Εκείνη η… συγγνώμη ακόμα;

Εν αναμονή μιας συγγνώμης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, δεν ξέχασε τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια συγγνώμη βέβαια δεν είναι αρκετή. Αν μάλιστα αναλογιστούμε το ύψος της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη μέχρι τώρα στην χώρα αλλά και τις προθέσεις του για το μέλλον.

 

Προσέξτε λοιπόν… Η πανέμορφη Σκιάθος και το νησάκι «Τσουγκριάς», φαίνεται να εντάσσονται στο χάρτη των επόμενων επενδυτικών κινήσεων του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει στραφεί στον τομέα του real estate.

 

Ο θεμέλιος λίθος των επενδυτικών κινήσεων του κ. Σαββίδη, φαίνεται ότι θα μπει με τη δημιουργία ελικοδρομίου σε περιοχή που έχει εντοπιστεί κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Το ελικοδρόμιο ανοίγει για τον επιχειρηματία τον αεροδιάδρομο για συχνότερες επισκέψεις στο νησί, το οποίο είχε επισκεφθεί και το καλοκαίρι του 2015 με το ιδιωτικό του ελικόπτερο.

 

Τότε ελλείψει ελικοδρομίου, είχε προσγειώσει το ελικόπτερο σε δημόσιο χώρο, προκαλώντας αντιδράσεις κατοίκων. Ο κ. Σαββίδης όμως εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε επιχειρηματικές επενδύσεις στο πανέμορφο νησί, συνδυάζοντας δουλειά και διακοπές σε ένα μέρος που φέρεται να λατρεύει τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη δώσει εντολή στους συνεργάτες του να εντοπίσουν ευκαιρίες για επενδύσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σκιάθο αυτή την περίοδο διατίθενται προς πώληση οικόπεδα – «φιλέτα» και μάλιστα κοντά σε δημοφιλείς παραλίες, όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ή και ξενοδοχεία μπουτίκ.

 

Παράλληλα ο ομογενής επιχειρηματίας βολιδοσκοπεί τον Τσουγκριά, που βρίσκεται απέναντι από το λιµάνι του νησιού του Παπαδιαµάντη και μοιάζει µε επίγειο παράδεισο. Μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί πολλές φορές αγοραστικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νησί από ισχυρούς επιχειρηματίες, αλλά οι όποιες προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του.

 

Ανεπιθύμητος όποιος πληρώνει φόρους και μισθούς;

 

Εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το ύψος της επένδυσης. Πόσα χρήματα θα δοθούν για φόρους και φυσικά πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή. Αυτό είναι το μέγεθος του Ιβάν Σαββίδη που είναι προφανές ότι δεν αρέσει σε κάποιους. Είτε γιατί δεν τον ελέγχουν είτε γιατί δεν κατάφεραν να τον εκβιάσουν και να του πουλήσουν τα πεθαμένα μαγαζιά τους. Η τελευταία αναφορά έχει σχέση με την Θεσσαλονίκη.

 

 

Το «άνοιγμα» του επιχειρηµατία στον τοµέα του τουρισµού ξεκίνησε µε τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» από εταιρεία του οµίλου του, µε το ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει τα 12 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα στα σχέδια του οµίλου είναι και η αναμόρφωση του ξενοδοχείου «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Οι πληροφορίες θέλουν τον όµιλο Σαββίδη να έχει εξετάζει φακέλους δεκάδων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε όλη τη χώρα και να µελετά προσεκτικά τις επόµενες κινήσεις του στον τοµέα του τουρισµού.

 

Στο στόχαστρο του έχουν µπει ξενοδοχειακές µονάδες στην Κρήτη και στη Ρόδο με στόχο εφόσον τις αποκτήσει να τις ανακαινίσει. Νέες επενδύσεις δηλαδή και θέσεις εργασίες για χιλιάδες ανθρώπους και εκατοντάδες επιχειρήσεις που θα συνεργαστούν. Το θέμα λοιπόν είναι απλό. Ο Σαββίδης ενοχλεί επιχειρηματικά συμφέροντα που είχαν μάθει να μονοπωλούν το κέρδος στη χώρα χωρίς να καταβάλλουν τα προβλεπόμενα.

 

Οι κινήσεις του και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του βρίσκονται στο στόχαστρο. Θα δεχθεί επιθέσεις που στόχο θα έχουν να πλήξουν το κύρος του και να τον απογοητεύσουν. Σας προετοιμάζουμε για το πώς θα κυλήσουν οι επόμενοι μήνες ίσως και τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος πάντως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε είδους επίθεση που θα έχει σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά και τον ΠΑΟΚ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!