Η απόφαση του Στανόγεβιτς να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ, μου δίνει το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσω προπονητή με υψηλό δείκτη ευφυΐας.
Χωρίς ίχνος κόμπλεξ και μακριά από εμμονές –που δυστυχώς χαρακτηρίζουν αρκετούς προπονητές- ο Σέρβος διαπίστωσε μετά από τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο Δικεφάλος στην Ολλανδία ότι, κάτι δεν πάει καλά.
Ο Στανόγεβιτς ξεκαθάρισε από την αρχή ότι έχει προγραμματίσει να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, επιβάλλοντας το 4-4-2 και τις παραλλαγές του. Οι επιτελείς του Δικεφάλου και ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος Λούμπος Μίχελ, τον ενημέρωσε στις πρώτες επαφές που είχαν πριν την έναρξη της προετοιμασίας, για τις δυσκολίες που θα συναντήσει με δεδομένο ότι η ομάδα «χτίστηκε» με παίκτες που το προφίλ τους ταιριάζει περισσότερο στο 4-3-3 και τις παραλλαγές του όπως το 4-2-3-1.
Ο νέος προπονητής του Δικεφάλου άκουσε προσεκτικά τις απόψεις που του κατέθεσαν, επέλεξε όμως να ξεκινήσει το έργο του στην ομάδα, δοκιμάζοντας αυτό που είχε στο μυαλό του. Το αποτέλεσμα μετά από τρία φιλικά, δεν ήταν ικανοποιητικό. Δεν αναφέρομαι στο αν ο ΠΑΟΚ κέρδισε ή έχασε τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε, αλλά στην εικόνα του που ήταν προβληματική σε όλα τους τομείς. Προβλήματα στην ανάπτυξη, προβλήματα στον επιθετικό, στον ανασταλτικό αλλά και στον αμυντικό τομέα.
Είναι γεγονός ότι οι επιλογές παικτών στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους έγιναν, για να «κουμπώσουν» στο 4-3-3. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ικανούς παίκτες στις πτέρυγες για να υποστηρίξει το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, αλλά δεν διαθέτει τα χαφ που απαιτούνται για να εφαρμόσει η ομάδα με επιτυχία αυτό που ο προπονητής είχε στο μυαλό του.