inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Διάφορα

Νέες αποκαλύψεις για Noor 1

Οι τρεις έρευνες και η… συμπτωματική πολιτικοποίηση

Γιάννης Σωτηρίου
20.06.2017 08:09
Share
SHARE

Το σάιτ «directnews.gr» φέρνει στο φως τις τρεις παράλληλες έρευνες για το «Noor 1» κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ώρα που κάποια media που σχετίζονται με συγκεκριμένο επιχειρηματία, προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν μια καθαρά ποινική υπόθεση, όπως είναι αυτή της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Την ίδια ώρα που κάποιοι κύκλοι θέλουν να… πολιτικοποιήσουν την υπόθεση του πλοίου “Noor 1” που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνη, βάζοντας στο… κάδρο τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη αλλά και το… διώκτη του υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, νέα στοιχεία έρχονται στο φως που αφορούν άλλα πρόσωπα που δεν έχουν κατηγορηθεί μέχρι σήμερα για την μεταφορά του φορτίου του “λευκού θανάτου”.

Συμπτωματικά την ίδια ώρα που… διαρρέουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες λιμενικού που συμμετείχε στις έρευνες για το “Noor 1” με τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση εφοπλιστή Ευθύμιο Γιαννουσάκη, είναι σε εξέλιξη τρεις παράλληλες έρευνες.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ

Η μια πτυχή της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της Γ’ Τακτικής Ανακρίτριας Πειραιά που διερευνά τον ρόλο και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της διακίνησης των ναρκωτικών με το πλοίο.

Στα χέρια της βρίσκεται η κατάθεση του εκ των πρωταγωνιστών στη διακίνηση των ναρκωτικών 43χρονου εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για τη μεταφορά του “λευκού θανάτου”, έδωσε ένορκη κατάθεση στις 5-12-2016 προκειμένου να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δύο Τούρκων χρηματοδοτών και του Βέλγου αποδέκτη του φορτίου των ναρκωτικών στο πλαίσιο συμπληρωματικής δικογραφίας που εκκρεμεί στην Γ’ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά.

Όπως αναφέρει στην ένορκη κατάθεση του “οι εγκέφαλοι της μεταφοράς των ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1 στην Ελλάδα με έστειλαν να συναντήσω τους χρηματοδότες-ιδιοκτήτες της ναρκωτικής ουσίας στην Κωνσταντινούπολη”.

Ειδικότερα, κατονομάζει τον Νατζί Σεριφί Ζιντάστι, βασικό εγκέφαλο και χρηματοδότη της μεταφοράς των ναρκωτικών και τον αδερφό του, οι οποίοι του εμφανίστηκαν με τα μικρά ονόματα Γκαμάλ και Άλεξ.

Όμως ποιοι είναι οι …εγκέφαλοι που τον έστειλαν να συναντήσει τους χρηματοδότες που κατονομάζει; Είναι ένα ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Ανακρίτρια…

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στα δικαστήρια του Πειραιά προκειμένου να υποστηρίξει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά την αίτηση του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κατ’ άρθρον 497, με το αιτιολογικό ότι συνεργάστηκε με τις αρχές και κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένεια του από την παραμονή του στην φυλακή. Το αίτημα του θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Ο ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ

Εκτός από το Γιαννουσάκη ο οποίος έχει προχωρήσει σε νέα κατάθεση, στην Ανακρίτρια βρέθηκε πριν από ημέρες και ο επίσης πρωταγωνιστής της μεταφοράς των ναρκωτικών καταδικασμένος σε ισόβια, ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο καταδικασμένος για την υπόθεση του “Noor 1” προσήλθε αυτοβούλως στην Ανακρίτρια, αλλά και στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα.

Το τι κατέθεσε ο Μπουρδούβαλης, δεν έχει γίνει γνωστό. Πάντως, κύκλοι της Ακτής Μιαούλη διερωτώνται γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοίξει συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Κύπρο και αλλού που αφορούν τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Η… ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Πάντως, η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα με την προδιαγεγραμμένη… έφοδο κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρίας Capital του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη.

Γράφουμε προδιαγεγραμμένη καθώς απ’ ό,τι φαίνεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κατηγορούμενου Ευθ. Γιαννουσάκη με λιμενικό που συμμετείχε στην προανάκριση, είχε προαναγγελθεί στις μεταξύ τους συνομιλίες ότι θα γίνει μετά το Πάσχα…

Εξάλλου, λίγες ημέρες πριν την …έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε φέρει στο φως παραστατικά που αποδείκνυαν συναλλαγές του Γιαννουσάκη με εταιρεία συμφερόντων του Ευαγ. Μαρινάκη.

Αυτές οι συναλλαγές διερευνήθηκαν από το κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας και σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr επιβεβαιώνεται η ύπαρξη τους, αλλά όχι ότι ήταν παράνομες…

ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Η δεύτερη έρευνα αφορά το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ναρκοπλοίο “Noor 1”.
Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, εστάλησαν από την Εισαγγελία στο Τελωνείο για να προσδιοριστεί αν έγινε λαθρεμπόριο, το ακριβές ποσό αλλά και τους εμπλεκόμενους…

ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Η τρίτη έρευνα διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τη διακίνηση λαθραίου πετρελαίου με το “Noor 1”. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως η δικογραφία αυτή θα προχωρήσει όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη από τους τελωνειακούς.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στο μεταξύ πρωτοφανή στα χρονικά “επίθεση” από …παπαγαλάκια της Ακτής Μιαούλη δέχεται η εισαγγελική λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση.

Πρόκειται για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα η οποία προΐσταται των ερευνών για τυχόν νέους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του “Noor 1”.

Είναι απορίας άξιον γιατί γίνεται αυτή η προσωπική επίθεση από μερίδα του Τύπου, ενώ είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ;

Κύκλοι του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά εκτιμούν πως η υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και για το λόγο αυτό ενδεχομένως κάποιοι εν δυνάμει εμπλεκόμενοι και οι άνθρωποι τους, έχουν βαλθεί να πλήξουν το κύρος των ανθρώπων που έχουν επιφορτιστεί με την έρευνα του “Noor 1”.

ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ “NOOR 1”;

Πάντως, την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η τριπλή έρευνα των διωκτικών αρχών, ήρθε στο φως σειρά απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών του καταδικασμένου σε ισόβια για την υπόθεση του “Noor 1” εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη με αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος που κατά το παρελθόν συμμετείχε στην προανάκριση της υπόθεσης που δημοσιοποίησε το Unfollow.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στόχος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά ήταν να πειστεί ο κρατούμενος να ενοχοποιήσει με κατάθεση του τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ωστόσο, από μια πρώτη ανάλυση των συνομιλιών που υπεκλάπησαν, φαίνεται να έχουν μονταριστεί κομμάτια, αφού δεν υπάρχει χρονική συνέχεια όσων λέγονται από τους δύο συνομιλητές.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμούν έγκυροι νομικοί κύκλοι, οι συνομιλίες αυτές έχουν καταγραφεί παράνομα και κατά συνέπεια δεν μπορούν να ληφθούν υπόψιν από τη Δικαιοσύνη.

Πηγή: directnews.gr

Ποδόσφαιρο

Όταν ο Ζαφείρης ανυπομονούσε να παίξει στην Τούμπα!

Μάνος Τσαλγατίδης
11.08.2025 00:03

Επεισόδια στον Βόλο πριν από φιλικό παιχνίδι

Γιάννης Σωτηρίου
10.08.2025 23:47

Σαββίδης: «Φέρτε ό,τι χρειάζεται η ομάδα»

Γιάννης Σωτηρίου
10.08.2025 22:49

Όταν η λατρεία για Ζαφείρη μεταφράστηκε σε τραγούδι (video)

Μάνος Τσαλγατίδης
10.08.2025 22:00

Ξεχώρισε ο Γκούμας στη νίκη του Λεβαδειακού

Γιάννης Σωτηρίου
10.08.2025 21:34

Ο Γιακουμάκης αποχαιρέτησε την Κρουζ Αζούλ και έρχεται Θεσσαλονίκη

Μάνος Τσαλγατίδης
11.08.2025 00:11

Μπάσκετ

Ήττα για τη… μισή Εθνική Ελλάδος

Γιάννης Σωτηρίου
10.08.2025 22:34

Διπλή άφιξη για τον ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
10.08.2025 22:22

Μπράουν: «Είμαι απλά ενθουσιασμένος!» (video)

Όλγα Χιονίδου
10.08.2025 16:34

Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Μπράουν! (pics)

Όλγα Χιονίδου
10.08.2025 14:34

Νέο φιλικό «τεστ» για την Εθνική Ελλάδας

Γιάννης Σωτηρίου
10.08.2025 13:00

Η μεταγραφή του Ντίμσα προκάλεσε… αίσθηση

Ευαγγελία Σαράντη
10.08.2025 12:09

Αντίπαλοι

Ξεχώρισε ο Γκούμας στη νίκη του Λεβαδειακού

Γιάννης Σωτηρίου
10.08.2025 21:34

Έκανε… σεφτέ πριν τον ΠΑΟΚ η Βόλφσμπεργκερ

Πάνος Γεωργογιάννης
10.08.2025 20:39

Με αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ η Βόλφσμπεργκερ

Πάνος Γεωργογιάννης
10.08.2025 18:00

Απαιτητική «έξοδος» πριν τον ΠΑΟΚ!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
10.08.2025 14:56

H τραγωδία πίσω από τον Ντίντι Κιούμπαουερ

Θόδωρος Χαστάς
08.08.2025 20:51

Δοκιμασία για την Βόλφσμπεργκερ πριν την ρεβάνς

Πάνος Γεωργογιάννης
08.08.2025 18:37
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Όταν ο Ζαφείρης ανυπομονούσε να παίξει στην Τούμπα!
11.08.2025 00:03
Επεισόδια στον Βόλο πριν από φιλικό παιχνίδι
10.08.2025 23:47
Και τελικά Ίπσουιτς για Άκπομ (video)
10.08.2025 23:36
Ο ΑΣ ΠΑΟΚ ανοίγει live stream για τη συνέντευξη τύπου του
10.08.2025 23:21
Σαββίδης: «Φέρτε ό,τι χρειάζεται η ομάδα»
10.08.2025 22:49

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Απαραίτητος ο ρεαλισμός στον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
10.08.2025 09:37
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Μουδιασμένος ΠΑΟΚ, εντός, εκτός και επί τα αυτά…

Θόδωρος Χαστάς
08.08.2025 15:00
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Το ταμείο της προετοιμασίας και το συμβόλαιο που του αξίζει!

Μάνος Τσαλγατίδης
28.07.2025 08:28
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Η απόλαυση του… χορού στη βροχή

Μάνος Τσαλγατίδης
24.07.2025 23:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ενωμένοι για τα επόμενα 100 χρόνια δόξας του ΠΑΟΚ!

Κώστας Βασιλόπουλος
24.07.2025 14:22
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Μιλάμε για μετάλλαξη

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
22.07.2025 00:51

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?