Είναι… ωραία να χάνεις δίκαια!

Στο ποδόσφαιρο, μια νίκη από μια ήττα δεν απέχει πολύ, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με δυο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες. Ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να παίξει η τύχη, οι συγκυρίες, μια φάση, μια έμπευση ή ένα λάθος. Στην Ελλάδα, περισσότερο ίσως από άλλες χώρες, πολλές φορές ρόλο θα παίξει η διαιτησία, ένα φαλτσοσφύριγμα εσκεμμένο ή όχι. Το πιο ωραίο συναίσθημα όμως, είναι όταν η ομάδα σου θα πάρει τη νίκη δίκαια και καθαρά μέσα στο αγωνιστικό χώρο, βάση της εικόνας που παρουσίασε. Όπως θεμιτό και λογικό είναι να χάσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Έτσι είναι το άθλημα, όλα τα αποτελέσματα υπάρχουν.

Ο ΠΑΟΚ την προηγούμενη βδομάδα κατέκτησε δίκαια ένα κύπελλο, άσχετα αν αυτό στιγματίστηκε από κάποιους, λόγω μιας κακής απόφασης του βοηθού διαιτητή. Το ίδιο δίκαια, 8 μέρες μετά, ήρθε απόψε η ΑΕΚ να “αλώσει” την Τούμπα και να πάρει αυτή το προβάδισμα για την πρώτη θέση των play off. Η “Ένωση” ήταν παρουσιάστηκε καλύτερη από τον αντίπαλο της και φυσιολογικά κέρδισε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς παρουσιάστηκε αγνώριστη, προφανώς επηρεασμένη από το κύπελλο του Βόλου, χωρίς έμπνευση, χωρίς συνοχή, χωρίς συγκέντρωση στον στόχο. Απροετοίμαστη τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά. Βρήκε απέναντι της μια ψυχωμένη ΑΕΚ, με παίκτες που ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο, και με συγκεκριμένες οδηγίες από τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος, σε αντίθεση με τον τελικό, ήταν απόλυτα διαβασμένος. Ο Ισπανός τεχνικός φρόντισε να “χαλάσει” τελείως το παιχνίδι του Δικεφάλου ασκώντας πίεση ψηλά, μια κατάσταση στην οποία ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει, όποτε την αντιμετώπισε. Έτσι, η δημιουργία του παιχνίδιου που ξεκινάει από πίσω πήγε περίπατο, οι γηπεδούχοι βραχυκυκλώθηκαν και τελικά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και, κατά συνέπεια, να φτάσουν σε κάποιο γκολ. Αν προσθέσουμε και την κάκιστη βραδιά στην οποία βρέθηκε η αμυντική γραμμή, τότε το παζλ ολοκληρώνεται… ιδανικά, για ένα ματς που ο ΠΑΟΚ δε δικαιούταν τίποτα και δεν πήρε τίποτα.

Μετά την αποψινή ήττα, ο ΠΑΟΚ έχασε νωρίς το προβάδισμα που είχε στη βαθμολογία των play off, έχασε και σε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, “σβήνωντας” ουσιαστικά την όποια ώθηση είχε από την κατάκτηση του κυπέλλου. Περιθώρια υπάρχουν, αρκεί να εκλάβει το σημερινό αποτέλεσμα ως ένα “χαστούκι” που πρέπει να φέρει αντίδραση και όχι σαν την αρχή ενός προδιαγεγραμμένου φινάλε, που “έμεινε” στο κύπελλο και ξέχασε την προοπτική του Champions League. Αν υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διαχειριστεί την επιτυχία του Βόλου, στο πρώτο του σημαντικό τεστ, ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα το αποψινό στραπάτσο.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!