Οι δυσκολίες ήταν πολλές, το κασέ του παίκτη υψηλό, αλλά η διάθεση του Ηλία Παπαθεοδώρου να τον έχει ξανά υπό τις οδηγίες του, αλλά και η επιθυμία του παίκτη να παίξει ξανά για τον Έλληνα κόουτς ήταν αρκετές για να… δέσει το γλυκό. Έτσι, η «βόμβα Κρουμπάλι» είναι γεγονός για τον ΠΑΟΚ από χθες (30/7)…
Το SDNA παρουσιάζει το life story του νέου ψηλού του «Δικεφάλου»: η συνεχής αμφισβήτηση για το ύψος και η εκτόξευση.
Η χρονιά από την οποία προέρχεται ήταν η καλύτερη της καριέρας του, καθώς μπορεί να μην βγήκε MVP όπως είχε κάνει στο παρελθόν, αλλά ο βαθμός δυσκολίας των αποστολών του ήταν πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Ο ίδιος όμως φρόντισε, με συνεχείς limit up, να πραγματοποιεί εμφανίσεις που μέρα με τη μέρα εκτόξευαν τη μετοχή του.
ΉΤΑΝ «ΘΗΡΙΟ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ… ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ VTB
Αν ψάχνει κανείς τι θα δώσει ο Κρουμπάλι στον ΠΑΟΚ, τότε μία ματιά σε ορισμένα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν γιατί αποτελεί μία εξαιρετικά ποιοτική λύση για την ρακέτα του «Δικεφάλου». Τι έκανε, λοιπόν, στην VTB ανάμεσα σε… θηρία;
Ο Κρουμπάλι ολοκλήρωσε τη σεζόν ως 2ος συνολικά στα ριμπάουντ (206 έναντι 227 του Τοντόροβιτς, που έπαιξε με την Χίμκι σε πέντε ματς περισσότερα), ενώ ήταν 1ος στα επιθετικά ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, η έφεσή του στο ριμπάουντ συνδυαζόταν με «εύκολους» πόντους κι αυτό τον κατέταξε 2ο στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα double-double. Μόνο ο Φραν Έλεγκαρ είχε περισσότερα από αυτόν (9 έναντι 7), ενώ ο Κρουμπάλι είχε μαζί του στη 2η θέση τους Αλεξέι Σβεντ και Κίνο Κόλομ.
Απομονώνοντας τους σέντερ σε κάποιες άλλες κατηγορίες, προκύπτει πως ο «Ous» ήταν ο 3ος σκόρερ ανάμεσα στους σέντερ της διοργάνωσης και 2ος σε συνολική αξιολόγηση, πίσω μόνο από τον Έλεγκαρ και πάλι. Την ίδια στιγμή, ο Κρουμπάλι απέδειξε πως η γραμμή των βολών δεν αποτελεί «αχίλλειο πτέρνα», όπως συμβαίνει με πολλούς σέντερ, καθώς είχε το καλύτερο ποσοόστο (79.2%) από όλους τους ψηλούς της VTB, την ώρα που ήταν και ο 3ος με τις περισσότερες εύστοχες (95). Για όλα αυτά, ο 29χρονος χρειάστηκε να πατά παρκέ περίπου 24′ ανά αγώνα.
Εκεί, πάντως, που οι αριθμοί… βγάζουν τον Κρουμπάλι «τέλειο» είναι στο κομμάτι της ατομικής άμυνας. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη, ο νέος ψηλός του ΠΑΟΚ δεχόταν 0.47 πόντους ανά κατοχή στην ατομική άμυνα.
Το life story
Άγνωστος δεν είναι, αφού τη σεζόν 2015/2016 αγωνίστηκε στην Ελλάδα με το Λαύριο και φρόντισε να αφήσει το στίγμα με ορισμένα εκπληκτικά highlights. Ωστόσο, ο Κρουμπάλι έχει… γερό background κι ενδιαφέρουσα ιστορία.
Ο 29χρονος φόργουορντ-σέντερ κατάγεται από την Γκάμπια, αλλά την έχει επισκεφτεί μόλις μία φορά στη ζωή του. Πάντως, φροντίζει να μαθαίνει συνεχώς ιστορίες για το πώς μεγάλωσαν οι δικοί του άνθρωποι πριν μετακομίσουν στις ΗΠΑ. Ο ίδιος είναι «γέννημα θρέμμα» της Ατλάντα. Γεννήθηκε εκεί, έπαιξε μπάσκετ στο λύκειο και στο κολέγιο εκεί, και πλέον επιστρέφει κάθε φορά ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα ευρωπαϊκά παρκέ.
Το μπάσκετ πάντως έγινε ο λόγος, ώστε ο Κρουμπάλι να αποκτήσει και μία δεύτερη… πατρίδα: την Ολλανδία. Ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο ολλανδικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2012/2013 με τα χρώματα των Den Helder Kings κι εκεί γνώρισε την γυναίκα της ζωής του, την οποία παντρεύτηκε και με την οποία απέκτησε ένα παιδί.
Τι χρειάστηκε όμως μέχρι να φτάσει στην Ολλανδία και στα άλλα, πιο δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί; «Κλειστά αυτιά» και υπομονή…