inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Διάφορα

«Κάθαρση μέσα στο 2017»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Γιάννης Σωτηρίου
02.01.2017 08:45
Share
SHARE

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με συνέντευξη που έδωσε αναφέρθηκε στα όσα γίνονται για να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο στην κανονικότητα τους.

Μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρθηκε στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, τις επόμενες κινήσεις ώστε αυτό να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ενώ μίλησε συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό και τα προβλήματα του.

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για την παρουσία του σε αρκετά γήπεδα ενώ στάθηκε και στους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει στις ομοσπονδίας αλλά και τι πρέπει να γίνει με τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η εξής:

-Κ. Υπουργέ κλείσατε δύο μήνες στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Σε μία περίοδος που η κυβέρνησή έχει ανοίξει πολλά μέτωπα κυρίως στο ποδόσφαιρο. Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;

«Ήταν ένα δίμηνο που είχε τουλάχιστον πολύ ενδιαφέρον. Εχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μια διαδικασία εξυγίανσης και σύγκρουσης με καταστάσεις που στην καλύτερη περίπτωση δημιουργούσαν δυσφορία και στην χειρότερη πολύ περισσότερα πράγματα. Νομίζω πως προχωράμε σε νέα καλύτερη μέρα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να δούμε το σύνολο του αθλητισμού. Τι παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και πώς να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επισημαίνω, βέβαια, μέσα σε πολύ σφιχτές δημοσιονομικές συνθήκες, αλλά με στρατηγική και σχέδιο, ούτως ώστε να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο».

-Μέσα στο 2017 μπορεί να γίνει η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Νομίζω πως έχουν μπει οι βάσεις και πορευόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Αισιοδοξώ ότι την καινούργια χρονιά θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

-Μπήκατε κατευθείαν στα βαθιά. Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, κληθήκατε να αντιμετωπίσετε ακραία γεγονότα όπως η επίθεση στον κ. Μπίκα. Η κυβέρνηση αυτή, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, μπορεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο;

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και όλες τις πρωτοβουλίες για να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα. Σε συνεργασία και με τα συναρμόδια Υπουργεία και με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες μέριμνες και όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το τονίζω αυτό και το λέω συνέχεια. Μέρες που είναι δεν θα ήθελα να μιλήσουμε με κλισέ και κοινοτυπίες. Προφανώς θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να δώσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες λύσεις σ’ αυτή την κατάσταση».

-Παρατηρούμε ότι είστε και φίλαθλος. Παρακολουθείτε δια ζώσης το τι γίνεται στον χώρο. Μάλιστα πρόσφατα είδατε και τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε για την Euroleague. Αυτό σας βοηθάει να δείτε τα γεγονότα από μία διαφορετική γωνία;

«Αυτό που θέλω είναι να έχω παρουσία σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Όχι μόνο στα αθλήματα πρώτης σειράς. Τα πιο γνωστά και τα πιο εμπορικά, αλλά στο σύνολο των αθλητικών γεγονότων. Δεν έχουμε γεννηθεί, ούτε μεγαλώσει μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα, μέσα από την κοινωνία ερχόμαστε. Βιώνουμε τα προβλήματα και γι αυτό τον λόγω μπορούμε να προσπαθούμε πιο στοχευμένα για τις λύσεις».

-Φαντάζομαι ότι σας βοηθάει και η θητεία σας στο προηγούμενο πόστο σας ως γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς;

«Βοηθάει αρκετά. Είχαμε ασχοληθεί με διάφορα ζητήματα του αθλητισμού και στην προηγούμενη υπηρεσία. Επομένως δεν ήταν ξένη γη, τα προβλήματα που ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε εδώ πέρα. Η ευχή είναι να σταματήσει ο αθλητισμός να είναι αντικείμενο ερευνών υπηρεσιών σαν την προηγούμενη από την οποία έρχομαι. Κι αυτή θα είναι και η ευχή μου για το 2017».

-Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας ένα συνέδριο κατά του ντόπινγκ. Η Ελλάδα δεν έχει τα κρούσματα άλλων χωρών, αλλά δεν έχουν γίνει και αρκετοί έλεγχοι. Με τις κινήσεις που έχετε κάνει, θα βοηθήσει, ώστε να δούμε στη χώρα μας πιο καθαρό αθλητισμό;

«Εδώ και δύο χρόνια, από τον Σταύρο Κοντονή και τον γενικό μας γραμματέα τον Ιούλιο Συναδινό, γίνανε πολύ σοβαρές κινήσεις, ώστε να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία και τα ελληνικά δεδομένα με τα παγκόσμια. Έχουν γίνει πολλά βήματα και συστηματοποιούμε τη δουλειά. Το επόμενο διάστημα υπάρχει ένα οδικός χάρτης για ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην προσπάθεια εξυγίανσης αυτού του κομματιού του αθλητισμού. Που είναι πολύ σοβαρό και αφορά την υγεία των παιδιών μας. Υπάρχει μία συστηματοποιημένη δουλειά σε όλους τους τομείς και στο ντόπινγκ και ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να βλέπουμε καρπούς της προσπάθειας αυτής».

-Είχατε δηλώσει ότι πρέπει να τελειώνουμε με το ποδόσφαιρο, γιατί θα γίνουμε Υπουργείο Ποδοσφαίρου. Και πρέπει να ασχοληθείτε με το μαζικό αθλητισμό και τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Πόσο σημαντικό είναι στην σημερινή εποχή ο κόσμος να ασχολείται με τον αθλητισμό;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, να μπορείς να δίνεις διεξόδους στους νέους και σε όλο τον κόσμο. Ώστε να μπορεί να αθλείται σε αξιοπρεπής συνθήκες, σε αξιοπρεπής εγκαταστάσεις. Είναι κομβικό στην προσπάθειά μας. Ήδη έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις. Σας θυμίζω ότι για πρώτη φορά μαθητές των δημοτικών, μπορούν να μάθουν δωρεάν κολύμβηση.

Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί δείχνει και τη συνέργεια των δύο υπουργείων. Του Υπουργείου Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας. Στοχεύουμε να κάνουμε κι άλλες δράσεις και να δυναμώσουμε όλες τις δομές του μαζικού αθλητισμού. Κυρίως, όμως, να κάνουμε όσες παρεμβάσεις χρειάζεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με πολλή δουλειά, με μεράκι και έξυπνες λύσεις, μπορούμε να βρούμε τρόπο να βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι του και να τον κάνουμε να αθληθεί με αξιοπρέπεια. Από κάθε άποψη είναι προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και με οικονομικούς όρους, ένας λαός που έχει καλή φυσική κατάσταση, είναι ένας λαός που έχει και λιγότερα έξοδα στη δημόσια υγεία. Επομένως όσα επενδύεις στον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό τα κερδίζεις πολλαπλάσια μακροοικονομικά».

-Ο μεγάλος «βραχνάς» του Υπουργείου αυτή την περίοδο είναι η κρατική επιχορήγηση. Σε μία πολύ δύσκολη περίοδος, όπου οι ομοσπονδίες υποφέρουν και σε μία δύσκολη χρονιά, μιας και είναι η μεταολυμπιακή χρονιά. Ποιες είναι οι κινήσεις σας;

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη χρηματοδότησης αυτή την περίοδο και τα σφιχτά οικονομικά. Είναι και η πολύ κακή αξιοποίηση των πόρων όταν υπήρχαν χρήματα. Δεν θέλω να πω κακοδιαχείρηση ή κακοδιοίκηση, αλλά εσφαλμένες επιλογές την περίοδο των παχέων αγελάδων που κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα σήμερα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι με σωφροσύνη να διαχειριστούμε του ελληνικού λαού. Και κυρίως, για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ούτε σκοτεινά σημεία και με αυτή την πολιτική αρχή θέλω να πορεύομαι, να δημιουργήσουμε διαφανείς διαδικασίες στην χρηματοδότηση.

Να μπουν για πρώτη φορά αντικειμενικά κριτήρια και να μην αφήνετε στην κρίση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, η διαχείριση αυτού του δημόσιου χρήματος. Ήδη έχουν φτιαχτεί ομάδες εργασίας, που δουλεύουν πάνω σε αυτό το πρότζεκτ κι ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πρωτοβουλίες. Τουλάχιστον το 2018 να μπει σε νέες βάσεις και με κύριο πρόσταγμα τη διαφάνεια. Η διαφάνεια είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα».

-Έχουν ξεκινήσει ήδη αρκετοί έλεγχοι σε ομοσπονδίες. Είστε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα;

«Είμαι ευχαριστημένος που ξεκίνησε, για πρώτη φορά από τον Σταύρο Κοντονή, αυτή η διαδικασία. Ακολουθώντας, βέβαια την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης. Εμείς και θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα θεσμοθετήσουμε. Αυτό δεν θα είναι στην διακριτική ευχέρεια κάποιου Υπουργού, αλλά θα γίνει ο κανόνας. Επομένως και με τον νέο αθλητικό νόμο θα υπάρχουν προβλέψεις για τη σωστή διαχείριση και τον σοβαρό οικονομικό απολογισμό».

-Τέλος ποιος είναι ο στόχος σας για το 2017 και τι εύχεστε στους αθλητές μας;

«Η ευχή είναι μία: Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Για τον ελληνικό αθλητισμό, οι άνθρωποι αυτοί που σε πολύ δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές χωρίς την απόλυτη αρωγή από την πολιτεία να είναι υγιείς και να συνεχίζουν να μας χαρίζουν χαμόγελα. Εμείς σας πολιτική ηγεσία, θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, να δουλέψουν με αξιοπρέπεια για να μας κάνουν όλους χαρούμενους».

Ποδόσφαιρο

Έρχεται νέα ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 21:47

Το μήνυμα του ΠΣΑΠΠ για το «αντίο» του Βιεϊρίνια

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 21:36

ΠΑΟΚ: «Ο ιδανικός επίλογος σε μια μαγική βραδιά…»

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 21:21

Το «ευχαριστώ» του Κόλεϊ στον ΠΑΟΚ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 21:05

Μια βραδιά γεμάτη με έντονα συναισθήματα! (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
12.05.2025 20:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ηλιόπουλου-Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 19:58

Μπάσκετ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ξεκινήσαμε δυναμικά!» (pics-video)

Δημήτρης Βαφειάδης
12.05.2025 17:46

Στον «αέρα» τα διαρκείας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Όλγα Χιονίδου
12.05.2025 16:26

Μπάρτλεϊ: «Μίλησα με τον πρόεδρο, θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ!»

Όλγα Χιονίδου
12.05.2025 12:05

Παπαδάκης: «Κάντο με πάθος ή μην το κάνεις καθόλου» (pics)

Όλγα Χιονίδου
11.05.2025 15:55

More life Σαβάρ!

Εύα Σαράντη
11.05.2025 14:25

KAE ΠΑΟΚ: «Χρόνια πολλά ΜΑΜΑ!»

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 11:52

Αντίπαλοι

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ηλιόπουλου-Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 19:58

Αποχαιρέτησε στα αποδυτήρια της Τούμπας ο Αλμέιδα

Γιάννης Σωτηρίου
12.05.2025 13:38

Αλητείες των παικτών της ΑΕΚ στην Τούμπα! (videos)

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 22:09

Στην Τούμπα ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:58

Ενδεκάδα με εκπλήξεις από την ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:22

«Πρόταση από τα Εμιράτα για Αλμέιδα»

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 17:21
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Έρχεται νέα ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ
12.05.2025 21:47
Το μήνυμα του ΠΣΑΠΠ για το «αντίο» του Βιεϊρίνια
12.05.2025 21:36
ΠΑΟΚ: «Ο ιδανικός επίλογος σε μια μαγική βραδιά…»
12.05.2025 21:21
Το «ευχαριστώ» του Κόλεϊ στον ΠΑΟΚ (pic)
12.05.2025 21:05
Επίσημο: Ο Αντσελότι αναλαμβάνει την Εθνική Βραζιλίας! (pic)
12.05.2025 20:48

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Μάτια υγρά…

Σωτήρης Μήλιος
12.05.2025 08:48
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
12.05.2025 00:13
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?