Δεν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ!

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ έχασε τις όποιες πιθανότητες είχε να πάει τον Ολυμπιακό «στα σκοινιά», μετά τις ισοπαλίες στη Ξάνθη και στο Καυτανζόγλειο και «τιμωρήθηκε» στο ΟΑΚΑ που έχει παρατήσει τον πρωταθλητισμό εδώ και καιρό. Έχει επικεντρωθεί ο Δικέφαλος στην κατάκτηση του Κυπέλλου κάτι που δείχνει πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να γίνει σπουδαίος. Όχι ότι το Κύπελλο δεν είναι σημαντικό. Είναι όμως για τους μικρούς να επικεντρώνονται μόνο εκεί (που είναι και ένας θεσμός με παγίδες) και να παρατούν την πρωτιά από πολύ νωρίς ενώ είχαν κάτι παραπάνω από μαθηματικές ελπίδες να την πετύχουν ή έστω να την πλησιάσουν.

Ο Δικέφαλος πλήρωσε το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη νοοτροπία πρωταθλητή αλλά φέτος γενικά ενώ έκανε πολλά καλά στον μεταγραφικό σχεδιασμό «φρέναρε» όταν αντί για έναν κανονικό επιθετικό όπως είναι ο Πρίγιοβιτς έφερε το καλοκαίρι Τιάμ και αντί για έναν σούπερ τερματοφύλακα έφερε τον Μπρκιτς που όσες φορές έπαιξε δεν ήταν καλύτερος του Παναγιώτη Γλύκου. Όμως ας κρατήσουμε τα θετικά και κυρίως το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χτίσει για πρώτη φορά έναν γερό κορμό και ξέρει πλέον τις αδυναμίες του, γιατί ως τώρα κάθε καλοκαίρι οι ασπρόμαυροι δεν ήξεραν που να… πρωτοενισχυθούν.

Η νοοτροπία του πρωταθλητή, του δυνατού, του πάω να τα σαρώσω όλα, θα έρθει με τον χρόνο και εφόσον αυτή η ομάδα δεν διαλυθεί. Σε κάθε αγώνα ο ΠΑΟΚ θα αποκτά και αυτό που της λείπει, σε κάθε νίκη και κάθε ήττα θα μαθαίνει, θα σκληραίνει και σίγουρα και με τις κατάλληλες προσθήκες και αν δεν ξηλωθεί πάλι όλο το ρόστερ, θα καταφέρει να αλλάξει την νοοτροπία του. Δεν είναι ευθύνη ενός ανθρώπους αυτή.

Όπως για την επιτυχία δεν είναι ένας μόνο υπεύθυνος, έτσι και για την αποτυχία δεν ευθύνεται μόνο ένας. Ειδικά για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει την κατάλληλη νοοτροπία, είναι ευθύνη όλων.

Ο Δικέφαλος κάθε φορά που χάνει έναν στόχο, πηγαίνει στον επόμενο με… ελαφρά την καρδία και στο τέλος όταν τα χάνει όλα τα γκρεμίζει και όλα και ξανά «φτου από την αρχή». Το δεν ξέρω τι στόχο έχω, το πάω για πρωτάθλημα αλλά το λέω μόνο γιατί πρέπει να το πω, το κοιτάω κάθε ματς ξεχωριστά είναι για τους αδύναμους και για αυτούς που ξέρουν πως δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Όλα αυτά όμως σύντομα θα αλλάξουν. Αυτό δείχνουν τα σημάδια, τα γεγονότα και πολλές από τις πράξεις του μεγαλομετόχου, των διοικούντων αλλά και του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει η ομάδα να κοιτάξει το σήμερα. Κάθε άλλο. Μία πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου και η εδραίωση του Δικεφάλου στην δεύτερη θέση (έστω και από τα play off) θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτήν, προς τον δρόμο που καταλήγει σε έναν πρωταθλητή ΠΑΟΚ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!