Όταν σήκωνε το πρώτο!

Σαν σήμερα, δηλαδή στις 9 Αυγούστου του 1958, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας. Εκείνη την χρονιά η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην ΧΑΝΘ.

Στην τελική φάση συμμετείχαν επτά ομάδες, τρεις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής) και τέσσερις από την Αθήνα (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Σπόρτινγκ και Εθνικός Αθηνών). Το τέλος αυτής βρήκε τρεις ομάδες ισόβαθμες στην πρώτη θέση, με αποτέλεσμα την διεξαγωγή αγώνων μπαράζ το τριήμερο 7-9 Αυγούστου.

Ο Δικέφαλος μάλιστα πανηγύρισε τον τίτλο, χάρη στην νίκη του επί του Άρη με 66-59. Το αξιομνημόνευτο είναι ότι προπονητές της ομάδας του Δικεφάλου  ήταν ο Γιώργος Παντελάκης (έφορος τότε) και ο ο Ηράκλειος Κλάγκας ήταν ταυτόχρονα παίκτης και προπονητής.

Ο συνθέσεις των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ (Ηράκλειος Κλάγκας) : Οικονόμου 25, Θεοδωρίδης 19, Κλάγκας 6, Κωνσταντινίδης 5, Πασχάλης 5, Δαπόντες 3, Αγγελίδης 2, Στάλιος 1, Κόκκος, Στεργίου, Κυριακού, Αστεριάδης.
Άρης (Ανέστης Πεταλίδης): Γούσιος 17, Φλόκας 14, Πετράκης 13, Μακρής 9, Σπηλιάκος 3, Διονυσόπουλος 2, Παπαδάκης, Πεταλίδης, Κωνσταντάρας.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!