Tον αγαπάμε και χωρίς τίτλους;

Θα πρέπει όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ και φυσικά και οι φίλαθλοι του, να προσέξουν νομίζω ιδιαίτερα την ομάδα του βόλεϊ ,αποφεύγοντας «αρρώστιες» και «κολλήματα» που έχουν προέρθει από το αποτυχημένα χρόνια της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η ομάδα του βόλεϊ του Δικεφάλου είναι πρωταθλήτρια και ως τέτοια πρέπει να την προσέξουν όλοι, ως κ»όρη οφθαλμού». Η αφόρητη πίεση για επανάληψη της κατάκτησης του τίτλου δεν θα κάνει καθόλου καλό σε μία ομάδα που μόλις τα τελευταία δύο χρόνια εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Το μπαμ που έκανε το βόλεϊ του ΠΑΟΚ, ήταν πολύ μεγάλο, αλλά  για να μην σκάσει σαν… φούσκα, θα πρέπει να υπάρξει ηρεμία, ενότητα και καθαρό μυαλό.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι πραγματικός νικητής και μία αληθινή δύναμη του αθλήματος για πολλά χρόνια και γιατί όχι για πάντα, αν καταφέρει κυρίως να έχει μία ομάδα υψηλού επιπέδου, όπως είχε τα δύο προηγούμενα χρόνια και όπως έχει και φέτος και ας μην είναι πάντα πρώτος. Φυσικά χρειάζεται τίτλους αλλά στον αθλητισμό δεν υπάρχει μόνο η νίκη, υπάρχει και η ήττα πως να το κάνουμε;

Ο στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι η δημιουργία μίας δυναμικής. Να καταφέρει να δημιουργήσει τις βάσεις ώστε κάθε χρόνο να παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Να δημιουργεί κάθε σεζόν και νέους πιστούς φιλάθλους, να μεγαλώσει το brandname του σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να προσελκύει και άλλους μεγάλους παίκτες και φυσικά να δημιουργήσει ακαδημίες για να έχει μέλλον.

Επίσης  πρέπει να σχηματίσει μία ομάδα που θα λειτουργεί στο επικοινωνιακό κομμάτι και στο μάρκετινγκ του, ώστε να μην μπορεί κανείς να τον «τρυπήσει», να μπορεί να διαδίδει πιο δυνατά την θέση του, να μπορέσει να προσελκύσει ακόμα περισσότερους φιλάθλους και φυσικά να καταφέρει να βγάλει κέρδος για να αυτοσυντηρείται  έτσι ώστε να επωφελείται στο έπακρο τις επιτυχίες του. Έτσι θα είναι ο Δικεφάλος πραγματικός πρωταθλητής και ας χάνει και μερικά τρόπαια.

Αν υπό την πίεση της δίψας των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για τίτλους κοιτάξουν¨οι υπεύθυνοι και όλοι οι υπόλοιποι «το δέντρο» και όχι «το δάσος», τότε όλο αυτό το όμορφο ασπρόμαυρο πάρτι θα έχει και τέλος. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν φταίει το βόλεϊ του συλλόγου που ο ΠΑΟΚτσής έχει ανάγκη από τίτλους.

Όλα τα παραπάνω δεν τα αναφέρω γιατί πιστεύω ότι φέτος ο Δικέφαλος δεν μπορεί να κερδίσει κάτι. Ίσα, ίσα, θεωρώ ότι μέρα με την μέρα, το σύνολο του Γιάννη Καλμαζίδη θα «δένει» όλο και περισσότερο και στο τέλος μπορεί και να τα φέρει όλα τούμπα. Όταν μία ομάδα χάνει δύο μεγάλες προσωπικότητες (Γκόμεζ-Κουρνέτας), τότε μόνο ο χρόνος μπορεί να τις επουλώσει τις πληγές της. Άρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα είναι ικανός να πετύχει ο ΠΑΟΚ σε λίγους μήνες.

Πρέπει άμεσα να υπάρξει αποσυμπίεση και να δοθεί χρόνος  στους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη να αναπνεύσου,καθώς βλέπω πως είναι σαν οι ίδιοι που την αγαπούν, να την πνίγουν από τις… απαιτήσεις. Ας χαλαρώσουν όμως όλοι λιγάκι. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής εδώ και δύο χρόνια και έχει απέναντι του μία ομάδα που παίρνει πρωταθλήματα… αιώνια και που φυσικά έχει και τις κατάλληλες «επαφές» στα… γραφεία του αθλήματος. Ακόμα και έτσι να μην ήταν, συμβόλαιο με τη νίκη δεν έχει κανένας, ας μην το ξεχνάει αυτό κανείς.

Ο βολεϊκός ΠΑΟΚ είναι εδώ και θα μείνει εδώ για πολλά χρόνια, μόνο αν αγαπηθεί επειδή υπάρχει και όχι μόνο επειδή φέρνει τίτλους.

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!