Με το μυαλό στα play off

To Σάββατο (1/4) ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανιώνιο στις 15:00.

Ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς και ετοιμάζεται για την δεύτερη και τελική φάση του πρωταθλήματος, τα play off.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος εξέδωσε μάλιστα δελτίο Τύπου, ενημερώνοντας για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων τελικής κατάταξης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται:

«Με την ολοκλήρωση της Κανονικής περιόδου, περνάμε στην δεύτερη και τελική φάση του πρωταθλήματος που είναι τα play off για τις 6 πρώτες ομάδες και τα play out για τις 4 τελευταίες της κατάταξης.

Για τα play off, στην Α’ Φάση (5, 7, 9 Απριλίου), αγωνίζονται με πλεονέκτημα έδρας: 3ος – 6ος, 4ος – 5ος, στις 2 Νίκες, ενώ ο 1ος και ο 2ος περνάνε χωρίς αγώνες στην Β’ Φάση (19, 21, 23 Απριλίου).

Εκεί, ο 1ος αντιμετωπίζει τον Νικητή του ζευγαριού 4ος – 5ος και ο 2ος τον Νικητή του ζευγαριού 3ος – 6ος, με πλεονέκτημα έδρας.

Στην Α’ Φάση των play out (5, 7, 9, 12, 15 Απριλίου), τα ζευγάρια είναι: 9ος – 12ος, 10ος – 11ος, με πλεονέκτημα έδρας των πρώτων.

Εδώ, οι ομάδες μεταφέρουν μόνο τις νίκες στους μεταξύ τους αγώνες, στην Κανονική περίοδο. Νικητής του ζευγαριού είναι η ομάδα που θα συμπληρώσει 3 Νίκες συνολικά.

Στη Β’ Φάση (19 Μαϊου) έχουμε τους αγώνες Κατάταξης. Οι νικητής των ζευγαριών της Α’ Φάσης παίζουν για θέσεις 9-10 και οι Ηττημένοι για θέσεις 11-12 (υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία).


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!