Το κανόνι του ΠΑΟΚ

Η απόκτηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, θεωρούμε ότι ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης ο Μαυροβούνιος. Πρόκειται για επιθετικό με χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει ο Δικέφαλος στο ρόστερ του. Αυτός είναι και ο λόγος που τον επέλεξε ο Ιβιτς. Επί της ουσίας αυτός ήταν η πρώτη επιλογή τόσο του Μίχελ όσο και του Ιβιτς.

Οι επαφές με τον Ανσαριφάρντ έγιναν γιατί ο Ιρανός ήταν παίκτης που θεωρήθηκε ότι μπορεί να έρθει πιο γρήγορα και είχε το πλεονέκτημα της εύκολης προσαρμογής με δεδομένο ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να τον φέρουν στην Τούμπα (κακό του κεφαλιού του), ο στόχος ήταν ο φορ της Λέγκια.

Ο Μίχελ είχε κάνει προεργασία με τους Πολωνούς και γνώριζε ποια είναι να τα δεδομένα. Δεν είναι μια επιλογή που έγινε υπό την πίεση του χρόνου. Το σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ είχε δουλέψει πολύ πάνω στον Πρίγιοβιτς και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ο κατάλληλος παίκτης για την ομάδα εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αποκτηθεί από την Λέγκια και να ικανοποιηθεί ο ίδιος οικονομικά.

Με το ΟΚ του Σαββίδη ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου, προχώρησε την διαδικασία για να προσθέσει ο ΠΑΟΚ στη μηχανή του έναν παίκτη με δυναμικά χαρακτηριστικά. Ο Πρίγιοβιτς είναι ο φορ – killer που η παρουσία του μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μόνο απαρατήρητη δεν περνά από τους αντιπάλους. Ανάλογος επιθετικός, ίσως και να μην έχει έρθει ποτέ στο παρελθόν στην Τούμπα.

Εξαίρεση αποτελεί η απόκτηση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Το «αλάνι» ήταν επιθετικός επιπέδου. Οι γνωρίζοντες το ποδόσφαιρο υποστηρίζουν ότι ο Πρίγιοβιτς είναι ακόμα πιο βελτιωμένος σε πολλούς τομείς και έρχεται στην Τούμπα με παραστάσεις από το Champions League. Το μόνο θέμα είναι ο χρόνος προσαρμογής που θα χρειαστεί για να «δέσει» με την ομάδα και να δείξει τις ικανότητες του στους αγωνιστικούς χώρους.

Υ. Γ. 1 Άμεσα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τους παίκτες που θα φύγουν δανεικοί. Ο Τιάμ έφυγε ήδη, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Με την ολοκλήρωση της απόκτησης των Πρίγιοβιτς, Ενρίκε και Ουάρντα, αυτό θα είναι το θέμα που θα απασχολήσει την ασπρόμαυρη επικαιρότητα. Όπως επίσης και το αν θα αποκτηθεί ή όχι μέσος. Το θέμα έχει «παγώσει» αυτή την εποχή. Το βάρος δόθηκε στην απόκτηση του Βραζλιάνου, του Μαυροβούνιου και του Αιγύπτιου.

Υ. Γ. 2 Ωστόσο στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, θα συζητηθεί εκ νέου ανάμεσα σε Σαββίδη, Μίχελ και Ιβιτς. Εκτιμούμε ότι το πιθανότερο είναι να κινηθεί ο ΠΑΟΚ για μέσο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάρει και 4ο παίκτη. Ο Ιβιτς θα κληθεί να αποφασίσει να τον καλύπτει η παρουσία Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Σάχοφ, Τσίμιροτ, Κάτσε, Χαρίση με τον τελευταίο να είναι υποψήφιος να φύγει δανεικός από την Τούμπα.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!