Ένας φίλος του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη, ο Γιάννης Πασίνης, ενημέρωσε το INPAOK για την περίπτωση ενός 16χρονου ΠΑΟΚτσή, του Δημήτρη Νικολόπουλου, που έπεσε από το κολυμβητήριο της Ξάνθης και πρέπει να μείνει σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.
Όπως σημειώνεται και σε τοπικά ΜΜΕ της ακριτικής πόλης, η οικογένεια του παιδιού χρειάζεται οικονομική υποστήριξη για να βοηθήσει τον άτυχο νέο να συνεχίσει την προσπάθεια αποκατάστασής του.
Στο σάιτ «thraki.com.gr» αναφέρονται τα εξής:
«Την αμέριστη συμπαράστασή της, στον Δημήτρη τον μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης ο οποίος έπεσε από την οροφή του κολυμβητηρίου Ξάνθης και βρίσκεται πια στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, εκφράζει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει σε αυτήν την διαδικασία.
«Ας συμμετέχουμε όλες και όλοι στην αποκατάστασή του καταθέτοντας τη βοήθειά μας στο λογαριασμό GR8201722350005235068980475 (στο όνομα της μητέρας του Τερζόγλου Κυριακής)» αναφέρει η ΕΛΜΕ με ανάρτησή της στον ιστότοπό της.
Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια υποστήριξης, η οποία ήρθε να συμπληρώσει την προσπάθεια συλλογής χρημάτων που γίνεται ήδη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης.
Κάτι που επιβεβαιώνει στην «Θ» και ο πατέρας του άτυχου Δημήτρη κ. Βασίλης Νικολόπουλος ο οποίος μας μεταφέρει και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο 16χρονος.
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ…»
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι «θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ για την βοήθεια που μου παρείχαν και την ΕΛΜΕ Ξάνθης για την προσπάθειά της αυτή. Με ενημέρωσαν για αυτό από την προηγούμενη εβδομάδα. Τον Δημήτρη ήδη τον έχουν καθίσει σε καροτσάκι (τον έχουν σηκώσει δηλαδή) αλλά δεν μπορούν να τον σηκώσουν ακόμη για να περπατήσει, καθώς έχει το χειρουργημένο πόδι. Έχει ακόμη τραχειοτομή και σιτίζεται από το Levin. Ψυχολογικά είναι πολύ «πεσμένος», επειδή τον βλέπουμε και εμείς και από εκεί και πέρα θα δούμε.
Προχωρούμε σιγά σιγά και θα δούμε. Προς το παρόν όμως, ευτυχώς δεν μας έχουν δώσει κάτι αρνητικό οι γιατροί. Έχει επικοινωνία, αντιλαμβάνεται όλα όσα του λέμε, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει επειδή έχει την τραχειοτομή. Έχει όμως «επαφή», αντιλαμβάνεται τα πάντα. Ο,τι του λέμε να κάνει, το κάνει. Η αρχική εκτίμηση των γιατρών αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα είναι τρεις μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης. Μετά πρέπει να επιστρέψουμε πάλι στην Καβάλα για να κάνουμε και άλλο χειρουργείο και να τοποθετήσουμε το οστό που του έχει αφαιρεθεί από το κεφάλι και μετά…δεν ξέρω πόσο καιρό ακόμη θα μας πάρει. Δεν μου έχουν πει κάτι.
Ο Δημήτρης για να γίνει όπως ήταν, αν θα γίνει όπως ήταν, θα μας πάρει τουλάχιστον 8 μήνες. Έχουμε «μακρύ» δρόμο αλλά έχουμε και την υποστήριξη όλων των Ξανθιωτών. Έχουμε όλη την Ξάνθη πλην του δήμου. Όλοι οι πολίτες του νομού ενδιαφέρονται για το παιδί μου και το σχολείο του και οι καθηγητές. Όλη η Ξάνθη ενδιαφέρεται για τον Δημήτρη πλην του Δήμου (εκτός δυο προσώπων).
Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ για την οικονομική βοήθεια που πρόσφεραν για τον Δημήτρη, την ΕΛΜΕ και όλον τον κόσμο της Ξάνθης για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον μικρό».