Συνάντηση Δρόσου-Βασιλειάδη

Με τον προέδρο της ΠΔΕ της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο συναντήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Η συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τις επικείμενες εξελίξεις στην ΕΠΟ σχετικά με το νέο καταστατικό και την εναρμόνισή με την αθλητική νομοθεσία κυρίως στον τρόπο τέλεσης των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η αντινομία που υπήρχε ως προς το εκλογικό σύστημα και η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, τον περασμένο Οκτώβριο, που ακύρωσε τις προγραμματισμένες εκλογές, προκειμένου να γίνουν με βάση τις προβλέψεις του νόμου, προκάλεσε την παρέμβαση της FIFA και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ομοσπονδία.

Στη συζήτηση που έγινε για το θέμα ο υφυπουργός Αθλητισμού εμφανίστηκε διαλλακτικός για το θέμα του καθορισμού του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ, για το οποίο βρέθηκε λύση και επήλθε κατ’ αρχήν συμφωνία.

Ωστόσο, είναι συχνές οι αναφορές του υφυπουργού Αθλητισμού στην απεξάρτηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ και την επαγγελματικοποίησή της. Οι προτάσεις αυτές δεν έχουν εξειδικευτεί και αυτήν τη στιγμή είναι άγνωστο αν ο Βασιλειάδης επιμείνει και θέσει τις αλλαγές στη διαιτησία ως προϋπόθεση εξαίρεσης της ΕΠΟ από το νόμο, ή όχι.

Αν επιμείνει, τότε ίσως η τελική συμφωνία να μην είναι τόσο εύκολη όσο δείχνει αυτή τη στιγμή…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!