«Σεισμός» στον Πειραιά, ηδονή σε όλη την Ελλάδα

Ο κρύος ιδρώτας των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών, προκαλεί ηδονή! Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να βρεθούν οι «ερυθρόλευκοι» στη θέση που βρισκόταν ο ΠΑΟΚ επί σειρά ετών. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Είναι απόλαυση (που την αναμέναμε χρόνια είναι η αλήθεια), να διαπιστώνεις τον κρύο ιδρώτα των ερυθρόλευκων στο ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών, μετά τα αίσχη τους σε βάρος διαιτητών και παρατηρητών στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ. Δεν περιγράφεται με λέξεις η ηδονή που προκαλεί το μαρτύριο των ερυθρόλευκων όσο βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων.

Να βλέπεις τους μόνιμα ευνοημένους από την πολιτεία και τους θεσμούς του ποδοσφαίρου, να έχουν χάσει την γη κάτω από τα πόδια τους. Αξία ανεκτίμητη! Τώρα που όλα αλλάζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στον Πειραιά έκαναν το λάθος να συμπεριφερθούν με την αλαζονεία άλλων χρόνων. Τότε που η ασυλία (που τους προσέφεραν απλόχερα η πολιτεία, η ΕΠΟ και η Super League) τους έδινε το δικαίωμα να λειτουργούν ασύδοτα, γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες.

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, να βρεθεί ο Ολυμπιακός στη θέση που βρισκόταν ο ΠΑΟΚ –κυρίως- και άλλες ομάδες, επί σειρά ετών. Να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει! Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες περιστατικά αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται. Η μνήμη των φιλάθλων δεν είναι ασθενής.

Δεν μπορώ να ξέρω αν και με ποιο τρόπο θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Η έκθεση της αστυνομίας, η έκθεση του παρατηρητή, το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες του γηπέδου και οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στα αποδυτήρια, δεν αφήνουν περιθώρια για συγχωροχάρτι. Αν εφαρμοστούν οι κανονισμοί, οι ερυθρόλευκοι θα τιμωρηθούν μα αφαίρεση 6 βαθμών. Αν η ερμηνεία των κανονισμών έχει μια δόση… συμβιβασμού, θα τιμωρηθεί με αφαίρεση 3 βαθμών.

Διαβάστε όλο το άρθρο του ΕΔΩ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!