Η μεταγραφική λίστα και ένα γιατί…

Με τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί ποτέ κάποιος να είναι ήρεμος, αφού είναι μία ομάδα που μπορεί να σε εκπλήξει είτε θετικά, είτε αρνητικά. Ένας σύλλογος των άκρων. Ενώ η ομάδα λοιπόν πολλές φορές, φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της, όλο και κάτι συμβαίνει με αποτέλεσμα να ταράσσεται η ηρεμία της.

Αυτή την φορά ήρθε η απόφαση του Βλάνταν Ίβιτς να δημιουργήσει θέμα. Η απομάκρυνση του γυμναστή Δημήτρη Δανιηλίδη, προκαλεί ερωτηματικά, αφού για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ, φαινόταν πως στο συγκεκριμένο τομέα, δούλεψε άριστα. Άλλωστε ο Δανιηλίδης βρίσκεται πολλά χρόνια, στα τμήματα των ακαδημιών των ασπρόμαυρων και το λογικό ήταν, να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ, σε άτομα εμπιστοσύνης του, και επιτέλους να δημιουργήσει το δικό του τιμ.

Είχα υποστηρίξει πολλές φορές, από τα περσινά play off, ότι θεωρώ τον Ίβιτς ικανό να πετύχει, όπως και το τιμ γύρω του, διότι εκτός όλων των άλλων… ένιωθε από ΠΑΟΚ και ήξερε τα αποδυτήρια της ομάδας. Πλέον ο Σέρβος έχει αποφασίσει να «τρέξει» τα αποδυτήρια, με συμπατριώτες του και μένει να δούμε, τι αποτελέσματα θα έχει αυτή η απόφαση απομάκρυνσης του γυμναστή. Μία απόφαση που μάλλον δεν έχει ξεκάθαρη εξήγηση.

Από την άλλη υπάρχει και το θέμα Τζαβέλλα, που τώρα πλέον βλέπουμε, τα αποτελέσματα εκείνης της δημόσιας αναφοράς του Σέρβου προπονητή, που αν το έλυνε εσωτερικά, ίσως τώρα να μην αναγκαζόταν, να τον έχει στην προπόνηση έστω και σε ξεχωριστό γήπεδο, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, με την υπόλοιπη ομάδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως πάνω απ΄ όλα, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Και επειδή ο ΠΑΟΚ κάθε φορά, κάνει το ίδιο και στο τέλος αποτυγχάνει, αυτή την φορά είναι μονόδρομος για αυτόν, να στηρίξει τον προπονητή του και τις επιλογές του και να του δώσει όλα όσα χρειάζεται, όπως βέβαια και του Αθλητικού Διευθυντή του. Και όταν λέει κανείς ΠΑΟΚ, δεν εννοεί μόνο την ΠΑΕ αλλά και το περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν χρειάζεται να γράψουμε τι θα συμβεί, καθώς εδώ και χρόνια το έχουμε δει το… έργο.

Και η σημαντικότερη στήριξη που μπορεί να έχει ο προπονητής και ο Αθλητικός Διευθυντής, είναι να αποκτηθούν οι ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει. Στη λίστα τους, υπάρχουν αρκετές σπουδαίες περιπτώσεις, τόσο στην θέση του επιθετικού όσο και του παίκτη box to box. Με βάση αυτή τη λίστα, φαίνεται πως έχουν στο νου τους, παίκτες τύπου Κάνιας και Μάτος, δηλαδή ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει την αξία τους και έχουν εμπειρία από καλά πρωταθλήματα.

Όμως στον ΠΑΟΚ, είπαμε, πως ποτέ δεν μπορείς να είσαι ήρεμος και ότι είναι απρόβλεπτος, οπότε καλύτερα ας κάνουν όλοι υπομονή, λίγες μέρες ακόμη και μετά θα κριθούν όλοι. Η κριτική για ονόματα που ακούγονται (τα περισσότερα μάλιστα,αν όχι όλα, δεν ισχύουν) ή για τις μεταγραφές το καλοκαιριού, εν μέσω μεταγραφικής αγοράς, μόνο κακό μπορεί να κάνει.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!