Και στη Φλωρεντία αποκλεισμένος ήταν…

Μετά την ήττα από την Καραμπάχ όλοι είχανε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ. Γινόταν αναφορές για το πόσο κακός ήταν ο Δικέφαλος στα δύο ματς με την αδύναμη Καραμπάχ, ότι νωρίς, νωρίς, αποτυγχάνει στον πρώτο μεγάλο στόχο του, που ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αποκλεισμένοι πήγανε στην Ιταλία κόσμος και ομάδα και έφυγαν με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και ιστορικό διπλό μέσα στη Φλωρεντία! Λίγες μέρες μετά, ο ΠΑΟΚ σφράγιζε την πρόκριση  στους «32» και είχε καταφέρει να πετύχει τον πρώτο στόχο του για φέτος.

Δεν έγινε τίποτα τυχαία. Ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς, είναι μία εντελώς νέα ομάδα που χτίζεται σε σωστές βάσεις. Βέβαια αναγκάζεται να αγωνίζεται υπό πίεση και να φέρνει αποτελέσματα ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ,ΦΕΤΟΣ και όχι του χρόνου ή σε δύο χρόνια. όμως έχει καταφέρει πριν τελειώσει η σεζόν να αντεπεξέλθει και να δώσει όραμα. Ο Δικέφαλος αποδεικνύει συνέχεια, πως αξίζει την εμπιστοσύνη και κυρίως πως έχει μέλλον.  Καμιά άλλη ομάδα του ΠΑΟΚ δεν το έχει πετύχει αυτό, τα τελευταία χρόνια.

Η ήττα από την Σάλκε δεν ήταν έκπληξη, δεν ήταν κακή παρένθεση. Ήταν τουλάχιστον στα χαρτιά ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα με βάση την δυναμικότητα των δύο ομάδων. Σίγουρα όλοι ήλπιζαν σε κάτι άλλο και έχουν συνηθίσει από τον ΠΑΟΚ να κάνει καλύτερες εμφανίσεις αλλά δεν του βγήκε και δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση. Μπορεί όμως να του βγει στη ρεβάνς.  Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον ΠΑΟΚ, διότι είναι μία ομάδα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της σεζόν και αποκτάει σε κάθε αγώνα σημαντικές εμπειρίες, για τη συνέχεια.

Το σημαντικό είναι πως ο Βλάνταν Ίβιτς έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σταθερό κορμό και να έχει βάλει γερές βάσεις για τη νέα σεζόν. Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει πλέον ποιος παίκτης μπορεί να  προσφέρει, που και πότε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι η ομάδα να κάνει πιο στοχευμένες μεταγραφές και πιο λίγες.

Αν ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να πορεύεται όπως ως τώρα, δηλαδή να μην αφήνει τις ήττες να ταράσσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αν η ίδια η ομάδα παραμείνει πιστή στις δυνάμεις της τότε αυτό το 0-3 με τη Σάλκε πολύ σύντομα δεν θα το θυμάται κανείς. Άλλωστε ποιος θυμάται μία χαμένη μάχη σε έναν κερδισμένο πόλεμο;


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!