυτή χρησιμοποιείται όταν αλλάζουν τα κυβερνητικά καθεστώτα, αλλά οι μεταστάσεις του συστήματος έχουν μπει τόσο βαθιά πλέον που κόβεις ένα κεφάλι και στην ίδια θέση μεγαλώνουν δέκα. Αναμφισβήτητα κάνουν προσπάθειες ώστε να αποκτήσουν οι άνθρωποι σαν ιό την πεποίθηση ότι το σύστημα είναι ανίκητο. Ο ΠΑΟΚ ηγείται των αλλαγών που άρχισαν. Ο ΠΑΟΚ είναι η ψυχή του κινήματος που παλεύει για τη δικαιοσύνη, για όποιον έχει αυτό το στόχο. Ο ΠΑΟΚ πυροδότησε τη διαδικασία αλλαγής στις 2 Μαρτίου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που εκείνη τη νύχτα που συναντήθηκα με τους βετεράνους και με ρωτούσαν αν αντιλαμβάνομαι ότι το -3 είναι το μίνιμουμ τιμωρίας, τους απάντησα ότι ο ΠΑΟΚ στη ζωή του έχει χάσει τόσα, που το -3 με στόχο να αποκτήσουμε καθαρό ποδόσφαιρο επιτέλους, δεν μ’ ανησυχεί καθόλου. Και τότε μου είπαν προχώρα.

«Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε με το αίμα του»

O μεγαλομέτοχος των ασπρόμαυρων μίλησε για το εγκληματικό ποδοσφαιρικό σύστημα στην Ελλάδα τονίζοντας:

«Είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να μας δημιουργήσει αμφιβολία. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος σύλλογος που πλήρωσε για τη στάση του σε αρχές με το ίδιο του το αίμα. Αναμφισβήτητα προσπαθούν να μας χρησιμοποιήσουν, αλλά κάνουν λάθος που προσπαθούν να με υποτιμήσουν. Τότε πήρα την απόφαση να μπω στο ΔΣ και να ηγηθώ του ΠΑΟΚ και να πάρω έτσι την πλήρη ευθύνη, την οποία δεν φοβάμαι. Παίρνω την ευθύνη για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Αναμφισβήτητα θα είμαι δίπλα σε όσους πιστεύουν στον ΠΑΟΚ κι εμένα και είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είμαι σίγουρος ότι θα κάνω τα πάντα που εξαρτώνται από μένα. Και ακόμη περισσότερα για να ενισχύσω τη θέση του ΠΑΟΚ. Θέλω να πιστεύω ότι μπροστά μας έχουμε μεγάλες αθλητικές επιτυχίες, αλλά αυτή είναι η Ελλάδα. Δυστυχώς φτωχή, πολλές φορές ακατανόητη, με ένα εγκληματικό ποδοσφαιρικό σύστημα, παρόλα αυτά αγαπημένη απ’ όλους μας και αγαπημένη μάλιστα με δέος απ’ όλους μας».

«Εμείς συνεχίζουμε να παρατηρούμε. Τις επόμενες μέρες μπορεί να αλλάξει η δική μας προσέγγιση, με ποιον τρόπο δηλαδή να κάνουμε την ευθανασία, γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε. Γιατί το σύστημα έχει μια επιθανάτια αγωνία και ως χριστιανοί ορθόδοξοι, πρέπει να έχουμε ανθρωπιά. Η ευθανασία είναι αναπόφευκτη.

Πιστεύω πάρα πολύ ότι η σημερινή διοίκηση της UEFA και θέλω να με πιστέψετε, θα ακούσει τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμφισβήτητα και του ΠΑΟΚ, ως ενός φαινομένου μέσα σε αυτό το ποδόσφαιρο. Θα έχουμε καλές δυνατότητες προκειμένου να κάνουμε με πιο πολιτισμένο τρόπο την ένταξη του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ευρωπαϊκό.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!