Ο Τσαλοπουλος έκανε… ταμείο

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ μίλησε στην FORZΑ για όλα

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στη Volley League και μάλιστα το πιο γλυκό έτσι όπως ήρθε.

Ο βασικός χορηγός του ΤΑΠ Αντώνης Τσαλόπουλος, μίλησε στην εφημερίδα FORZA για το πώς έζησε τη χρονιά, για τα μαθήματα που πήρε, για την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο τμήμα, για τη σχέση του ΠΑΟΚ με την ΕΣΑΠ και πολλά άλλα.

-Θα μπορούσατε να μας κάνετε μία περίληψη για τη φετινή σεζόν;

«Ήταν μία χρονιά που τα είχε όλα. Δυσκολευτήκαμε από το καλοκαίρι στις διαπραγματεύσεις, είχαμε δύσκολες επιλογές στους ξένους, προέκυψε το θέμα φυλάκισης του Κάλβο, ακολούθησε ο μεγάλος τραυματισμός του Χάρι, ήρθαν και άλλοι μικρότεροι που δημιούργησαν προβλήματα και φτάσαμε στο σημείο ακόμη και ο Στάροβιτς στο τέλος να μη μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, έτσι όπως κατέληξε η χρονιά, δεν γίνεται να μην είμαι ευτυχισμένος»

-Απ’ όλα αυτά που βιώσατε, πήρατε κάποια μαθήματα;

«Σίγουρα. Στον αθλητισμό όλα κρέμονται από μία κλωστή. Η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν ελάχιστα. Αυτό που κατάλαβα κυρίως, είναι πως δεν πρέπει να δένεσαι συναισθηματικά με πρόσωπα. Και αναφέρομαι στην αλλαγή του προπονητή, του κ. Καλμαζίδη. Εκεί, ο Θανάσης Κατσαρής ήταν πιο ψύχραιμος και αποφάσισε με τα γνωστά αποτελέσματα.

-Αναφερθήκατε στον κ. Καλμαζίδη. Ποιες είναι οι σχέσεις σας;

«Μετά την αποχώρησή του, δεν μπορώ να πω πως είναι άριστες. Εμείς αναγνωρίσαμε πως έχει μερίδιο στην επιτυχία και για αυτόν τον καλέσαμε στη φιέστα. Με στεναχώρησε που αναρωτήθηκε δημοσίως αν θα τον καλούσαμε σε αντίθετη περίπτωση. Αν μου έθετε εμένα το ερώτημα, θα του έλεγα πως αν κάναμε φιέστα αποτυχίας θα τον καλούσαμε επίσης. Και στα δύο ενδεχόμενα είχε μερίδιο».

-Τα τρία σερί πρωταθλήματα, ανεβάζουν τις απαιτήσεις. Τι κάνει ο ΠΑΟΚ για να μείνει στη κορυφή;

«Είναι λογικό οι απαιτήσεις να είναι αυξημένες. Τα τρία αυτά χρόνια και εγώ και ο Θανάσης Κατσαρής αλλά και ο Γιώργος Ανδρέου, είχαμε δώσει τα ρέστα μας και είναι γεγονός πως το πράγμα δυσκόλευε επικίνδυνα. Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ είναι πως έχουμε την ξεκάθαρη θέση του Ιβάν Σαββίδη πως θα βοηθηθεί το τμήμα, όπως πρέπει. Και η αφορμή για αυτό είναι το ότι το τμήμα τον έκανε και τον ίδιο περήφανο όπως όλους μας. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε την διάκριση στην Ευρώπη. Και η είδηση που έχω να σας δώσω, αφορά την σίγουρη παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο».

-Τι πρόκειται να αλλάξει το γεγονός της σίγουρης συμμετοχής σε ομίλους;

«Σίγουρα αυτό θα επηρεάσει την ενίσχυσή μας, που θα είναι υψηλότερου επιπέδου σε σχέση με πέρυσι. Θέλουμε μία καλή παρουσία στους ομίλους και μόλις δούμε τους αντιπάλους μας, θα δούμε το αν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και την πρόκριση. Το μπάτζετ μας αναμένεται να ανέβει κοντά στο 20% για να συμβεί αυτό».

-Τι μορφή θα έχει η ομάδα;

«Ο κορμός θέλουμε να μείνει. Βέβαια εξαρτάται και από τους παίκτες, που όλοι τους όμως δήλωσαν πως θέλουν να μείνουν. Θα γίνουν σίγουρα ποιοτικές προσθήκες, με δεδομένο πως θα μείνουν οι Γκόμεζ και Σαφράνοβιτς. Με Έλληνες, που είναι στην εθνική, έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία και αντιλαμβάνεστε πως το βάρος μας θα πέσει στις δύο θέσεις ξένων που απομένουν».

-Ο Ντάντε δεν συνεχίζει οριστικά;

«Παρότι έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις στα play off, κρίναμε πως είναι λάθος σε αυτή την ηλικία να τον επιβαρύνουμε με μία πολύ γεμάτη σεζόν λόγω και Ευρώπης. Έπρεπε να πάρουμε αυτή τη σκληρή απόφαση. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε την συμβολή του στη κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ήταν και το πιο γλυκό άλλωστε έτσι όπως ήρθε. Ειδικά η εμφάνισή του στο τελευταίο παιχνίδι δεν μπορεί να φύγει από τη μνήμη κανενός είτε μέσα στην ομάδα, είτε εκτός. Μακάρι να τον είχαμε νεότερο και να μπορούσαμε να στηριχτούμε κι άλλο σε αυτόν».

-Υπήρχε ένα προσωπικό θέμα που μας έδωσε την αίσθηση πως δεν θα συνεχίσετε το καλοκαίρι. Πλέον έχετε κατασταλάξει στο τι θα κάνετε;

«Θα ήταν ψέματα αν σας έλεγα πως όταν διάβασα την ανακοίνωση δεν ήθελα να αποχωρήσω. Αισθάνθηκα ξένο σώμα στην ίδια μου την ομάδα, αυτή που υποστηρίζω από μωρό παιδί. Έπεσαν πολλοί άνθρωποι πάνω μου να μου πουν πως έτσι είναι αυτά, πως αυτά έχει το παραγοντιλίκι και πως δεν πρέπει να στεναχωριέμαι. Αν αισθάνθηκα όμως άσχημα εκείνη την περίοδο, αυτό που αισθάνθηκα όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, ήταν εκατό φορές πιο όμορφο. Τα αφήνω όλα πίσω. Πρέπει να συνεχίσουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του έτσι ώστε να φέρουμε στον ΠΑΟΚ τίτλους. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα».

-Διακρίνουμε μία ένταση με την διοίκηση της ΕΣΑΠ, της λίγκας του Βόλεϊ. Τι ακριβώς συμβαίνει;

«Δεν είναι ευχάριστος ο τρόπος που λειτουργεί. Προχειρότητα, κινήσεις με μονόπλευρο συμφέρον, συμφωνίες στον αέρα, ακόμη δεν ξέρουμε τις επιλογές ξένων ή κοινοτικών που δικαιούται η κάθε ομάδα. Όλα είναι στον αέρα. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί με τη ΝOVA και αν θα συνεχίσει, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τη χορηγία του ΟΠΑΠ. Την ίδια στιγμή η ΝOVA ζητάει δέκα ομάδες στη Λίγκα και η ΕΣΑΠ σκέφτεται τις 14 ομάδες. Δεν κατανοώ γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Τι επιδιώκουν. Ίσως να επηρεάζονται οι αποφάσεις τους από τις τρεις συνεχόμενες απώλειες του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Τι άλλο να πω…

«Στόχος μας τα 2000 διαρκείας»

«Σύντομα θα ξεκινήσουμε τις προεγγραφές των εισιτηρίων διαρκείας και ελπίζουμε να φτάσουν φέτος τις 2 χιλιάδες από τα 1200 περυσινά. Σίγουρα είναι κίνητρο η παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε»

«Πρωταθλητές παντού»

«Ο Θανάσης Κατσαρής με τον Ιβάν Σαββίδη, έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν όλα τα τμήματα όσο χρειάζεται για να φέρουν τίτλους στον σύλλογο. Είμαστε ως ερασιτέχνης σε ένα πολύ καλό σημείο και πλέον εκτιμώ πως στο μέλλον θα ζήσουμε πολλές χαρές»

πηγή: FORZA

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η λεπτομέρεια του Σαββίδη (pic)

ΑΕΚ: Ζήτησε να φύγει ο Κρίστισιτς

Αναλαμβάνει την Ίντερ ο Γκατούζο!

Η τελευταία συνάντηση στο Κύπελλο (video)

Ολοταχώς για Ντεπάι η Μπάρτσα

Δύσκολα στον τελικό ο Παπασταθόπουλος

Όταν ο Γκαρσία «κάρφωσε» την ΑΕΚ (video)

Στροφή στον τελικό

Οι μεταδόσεις της ημέρας (18/5)

Τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης (18/5)

Τιμωρούνται οι σφαγείς του ΠΑΟΚ; (video)

Έκλεισε 32χρονο προπονητή ο Βόλος

Τείχος και συσπείρωση πριν τον τελικό!

Οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται!

Σκέψεις τελικού από τους αδερφούς Σαββίδη

Γκαρσία: «Μαζί μου θα φύγουν πολλοί!»

Διδάσκει ΠΑΟΚ στη Βραζιλία ο Μάτος! (pic)

Έφυγε μπανταρισμένος ο Ουάρντα

Αναπάντεχη ξεκούραση στον ΠΑΟΚ

Πανέτοιμος για την Β ομάδα ο ΠΑΟΚ!

Πώς το έκανε αυτό ο Τζοβάρας;

Δύσκολες ώρες για Ζαμπά (pics)

Ψυχρολουσία για ΠΑΟΚ-Πασχαλάκη (video)

Η απόδοση των παικτών

Χάνει τον τελικό ο Ίνγκασον!

Play Off: Η τελική βαθμολογία

Λυκογιάννης: «Τους έφυγε το σκ@@ο» (video)

Κλάους ο… από μηχανής θεός (video)

Έξαλλοι στον ΠΑΟΚ με Τζοβάρα (video)

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ντροπή!» (video)

Προκαλεί η ΑΕΚ μετά τη σφαγή του ΠΑΟΚ!

Παρέα με Πέλκα ο ΠΑΟΚ

Επιτέθηκαν σε Λυκογιάννη-Χατζόπουλο!

Σκέψεις τελικού από τους αδερφούς Σαββίδη

Το ασπρόμαυρο κλείσιμο στο πρωτάθλημα (video)

Τιμωρούνται οι σφαγείς του ΠΑΟΚ; (video)

Η… αγκαλιά του Γκαρσία στην Οσασούνα

«Καρφιά» Γκαρσία για την διαιτησία (video)

Σνάουτσνερ: «Το πλάνο μας για τη νέα σεζόν!»

O Κλάους έσωσε τον Απόλλων Λάρισας!

Live: ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

Η τελευταία συνάντηση στο Κύπελλο (video)

Όταν ο Γκαρσία «κάρφωσε» την ΑΕΚ (video)

Στροφή στον τελικό

Ασπρόμαυρο γκράφιτι ενόψει τελικού ο Μαυρέας!

Οριστικό: Στον τελικό Γιώργος-Νίκος Σαββίδης

Οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται!

Σκέψεις τελικού από τους αδερφούς Σαββίδη

Τιμωρούνται οι σφαγείς του ΠΑΟΚ; (video)

Προκαλεί η ΑΕΚ μετά τη σφαγή του ΠΑΟΚ!

Λυκογιάννης: «Η γελοιότητα έφτασε ταβάνι!»

Λοβ: «Μας έκλεψαν ξανά!» (video)

Από τον ΠΑΟΚ στην Αμερική (pic)

Πένθος για Πρέλεβιτς

Λυκογιάννης: «Τους έφυγε το σκ@@ο» (video)

Αναλαμβάνει την Ίντερ ο Γκατούζο!

Ολοταχώς για Ντεπάι η Μπάρτσα

Βόμβα: Ο Κέιν θέλει να φύγει από την Τότεναμ

ΣΟΚ στη Γερμανία με Τερ Στέγκεν