inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Π.Α.Ο.Κ.Ποδόσφαιρο

“Χωρίς Σαββίδη, δε θα ερχόμουν!”

Ο Ρόμπερτ Μακ μίλησε για όλα

11.07.2017 15:28
Share
SHARE

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ μετά από ένα χρόνο στην Ζενίτ αλλά και για τους στόχους που έχει με τον Δικέφαλο, μίλησε ο Ρόμπερτ Μακ στην Ολλανδία.

Μεταξύ άλλων στάθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν ώστε να επιστρέψει στους «ασπρόμαυρους», τονίζοντας πως αν δεν ήταν ο Ιβάν Σαββίδης, δεν θα ήταν εφικτό αυτό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στο Χορστ της Ολλανδίας:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Είχα ένα χρόνο στη Ρωσία, ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για μένα, ωστόσο υπάρχουν κανόνες που δεν μπορείς να αλλάξεις στο ρωσικό πρωτάθλημα και πρέπει να αγωνίζεσαι βάσει συγκεκριμένων κανόνων, οπότε ήταν δύσκολο να μείνω εκεί. Τους είπα ότι θέλω να φύγω και ήθελα μόνο να πάω στον ΠΑΟΚ, παρότι είχα ευκαιρίες και προτάσεις. Αυτό τόνισα στην Ζενίτ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ κι εύχομαι να τα πάμε και τώρα καλά, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά στον ΠΑΟΚ».

Για την ιδιαίτερη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: «Όλοι γνωρίζουν ότι αγαπάω πολύ τον ΠΑΟΚ και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ. Αισθάνομαι πολύ καλά στην πόλη, η ζωή εδώ μου αρέσει, όπως κι ο κόσμος. Εγώ και η οικογένεια μου αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη έχουμε κάνει πολλούς φίλους. Σημαντικό ήταν και το ποδοσφαιρικό κομμάτι, θέλω να τελειώσω αυτό που άρχισα, το πρωτάθλημα πια είναι ανοικτό για την διεκδίκηση του. Θέλω να παλέψω, είδα ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο και θέλω να πετύχομε περισσότερα φέτος. Ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά μου».

Για τη συνεργασία του με τον Πρίγιοβιτς: «Η ομάδα άλλαξε την περασμένη περίοδο, πήρε ποιοτικούς παίκτες κι έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν μου είπε κανείς ότι θα είμαι βασικός, πρέπει να παλέψω για τη θέση και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα παίζω, πάντα θέλω να κερδίζω και να σκοράρω. Αν δεν είμαι εγώ και είναι κάποιος άλλος, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Το σε ποια θέση θα παίζω, αν θα είμαι βασικός, θα το δούμε στην πορεία».

Για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που ήταν στον ΠΑΟΚ: «Ήρθα κατευθείαν από το προπονητικό που ήμουν με την Ζενίτ, δεν είδα τι έχει αλλάξει. Μου έχουν μεταφέρει ότι όλα είναι καλύτερα και στην ομάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε στην Ολλανδία, όταν επιστέψουμε στη Θεσσαλονίκη θα δω τα πράγματα πως θα έχουν διαμορφωθεί και θα μπορώ να σας μιλήσω με μεγαλύτερη σιγουριά».

Για το τι έχει αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη διαιτησία: «Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι, ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο κι αυτό είναι κάτι φανταστικό, γνωρίζω ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι το πως θα παίξουμε εμείς, τι εμφανίσεις θα έχουμε στο γήπεδο και αν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο Europa League. Αυτό είναι το σημαντικό και για αυτό ήρθα εδώ».

Για τις διαφορές με τη Ζενίτ: «Η Ζενίτ είναι μεγάλος σύλλογος γενικότερα έχει πολλούς καλούς παίκτες και τον Μαντσίνι που είναι από τους καλύτερους του κόσμου. Οι προπονήσεις είναι δύσκολες, πολύ καλές. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δουλεύουμε για αυτό σκληρά Θα δούμε εκείνη την στιγμή αν θα είμαστε έτοιμοι, αλλά κάνουμε τα πάντα για να δείξουμε στο γήπεδο τι δουλειά κάναμε. Στόχος είναι να περάσουμε ομ και να πάρουμε πρωτά. ίναι δύσκολο, το γνωρίζω, αλλά γιατί να μην τα καταφέρουμε».

Για την ετοιμότητα της ομάδας: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δουλεύουμε για αυτό σκληρά κάθε μέρα. Θα δούμε εκείνη την στιγμή αν θα είμαστε έτοιμοι, αλλά κάνουμε τα πάντα για να δείξουμε στο γήπεδο τι δουλειά κάναμε. Στόχος μας είναι να περάσουμε στους ομίλους του Europa League και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο, το γνωρίζω, αλλά γιατί να μην τα καταφέρουμε;».

Για το αν του έλειψε η ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Σίγουρα μου λείπει η Τούμπα, είναι φανταστικό να παίζεις και να σκοράρεις μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Για μένα, είναι από τα καλύτερα γήπεδα και οι αναμνήσεις μου είναι ευχάριστες».

Για το αν μπορεί να πιάσει τα νούμερα που είχε στην προηγούμενη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω για να πετύχω γκολ, δεν περιμένω να σκοράρω 20 γκολ, αλλά όταν το κάνω, όταν σκοράρω είμαι χαρούμενος. Το πιο σημαντικό για μένα πάντως, είναι το αποτέλεσμα της ομάδας. Αρκεί να πάρουμε τρόπαια. Γνωρίζω ότι έχουμε καλή ομάδα και ήρθα να βοηθήσω για να κατακτήσουμε τίτλους».

Για τη “μάχη” της διεκδίκησης του πρωταθλήματος: «Είναι αλήθεια ότι αυτή η συζήτηση γίνεται κάθε χρόνο. Τώρα θα αγωνίζεται κι ο πρωταθλητής στα πλέι οφ, κάτι που για μένα είναι βλακεία. Όταν είσαι πρώτος, είσαι πρώτος. Δεν πρέπει να κοιτάμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Πέρυσι στα πλέι οφ χάσαμε μέρος των δυνάμεων μας, οπότε πρέπει να είμαστε δυνατοί, να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και φυσικά να κερδίσουμε τα μεγάλα ματς. Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, κάθε παίκτης μπαίνει για να κερδίσει. Ίσως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφορτίσουμε τους παίκτες να μη τους πιέσουμε τόσο με το πρωτάθλημα κι αν κάνουμε ταμείο στο τέλος, μπορεί να εκπλαγούμε. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το σύστημα που προτιμάει ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς: «Παίζω ποδόσφαιρο 18-20 χρόνια κι έχω καταλάβει ότι πρέπει να συνηθίσεις και να παίξεις αυτό που θέλει ο προπονητής. Δεν παίζει ρόλο ποιο θα είναι το σύστημα. Ο Τούτορ με έβαλε στην επίθεση, πέτυχα πολλά γκολ και αισθανόμουν καλά. Στη Ζενίτ αγωνιζόμουν ως αριστερό εξτρέμ και πέτυχα αρκετά γκολ. Ανεξαρτήτως συστήματος, αυτό που παίζει ρόλο είναι να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να δείξουμε θέληση να πετύχουμε κάτι. Πρέπει να συνηθίσουμε και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του προπονητή».

Για την περσινή σεζόν στη Ζενίτ: «Στη Ζενίτ το πρώτο μισό της σεζόν ήταν φανταστικό, έπαιξα σχεδόν σε όλα τα ματς. Μετά τη χειμερινή διακοπή δεν είχα πολλές ευκαιρίες να παίξω, δεν ήμουν ευχαριστημένος, δεν μου αρέσει να μένω στον πάγκο και για αυτό ζήτησα να αλλάξω. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω και να πάρω παιχνίδια».

Για το πως έζησε το Κύπελλο: «Το είδα με τη γυναίκα μου, μετά μίλησα με πολλούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο. Τέτοιες στιγμές είναι αυτές για τις οποίες παίζεις, για να κατακτήσεις τίτλους. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα εδώ. Ήρθα για να κατακτήσω τρόπαια κι ελπίζω να καταφέρουμε να το πετύχουμε.

Η γυναίκα μου έχει χαρεί πιο πολύ. Έχει πακετάρει εδώ και μήνα τα πράγματα. Της αρέσει πολύ η πόλη, έχουμε κάνει φίλους, τα παιδιά μου έχουν γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ χαρούμενη. Της αρέσει η πόλη, η ζωή εδώ και ο κόσμος».

Για τις αναμνήσεις που έχει: «Είναι κάτι το οποίο το νιώθω εσωτερικά και ξέρω τι ισχύει. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από όλους. Πριν χρόνια ήταν διαφορετικό, ίσως να ην το ένιωθα τόσο έντονα. Νιώθω σαν να γεννήθηκα εδώ. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ σημαντικό, για αυτό νιώθω έτσι και για αυτό ήθελα να επιστρέψω».

Για το αν σκέφτεται την παραμονή του για παραπάνω χρόνια: «Σίγουρα είναι δύσκολο. Έχω 4 χρόνια συμβόλαιο, είμαι δανεικός, είναι κάτι που θα δούμε. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ακόμη κι αυτή η μεταγραφή ήταν πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί. Είμαι μία εβδομάδα εδώ και ανακοινώθηκα σήμερα. Με βοήθησε στο 100% ο Ιβάν Σαββίδης ώστε να βρεθώ εδώ, αν δεν υπήρχε εκείνος δεν θα ήταν εύκολο να είμαι εδώ, το τι θα γίνει είναι κάτι που θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

Για τον Αθανασιάδη: «Για μένα ο Κλάους είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα. Είναι έτοιμος να… πεθάνει για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε για μία σεζόν, είχε μία δύσκολη χρονιά αλλά θεωρώ ότι φέτος θα είναι καλύτερος. Πρέπει να δουλέψει πολύ και να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Έχει πολλά ακόμη γκολ να πετύχει με τον ΠΑΟΚ και θα το πετύχει».

Ποδόσφαιρο

Τα δεδομένα της υπόθεσης Κωνσταντέλια

inpaok
15.06.2025 20:50

Έρχονται… εκπλήξεις στον ΠΑΟΚ Β;

Μάνος Τσαλγατίδης
15.06.2025 20:25

Οι πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ σε League Stage

Πάνος Γεωργογιάννης
15.06.2025 19:41

Νέο μέλος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
15.06.2025 19:00

Προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν ο Μπάμπα (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
15.06.2025 18:42

Το ζει στις διακοπές του ο Ντεσπόντοφ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
15.06.2025 18:23

Μπάσκετ

Παράταση στα διαρκείας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Πάνος Γεωργογιάννης
14.06.2025 17:24

Έμεινε ελεύθερος από τους Μπακς ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ

Όλγα Χιονίδου
14.06.2025 10:57

Οριστικά στην Elite League το Λαύριο

Γιάννης Σωτηρίου
14.06.2025 10:39

Οι Θάντερ ισοφάρισαν στους τελικούς του NBA (videos)

Γιάννης Σωτηρίου
14.06.2025 10:08

Το deadline των διαρκείας και η αντίστροφη μέτρηση

Όλγα Χιονίδου
14.06.2025 10:28

Έσπασε το φράγμα των 3.000 διαρκείας!

Μάνος Τσαλγατίδης
14.06.2025 08:34

Αντίπαλοι

Θα πάρει ενδεκαδάτο παίκτη της ΑΕΚ ο Αλμέιδα;

Γιάννης Σωτηρίου
14.06.2025 22:36

Ο Μπάτσι ρίχνει «ματιές» στον ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
14.06.2025 18:41

Αυτή είναι η νέα Κ19!

inpaok
14.06.2025 15:48

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον ΠΑΟΚτσή προπονητή

Γιάννης Σωτηρίου
14.06.2025 12:19

Ανακοίνωσε Τουμπά ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
13.06.2025 10:40

Πασχαλάκης: «Δεν έπεσα εγώ θύμα ξυλοδαρμού!» (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
11.06.2025 18:55
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Τα δεδομένα της υπόθεσης Κωνσταντέλια
15.06.2025 20:50
Έρχονται… εκπλήξεις στον ΠΑΟΚ Β;
15.06.2025 20:25
Συνεχίζει αήττητη στο Golden European League η Εθνική
15.06.2025 20:00
Οι πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ σε League Stage
15.06.2025 19:41
Πάει για το «μπαμ» με Σον η Φενέρμπαχτσε
15.06.2025 19:26

Blogger

ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ζητείται ηρεμία…

Μάνος Τσαλγατίδης
14.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Με… νεροπίστολα και σφεντόνες δεν μπορείς να κερδίσεις τα πυρηνικά

Σωτήρης Μήλιος
10.06.2025 16:52
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Ο καλύτερος στην Ευρώπη»…

Σωτήρης Μήλιος
31.05.2025 09:31
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ πήρε… μάθημα και θα δώσει απαντήσεις

Κώστας Βασιλόπουλος
29.05.2025 00:22

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?