Τώρα πώς θα γκρινιάζουμε;

Κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς προσέφερε στον ΠΑΟΚ η επικράτηση επί του Πανιωνίου. Θεωρώ ότι το παιχνίδι ήταν κομβικό στο… εύθραυστο περιβάλλον του Δικεφάλου. Κομβικό διότι μετά την ήττα από την ΑΕΚ, το κλίμα δεν σήκωνε δεύτερη αποτυχία. Δυστυχώς μετά από κάθε ήττα, δημιουργείται κλίμα απαξίωσης, που δεν επιτρέπει στην ομάδα να λειτουργεί με ποδοσφαιρική φιλοσοφία.

 

Κλίμα που είναι λογικό να επηρεάζει τόσο τον προπονητή όσο και τους παίκτες. Είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να αποδεχθούμε και σε καμία περίπτωση να μην αδιαφορήσουμε. Υπό το καθεστώς αυτό υποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο. Όσοι στοχοποιούν τον ΠΑΟΚ και καταφέρνουν να επηρεάσουν φιλάθλους (ευτυχώς ο αριθμός μειώνεται καθημερινά), θα έστηναν πάρτι για 15 μέρες. Περιμένουν στην γωνία αποτυχία του Δικεφάλου για να προκαλέσουν προβλήματα. Αρρωστημένη κατάσταση με την οποία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να ασχοληθεί και να δώσει ένα τέλος μια για πάντα. Είναι διοικητική υποχρέωση η προστασία της ομάδας και της εταιρίας, από όσους εσκεμμένα δημιουργούν προβλήματα.

 

Παρά την φόρτιση που εντέχνως δημιουργείται στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα έδειξε αρκετά καλά αντανακλαστικά. Απέναντι σε μια ομάδα που αποδεδειγμένα παίζει καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ πήρε την θέση του οδηγού, επέβαλε ρυθμό, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει παρά μόνο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ήταν μια αγχωτική αλλά πολύ σημαντική νίκη για τους λόγους που προαναφέρω.

 

Οι τρεις βαθμοί προσφέρουν στον Δικέφαλο την ηρεμία που τόσο ανάγκη έχει. Ισως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της ομάδας είναι οι πιέσεις που εντέχνως ασκούνται και πολλές φορές έχουν ως αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουν την ομάδα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και φοβερή αυτοσυγκέντρωση για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα.

 

Αγωνιστικά, επεσήμανα προβλήματα τόσο στην αμυντική όσο και στην ανασταλτική λειτουργία. Σε τουλάχιστον δυο στημένα, παίκτες του Πανιωνίου πήραν ανενόχλητοι κεφαλιές και θα μπορούσαν να σκοράρουν. Παράλληλα υπήρξαν κάποια κενά διαστήματα στην ασπρόμαυρη μεσαία γραμμή που ίσως οφείλονται και στην κόπωση (αγωνιστική και ψυχολογική) του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

 

Η διακοπή θα δώσει στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ανασυνταχθεί καθώς τόσο οι παίκτες όσο και η τεχνική ηγεσία θα έχουν την ευκαιρία να καθαρίσουν το μυαλό τους και να ετοιμαστούν για την δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

 

Ο Σάχοφ δείχνει στοιχεία που δικαιώνουν την επιλογή του. Ο Ουκρανός είναι ποιοτικός παίκτης που όσο περισσότερο προσαρμόζεται στα δεδομένα της ομάδας, αυξάνει ρυθμούς και κερδίζει την εκτίμηση εντός κι εκτός αποδυτηρίων.

 

Τόσο μίσος για τον ΠΑΟΚ;

 

Ενδεχόμενο τιμωρίας της Τούμπας ανακάλυψαν όσοι ζούνε, αναπνέουν και λειτουργούν με αποκλειστικό στόχο να δημιουργούν προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Σ΄ αυτό το σημείο έφτασαν χωρίς ίχνος σοβαρότητας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και γι αυτό θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθεί σοβαρά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την άρρωστη αυτή κατάσταση που ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

 

Δεν είναι ο Πέλκας το θέμα…

 

Η ενέργεια του Πέλκα δεν είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν άλλα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να απασχολούν την κοινή γνώμη και όχι μια χειρονομία ενός παιδιού που ενθουσιάστηκε για το γεγονός ότι σκόραρε και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη. Στο φινάλε ας αποφασίσει ο κόσμος τι παίκτες θέλει στην ομάδα. Όταν κάποιος παίζει με ψυχή, θα ξεπεράσει και τα όρια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ ή δικαιολογώ τον νεαρό. Ξέφυγε, το κατάλαβε, δεν θα το επαναλάβει, τέλος!


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!