Τρομερή καταγγελία από Λιόν

Εντός γηπέδου οι παίκτες της Λιόν πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» του Europa League (παρά την ήττα με 2-1 από την Ρόμα), ωστόσο οι άνθρωποι του γαλλικού συλλόγου είναι «πυρ και μανία» με αυτά που συνέβησαν έξω από τις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

Αιτία η συμπεριφορά της αστυνομίας της Ρώμης απέναντι στους εκδρομείς οπαδούς των «λιονέ», με την διοίκηση του συλλόγου να εκδίδει ανακοίνωση «για όποιον έκανε το ταξίδι στη Ρώμη και ταπεινώθηκε κατά τους ελέγχους της ιταλικής αστυνομίας».

«Πολλοί άνδρες και γυναίκες αναγκάστηκαν να γδυθούν εντελώς. Περάσαμε από ελέγχους τουλάχιστον τρεις φορές, μας έψαχναν παντού. Μας ζητούσαν να κατεβάσουμε τα παντελόνια και τα εσώρουχα, ήταν ταπεινωτικο. Πολλούς τους υποχρεώσαν να ανοίξουν κυριολεκτικά τα οπίσθιά τους.

Ήταν κάτι το εξαντλητικό, μας έβαζαν να περνάμε από μπροστά τους δύο και τρεις φορές και η αστυνομία γελούσε μαζί μας. Ήξερα πως αν δεν κάναμε αυτό που μας ζητούσαν θα κινδυνεύαμε πολύ», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «20Minutes» ο 22χρονος οπαδός της Λιόν, Ούγκο, ενώ ένας ομοϊδεάτης του, ονόματι Ντιέγκο, δήλωσε:

«Μας ανέβαζαν σε πούλμαν που έκανε ασφυκτική ζέστη, μας συμπεριφέρονταν λες και είμαστε ζώα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!