Σημαία ΠΑΟΚ στο διάστημα!

Η τρέλα του ΠΑΟΚ θα φτάσει και στο διάστημα!

Ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι έξω από τη γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχοντας μαζί του δύο σημαίες, μία του ΠΑΟΚ και μία της Ελλάδας, αλλά και μία ποντιακή λύρα!

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 58χρονος ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, είχε βρεθεί στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στο Ροστόφ και είχε συναντήσει τον Ιβάν Σαββίδη που του ζήτησε στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα, εκτός από την ελληνική σημαία και μία ποντιακή λύρα να πάρει μαζί του και μία σημαία του ΠΑΟΚ.

Η ώρα για το ταξίδι έφτασε. Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος έχει αρχίσει την πέμπτη αποστολή του στο διάστημα, έχοντας στο πλήρωμα του Soyuz MS-04 και τον πρωτάρη Αμερικανό, Τζακ Φίσερ. Προορισμός τους ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός όπου θα συναντήσουν κι άλλους κοσμοναύτες και αστροναύτες.

Στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, βρέθηκαν με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, περίπου 80 νέοι ελληνικής καταγωγής από όλη τη Ρωσία κι αφού ενημερώθηκαν για την αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είδαν από κοντά την αρχή του ταξιδιού του Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου που είχε μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ και μία ποντιακή λύρα.

Πηγή: rusgreek.ru


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!