inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Άλλα σπορΒόλεϊ

Με ψυχή και Σαφράνοβιτς!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα στο Champions League παρά τις σημαντικές απουσίες του

02.11.2016 23:11
Share
SHARE

Ένας ΠΑΟΚ που του λείπει ένας διαγώνιος κλάσης (όπως είναι ο τραυματισμένος Γκόμεζ) αλλά και ένας ακραίος παγκοσμίου επιπέδου (δεν είναι έτοιμος ο Ντάντε) έβγαλε ψυχή και κέρδισε στο τάι μπρέικ με 2-3 σετ (20-25, 25-19,24-26, 31-29, 12-15)  την Μλάντοστ στην Κροατία κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο του CEV Champions League. Με Μαέστρο τον Πέτκοβιττς, ηγέτη τον Σαφράνοβιτς,  ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τη νίκη με τον Σακόγλου να βγάζει ψυχή στα δύσκολα και τον Σωτηρίου να τελειώνει το ματς με 15 πόντους.

Contents
Χαλαρά ο πρώτο σετ-Λάθη στο δεύτεροΑνακάτεψε την τράπουλα ο ΚαλμαζίδηςΈχασε το σετ με… θρίλερΜε Σαφράνοβιτς ηγέτη

Το ματς βέβαια σημαδεύτηκε από έναν νέο τραυματισμό αφού μετά τους Γκόμεζ και Ανδρεάδη χτύπησε και ο Παντακίδης που στάθηκε  για δεύτερη χρονιά άτυχος. Πρώτος σκόρερ του αγώνα; Ποιος άλλος;  Ο Σαφράνοβιτς με 22 πόντους.Η ρεβάνς θα γίνει την Κυριακή 6/10 στις 18.00 στο PAOK Sports Arena και ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ σε περίπτωση ήττας με 3-2 η πρόκριση θα κριθεί στο «χρυσό σετ» των 15 πόντων.

Χαλαρά ο πρώτο σετ-Λάθη στο δεύτερο

Ο ΠΑΟΚ είχε στο πρώτο σετ  τον Πέτκοβιτς  όχι μόνο δημιουργό αλλά και  βοηθό των υπολοίπων στο σκοράρισμα. Ο Σαφράνοβιτς ήταν σταθερά καλός ενώ ο Σωτηρίου  η κύρια πηγή κινδύνου. Έτσι ο Δικέφαλος σημείωσε… χαλαρά το 0-1 με 20-25. Η συνέχεια δεν ήταν η ίδια.

Στο δεύτερο σετ ο Σαφράνοβιτς έπαιζε στην αρχή μόνος του απέναντι στους Κροάτες που έδειξαν αντανακλαστικά και προηγήθηκαν 12-8 με τον Γιάννη Καλμαζίδη να παίρνει τάιμ άουτ. Από παράβαση  του Σακόγλου το η διαφορά πήγε στους πέντε με 13-8 αλλά ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 13-9. Με πόντο σε πρώτο χρόνο από τον  Τακουρίδη και ένα λάθος των αντιπάλων ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 14-11. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 15-11 αλλά και το 16-11 μετά από λάθος απόφαση του διαιτητή. Σε εκείνο το σημείο ο Τακουρίδης πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δύο δικούς του πόντους αλλά και ένα λάθος την Μλάντοστ ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 16-14.  Στη συνέχεια όμως οι πρωταθλητές Ελλάδος… κατέρρευσαν με τους Κροάτες να φτάνουν στο 20-14. Οι ασπρόμαυροι είχαν μόνη επιθετική λύση τον Τακουρίδη και με παιδικά λάθη έχασαν το σετ 25-19.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Καλμαζίδης

Στο τρίτο σετ ο Καλμαζίδης ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας στο παιχνίδι τον Τερζή αντί του Πέτκοβιτς που στο δεύτερο δεν ήταν το ίδιο καλός με το πρώτο αλλά και τον Παντακίδη. Ο Τακουρίδης ήταν αυτός που και στο τρίτο σετ παίζοντας με πάθος κρατούσε αρχικά μέσα τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε 3-4 και  4-6. Ο Σφράνοβιτς σημείωσε το 5-7 και ο Παντακίδης το 5-8 μετά από καλή άμυνα του Γκαρά. Όμως σε εκείνο το σημείο η ατυχία χτύπησε ξανά τον Δικέφαλο αφού ο Παντακίδης τραυματίστηκε και πέρασε εκτός παιχνιδιού.

Οι Κροάτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10 και 11-11. Δύο πόντοι  όμως από τον Σακόγλου έδωσαν ξανά προβάδισμα στον Δικέφαλο με 11-13.  Οι ασπρόμαυροι  σε αντίθεση με το δεύτερο σετ είχαν την τύχη να έχουν ξανά τον Σαφράνοβιτς σε καλή κατάσταση και να φτάνουν στο 12-16 και στο  13-17. Η Μλάντοστ όμως δεν τα παράτησε και μείωσε σε 16-18 ενώ κατάφερε και να ισοφαρίσει σε 18-18. Σε εκείνο το σημείο ο Πέτκοβιτς μπήκε ξανά στο παιχνίδι στην θέση του Τερζή. Με μπλοκ άουτ του Παπαδόπουλου ο Δικέφαλος πήγε στο 19-20 και ένα κάρφι της Μλάντοστ έδωσε σε κρίσιμο σημείο αέρα δύο πόντων στον ΠΑΟΚ (19-21). Ο Σακόγλου όμως έχασε δύο ευκαιρίες να πάρει πόντο και το ματς πήγε πάλι στην ισοπαλία 21-21.

O Σωτηρίου μετά απο μία φάση διαρκείας κάρφωσε για το 21-22. Μετά την γρήγορη απάντηση της Μλάντοστ ο Σαφράνοβιτς με δυνατό καρφί σημείωσε το 22-23 αλλά μe δύο διαδοχικά μπλοκ πάνω στον Ισραηλινό οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 24-23. O ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά εκεί ο Σακόγλου έδειξε μεγάλο πάθος και με δύο συνεχόμενους πόντους έφτασε την ομάδα του στο 24-25! Η απόλυτη ανατροπή ολοκληρώθηκε με επίθεση άουτ της Μλάντοστ και τον ΠΑΟΚ να κάνει το 1-2 σετ.

Έχασε το σετ με… θρίλερ

Παρά  το ψυχολογικό πλεονέκτημα των παικτών του ΠΑΟΚ μετά το καταπληκτικό φινάλε του τρίτου σετ, ο Δικέφαλος δεν ξεκίνησε καλά. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-2 και τον Καλμαζίδη να καλεί άρον άρον σε τάιμ άουτ φανερά εκνευρισμένος από την… απάθεια με την οποία μπήκαν στο σετ οι παίκτες του. Το τάιμ άουτ είχε αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ να μειώνει αρχικά σε 5-4 και λίγο αργότερα  να ισοφαρίζει 6-6.  Οι Κροάτες ξέφυγαν ξανά με 8-6 και 10-8 αλλά και 12-8 με τον Δικέφαλο να κάνει πολλά αδικαιολόγητα λάθη χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός ο αντίπαλος του. Με πόντους από Σμαραγδή, Σακόγλου και μπλοκ του Τακουρίδη ο Δικέφαλος μπήξε ξανά στο παιχνίδι αφού μείωσε 13-11.

Η ομάδα από την Καστέλα όμως επωφελήθηκε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ  ξέφυγε ξανά με 15-11. Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το σημείο ενώ έβγαζε υποδοχές δεν είχε παίκτες να τελειώνουν τις επιθέσεις και έχασε επαφή με το σκορ (17-12). Ο Σακόγλου όμως δεν είχε πει ξανά την τελευταία του κουβέντα και με δύο δικούς του πόντους και ένα λάθος ο ΠΑΟΚ μείωσε στο  17-15. O Ντίρλιτς πέρασε και έκανε το 18-15, o Σαφράνοβιτς με καρφί το 18-16 και λίγο μετά ο Σμαραγδής το 19-18.  Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 20-18 αλλά ο ΠΑΟΚ με Σακογλου έμεινε κοντά στο σκορ . Ο Σακόγλου έκανε το 21-20 και ο Πέτκοβιτς με εκπληκτικό μπλοκ το 21-21. Σε εκείνο το σημείο ο Σωτηρίου με έναν παλικαρίσιο πόντο έκανε το 21-22 και ο αγώνας έγινε ξανά θρίλερ. Οι Κροάτες γύρισαν το παιχνίδι με την σειρά τους σε 23-22.

O Τακουρίδης ισοφάρισε αλλά το σερβίς άουτ του Σωτηρίου πήγε το ματς σε σετμπολ 24-23. O Σαφράνοβιτς έδειξε την κλάση του και με πλασέ ισοφάρισε 24-24. Ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με μπλοκ αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το ματς μπολ. Το 25-25 έγινε 25-26 με τον Πέτκοβιτς να πλασάρει αντί να δίνει πάσα αλλά και στη συνέχεια οι Κροάτες ισοφάρισαν ξανά κερδίζοντας μπλοκ άουτ. Ο Σαφράνοβιτς έστειλε την μπάλα άουτ και έγινε το 27-26. Ο Δικέφαλος ισοφάρισε γρήγορα με λάθος των αντιπάλων αλλά η Μλάντοστ είχε εκ νέου σετ μπολ στο 28-27. Το 28-28 πέτυχε ο Σμαραγδής σε πρώτο χρόνο αλλά το σερβίς του πήγε άουτ στη συνέχεια. Ο Σακόγλου έκανε το 29-29 με μπλοκ άουτ αλλά και ο ίδιος έκανε κακό σερβίς. Στο 30-29 o Σακόγλου δεν κατάφερε να πετύχει τον πόντο και  το παιχνίδι πήγε στο τάι μπρέικ με 31-29.

Με Σαφράνοβιτς ηγέτη

Στο τάι μπρέικ ο Σαφράνοβιτς μπήκε δυνατά, πήρε έναν πόντο με καρφί έναν με άσο. Άλλος ένας πόντος από τον Σμαραγδή και ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 1-3.  Δύο τραγικά λάθη των αντιπάλων έδωσαν στον ΠΑΟΚ αέρα τριών πόντων (2-5). Ο Σωτηρίου σημείωσε το 3-6 από δύσκολη θέση.  Το σερβίς το Σακόγλου πήγε άουτ και μία ακόμη κακή υποδοχή έβαλαν την Μλάντοστ ξανά το παιχνίδι αφού μείωσε 5-6 και με καρφί άουτ ξανά από τον Σακόγλου οι Κροάτες ισοφάρισαν. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω 8-6 απο λάθη δικά του και για άλλη μία φορά με την πλάτη στον τοίχο. Οι παίκτες του Καλμαζίδη όμως έδειξαν ψυχήη, βελτίωσαν το μπλοκ και πέρασαν μπροστά 9-10!

Το ματς πήγε στο 11-11. Εκεί ο Σμαραγδής σε πρώτο χρόνο έκανε το 11-12 και ο Σακόγλου με φοβερό πόντο το 11-13. Οι γηπεδούχοι μείωσαν αλλά ο Σμαραδής πέτυχε το 12-14. Στον πόντο που έκρινε τον αγώνα ο Σαφράνοβιτς έβγαλε φοβερή άμυνα και ο Σωτηρίου από δύσκολη θέση σημείωσε το 12-15.

Σετ 1:  20 – 25 (29 λεπτά)
Σετ 2:  25 – 19 (26 λεπτά)
Σετ 3:  24 – 26 (33 λεπτά)
Σετ 4:  31 – 29 (39 λεπτά)
Σετ 5:  12 – 15 (18 λεπτά)
Σύνολο:  112 – 114 (145 λεπτά)

st

Ποδόσφαιρο

Ξεκινούν οι δράσεις για τα 100 Χρόνια του ΠΑΟΚ! (pic)

Δημήτρης Βαφειάδης
13.06.2025 13:32

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της Super League 2

Γιάννης Σωτηρίου
13.06.2025 13:01

Ανακοίνωσε Πάμπλο Γκαρσία ο ΑΠΟΕΛ

Γιάννης Σωτηρίου
13.06.2025 12:56

Κουβεντίδης: «Ο σχεδιασμός θα κριθεί με γεγονότα, όχι εικασίες»

Όλγα Χιονίδου
13.06.2025 12:34

Ανδρέας Κυριακόπουλος: Έτσι τον αποχαιρέτησαν οι συνεργάτες του (pic)

Γιάννης Σωτηρίου
13.06.2025 12:19

Κωστούλας για Τζίμα: «Είναι φίλος, ανυπομονώ να παίξουμε»

Όλγα Χιονίδου
13.06.2025 12:02

Μπάσκετ

Και ο Σύνδεσμος Προπονητών κατά της ΕΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
13.06.2025 14:20

Αναμονή για το BCL στον ΠΑΟΚ!

Όλγα Χιονίδου
13.06.2025 12:38

Βάζει πλώρη για το milestone των 3.000 διαρκείας

Όλγα Χιονίδου
13.06.2025 01:10

Αντίστροφη μέτρηση για τα διαρκείας

Όλγα Χιονίδου
12.06.2025 01:46

Η αναμονή και οι off season προπονήσεις

Όλγα Χιονίδου
12.06.2025 01:45

Ο Κέβιν Πόρτερ έριξε… άκυρο στους Μπακς

Γιάννης Σωτηρίου
11.06.2025 23:02

Αντίπαλοι

Ανακοίνωσε Τουμπά ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
13.06.2025 10:40

Πασχαλάκης: «Δεν έπεσα εγώ θύμα ξυλοδαρμού!» (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
11.06.2025 18:55

Ο Πασχαλάκης πρωταγωνιστής στο ξύλο της Μυκόνου

Γιάννης Σωτηρίου
10.06.2025 16:45

Διαψεύδει για Νίκολιτς στην Ελλάδα η ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
09.06.2025 20:06

Πένθος ξανά στην ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
09.06.2025 17:47

ΤΣΣΚΑ: Κι επίσημα τέλος ο Νίκολιτς

Γιάννης Σωτηρίου
09.06.2025 17:05
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Καταθέτει ένσταση η Παλαιστίνη!
13.06.2025 15:48
Το μήνυμα της Σίζαρ στον κόσμο του ΠΑΟΚ (video)
13.06.2025 15:16
Κριστιάνο: Πώς ένα πεταμένο περιβραχιόνιο έσωσε μία παιδική ζωή!
13.06.2025 14:56
Και ο Σύνδεσμος Προπονητών κατά της ΕΟΚ
13.06.2025 14:20
Έτσι ολοκληρώνεται σωστά η σχολική χρονιά! (video)
13.06.2025 13:27

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Με… νεροπίστολα και σφεντόνες δεν μπορείς να κερδίσεις τα πυρηνικά

Σωτήρης Μήλιος
10.06.2025 16:52
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Ο καλύτερος στην Ευρώπη»…

Σωτήρης Μήλιος
31.05.2025 09:31
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ πήρε… μάθημα και θα δώσει απαντήσεις

Κώστας Βασιλόπουλος
29.05.2025 00:22
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

Μάνος Τσαλγατίδης
26.05.2025 14:19

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?