inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Διάφορα

Νέα deals, τρελά λεφτά!

Τεράστια ώθηση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (εκτός Ελλάδας) από νέες συμφωνίες

inpaok
03.08.2017 12:48
Share
SHARE

Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχει μεγάλο θέμα και να είναι στον αέρα η νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ποδόσφαιρο, αλλά στην Ευρώπη τρώνε με χρυσά κουτάλια!

Κάτι παραπάνω από διπλασιασμό εσόδων εμφανίζουν τα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Premier League and Serie A) την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την 26η ετήσια έκθεση «Annual Review of Football Finance» που διεξήχθη από το Sports Business Group της Deloitte πριν λίγο καιρό. Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη αύξηση των εσόδων, τα οποία ξεπέρασαν τα 13,4 δις ευρώ τη σεζόν 2015-16, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξεως του 12% (1,4 δις ευρώ), έπαιξε η ανοδική τάση των εσόδων από τα δικαιώματα αναμετάδοσης, κυρίως λόγω των νέων συμφωνιών αναμετάδοσης σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, αλλά και το νέο κύκλο δικαιωμάτων αναμετάδοσης της UEFA. Η ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου αγγίζει πλέον τα 24,6 δις ευρώ, αύξηση 13% σε σχέση με τη σεζόν 2014-15.

Ο Dan Jones, Partner, Sports Business Group της Deloitte, δήλωσε: «Η αύξηση των εσόδων από συμφωνίες αναμετάδοσης συνεχίζει να παρέχει τη βάση στην οποία οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης μπορούν να στηριχτούν προκειμένου να επενδύσουν σε νέα ταλέντα και εγκαταστάσεις. Όλα τα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αύξησαν τα έσοδά τους τη σεζόν 2015-16. Τα έσοδα από τις αναμεταδόσεις αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ των συνολικών εσόδων των 5 κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τη σεζόν 2015-16. Νέες υψηλότερες συμφωνίες αναφορικά με τα δικαιώματα αναμετάδοσης στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία τη σεζόν 2016-17 και τη Γερμανία τη σεζόν 2017-18 αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τα έσοδα»

Η Premier League παραμένει στην κορυφή της λίστας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας συνολικά έσοδα της τάξεως των 4,9 δις ευρώ για τη σεζόν 2015-16, 500 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Παράλληλα, η νέα συμφωνία αναμετάδοσης που βρίσκεται σε ισχύ από τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, αναμένεται να διατηρήσει το αγγλικό πρωτάθλημα στην κορυφή της Ευρώπης και τα επόμενα χρόνια.

Αναφορικά με την Bundesliga, τα συνολικά έσοδα των γερμανικών συλλόγων άγγιξαν τα 2,7 δις ευρώ, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των εσόδων κατά 13% (320 εκατ. ευρώ) έπαιξε και η νέα συμφωνία αναμετάδοσης.

Τα έσοδα των ισπανικών συλλόγων της La Liga σημείωσαν συνολική αύξηση της τάξεως των 384 εκατ. ευρώ (19%), σε σχέση με το 2014-15, αγγίζοντας τα 2,4 δις ευρώ για τη σεζόν 2015-16, κυρίως χάρη στην επίδραση των πωλήσεων δικαιωμάτων συλλογικής αναμετάδοσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη νέα τριετή συμφωνία που αφορά τα δικαιώματα αναμετάδοσης του ισπανικού πρωταθλήματος, η La Liga αναμένεται να ξεπεράσει, έστω και για λίγο, το γερμανικό πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της λίστας.

Αναφορικά με το ιταλικό πρωτάθλημα και τη Serie A, τα έσοδα των ομάδων αυξήθηκαν κατά 7% σε 1,9 δις ευρώ, κυρίως λόγω της βελτιωμένης συμφωνίας αναμετάδοσης, των αυξημένων εσόδων για τις ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA, καθώς και λόγω της αύξησης των εμπορικών εσόδων κατά 12%.

Τέλος, η γαλλική Ligue 1 συμπληρώνει την πεντάδα με συνολικά έσοδα 1,5 δις ευρώ, αυξημένα κατά 5%, με τη νικήτρια ωστόσο των τριών εγχώριων διοργανώσεων Paris Saint-Germain, να συγκεντρώνει το 60% των συνολικών εσόδων του πρωταθλήματος.

Σε ότι αφορά τα μισθολογικά κόστη των ποδοσφαιριστών στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αυτά παρουσίασαν αύξηση 10% για την σεζόν 2015-16, φτάνοντας τα 8,2 δις ευρώ συνολικά. Βέβαια, η συγκεκριμένη αύξηση υπερκαλύφθηκε από τη μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων, με τη μέση αναλογία μισθών/εσόδων να πέφτει από το 62% στο 61%. Τέσσερα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα κατέγραψαν αναλογίες μισθών/εσόδων κάτω από το όριο του 70%. Μάλιστα, η Bundesliga, με αναλογία 49%, είναι η μόνη που δαπάνησε λιγότερο από το ήμισυ των εσόδων σε μισθούς για τρίτη φορά την τελευταία δεκαετία.

Τα λειτουργικά κέρδη (εξαιρούνται τα έσοδα από πωλήσεις παικτών και οι αποσβέσεις συμβολαίων) των ομάδων της Premier League έφεραν το αγγλικό πρωτάθλημα στην κορυφή της παγκόσμιας σχετικής λίστας με 683 εκατ. ευρώ, με το ισπανικό πρωτάθλημα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση (400 εκατ. ευρώ) και το γερμανικό στην τρίτη (284 εκατ. ευρώ). Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι των πρωταθλημάτων της Ιταλίας και της Γαλλίας παρουσίασαν λειτουργικές ζημιές της τάξεως των 38 εκατ. ευρώ και 98 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο Adam Bull, Senior Consultant, Sports Business Group της Deloitte, σχολίασε: «Με τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης να εξασφαλίζουν σημαντική αύξηση των εσόδων τους από τις νέες συμφωνίες δικαιωμάτων αναμετάδοσης που ξεκίνησαν μετά τη σεζόν 2015/16, έχουμε δει τους συλλόγους να αυξάνουν τις δαπάνες τους για τις μεταγραφές παικτών και τους μισθούς κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν του παρόντος κύκλου δικαιωμάτων αναμετάδοσης, γνωρίζοντας ότι αναμένεται άλλη μια σημαντική αύξηση των εσόδων».

Άλλα σημαντικά ευρήματα από την 26η ετήσια έκθεση «Annual Review of Football Finance», ήταν τα εξής:

* Τα συνολικά έσοδα από δικαιώματα αναμετάδοσης των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων αυξήθηκαν κατά 14% (0,8 δις ευρώ) τη σεζόν 2015-16, αγγίζοντας τα 6,6 δις ευρώ, ή αλλιώς το 49% των συνολικών εσόδων των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων

* Τα συνολικά έσοδα από χορηγίες και άλλες εμπορικές δραστηριότητες ανήλθαν στα 4,6 δις ευρώ (αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν), αντιπροσωπεύοντας το 34% των συνολικών εσόδων

* Τα έσοδα από τους αγώνες αυξήθηκαν κατά 6%, φτάνοντας συνολικά τα 2,2 δις ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 17% των συνολικών εσόδων

* Τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δαπάνησαν σε μισθούς μόλις το 57% της συνολικής αύξησης εσόδων τη σεζόν 2015-16, εν συγκρίσει με το 90% της προηγούμενης χρονιάς

* Η νέα τριετή συμφωνία που αφορά τα δικαιώματα αναμετάδοσης και ξεκίνησε τη σεζόν 2015-16, είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των διανομών της UEFA στους συλλόγους που συμμετέχουν. Συνεπώς, οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων για τους συλλόγους που δεν συμμετέχουν σε ένα από τα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα, προήλθαν από τη συμμετοχή τους στο UEFA Champions League ή στο Europa League.

Πηγή: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο

Δοκίμασε ταλεντάκι ο ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
25.06.2025 03:27

PAOK Inside LIVE: Οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ και η παραίτηση Κατσαρή

Μάνος Τσαλγατίδης
24.06.2025 22:04

Ετοιμάζεται για… επιστροφή ο Μπάμπα!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
24.06.2025 20:05

«Έδεσε» Τσοπούρογλου ο ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
24.06.2025 19:35

Μαρτσούκος: «Ο τρόπος διεξαγωγής και οι Β΄ ομάδες»

Παναγιώτης Κυρικλίδης
24.06.2025 19:05

Και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει…

Παναγιώτης Κυρικλίδης
24.06.2025 18:05

Μπάσκετ

Κοντά σε Ζντοβτς ο ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
24.06.2025 20:14

Νέα βελτιωμένη πρόταση στον Κατσίβελη!

Όλγα Χιονίδου
24.06.2025 19:42

Με «ασπρόμαυρο» άρωμα οι κλήσεις της Εθνικής Νέων Γυναικών

Μάνος Τσαλγατίδης
24.06.2025 16:59

Με Αντετοκούνμπο-Nτόρσεϊ στο Eurobasket η Εθνική Ελλάδας

Όλγα Χιονίδου
24.06.2025 13:01

Βρούτσης: «Το ΣΕΦ πρέπει να δοθεί στον Ολυμπιακό»

Γιάννης Σωτηρίου
23.06.2025 14:39

Στήριξη… διαρκείας από τον κόσμο!

Όλγα Χιονίδου
23.06.2025 12:09

Αντίπαλοι

Ανακοίνωσε Γεωργιάδη ο Πανσερραϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
24.06.2025 15:33

Επίσημο του Γεωργιάδη στην ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
24.06.2025 12:44

Παίρνει… μεταγραφή στην ΑΕΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης

Γιάννης Σωτηρίου
24.06.2025 12:32

Παίρνει πρώην του ΠΑΟΚ ο Πανσερραϊκός

Ευαγγελία Σαράντη
23.06.2025 22:45

Ατρόμητος: Πήρε έγκριση από την ΕΕΑ ο Χασίν για την αγορά του 94% των μετοχών!

Γιάννης Σωτηρίου
23.06.2025 18:33

Παίρνει Αθανασιάδη- Γαννιώτα ο Άρης

Γιάννης Σωτηρίου
23.06.2025 15:24
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Δοκίμασε ταλεντάκι ο ΠΑΟΚ
25.06.2025 03:27
Τα πρωτοσέλιδα 25/6
25.06.2025 03:12
Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον Καραλή!
24.06.2025 23:46
Η φοβερή τούρτα-έκπληξη στον Μέσι (pic)
24.06.2025 23:14
Οι τίτλοι του ΠΑΟΚ επί προεδρίας Κατσαρή!
24.06.2025 22:56

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
21.06.2025 21:57
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο μοναδικός δρόμος προς τη σίγουρη αποτυχία

Θόδωρος Χαστάς
20.06.2025 14:05
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ο λόγος του Πόντιου…

Σωτήρης Μήλιος
18.06.2025 10:09
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το συμβόλαιο του Ντέλια και η προοπτική του OPEN

Κώστας Βασιλόπουλος
16.06.2025 21:28
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ζητείται ηρεμία…

Μάνος Τσαλγατίδης
15.06.2025 21:06
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Με… νεροπίστολα και σφεντόνες δεν μπορείς να κερδίσεις τα πυρηνικά

Σωτήρης Μήλιος
10.06.2025 16:52

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?