Δάσκαλε, γυρίζει;

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν αφάνταστα μια νίκη, και ακόμα περισσότερο μια τέτοιου είδους νίκη, όπως αυτή ήρθε απόψε στην Τούμπα. Το επισήμανε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το πρώτο που έπρεπε να πάρει ο Δικέφαλος, ήταν ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Το κατάφερε. Το άλλο, προαιρετικό μεν αλλά υπερχρήσιμο, ήταν να δείξει χαρακτήρα σε μια δύσκολη κατάσταση. Το κατάφερε κι αυτό, ακόμα κι αν έπρεπε πρώτα ο ίδιος να… βγάλει τα μάτια του (ασυνεννοησία Ρέι-Λέοβατς). Έτσι, πήρε το πρώτο σημαντικό εφαλτήριο για το ξεκίνημα της σεζόν, πέτυχε τη συσπείρωση, τη σκληράδα, αλλά και το χρόνο και την εμπιστοσύνη με τον Ρουμάνο τεχνικό.

Οφέλη του 3-1 επί της Έστερσουντ ήταν, υπήρξαν κι άλλα. Η ικανοποίηση του κόσμου που γέμισε την Τούμπα και έβγαλε θετική ενέργεια και παλμό σε όλη τη διάρκεια του ματς. Η πρωτοφανής αποθέωση του Στέφανου Αθανασιάδη από όλο το γήπεδο, κατά την είσοδο του στο 82′. Η γενικότερη υπέροχη ατμόσφαιρα που δε “χάλασε” ούτε όταν οι Σουηδοί βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Πραγματικά, απόψε η Τούμπα είχε ευρωπαϊκό αέρα…

Δεν ήταν όμως όλα τόσο ρόδινα. Ο ΠΑΟΚ για ένα τουλάχιστον ημίχρονο, έδειξε πολλά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί από την αρχή της προετοιμασίας, και τα οποία προφανώς δε μπορούν να βελτιωθούν από τον Λουτσέσκου, από τη μία μέρα στην άλλη. Μεγάλες αποστάσεις των παικτών, λιγοστές συνεργασίες μεταξύ τους, πολύ κουβάλημα και κράτημα μπάλας, δυσκολία στην ανάπτυξη και δείγματα ασυνεννοησίας στην άμυνα.

Απέναντι σε έναν φανερά υποδιέστερο αντίπαλο, ο Δικέφαλος είχε πρόβλημα να διασπάσει την άμυνα και δε δημιουργησε σχεδόν καμία καθαρή φάση στο πρώτο μέρος. Στηριζόταν μόνο στην ατομική ενέργεια, η οποία αφού δε βγήκε από Μακ ή Μπίσεσβαρ, φανέρωσε αδυναμία. Ας μη μιλήσουμε καλύτερα για τα χαφ του και τα κενά που υπήρχαν σε κάθε περιοχή ευθύνης τους.

Η αλλαγή εικόνας, ουσιαστικά από το 60′ και μετά, δεν μπορεί να σβήσει τις ατέλειες. Κάποιες από αυτές πρέπει να τις διορθώσει ο Λουτσέσκου, κάποιες η ίδια η διοίκηση. Το ό,τι δεν πλήρωσε απόψε τα σοβαρά λάθη του καλοκαιριού, δε σημαίνει ότι δε θα τα βρει μπροστά της. Ας σοβαρευτούν λοιπόν όλοι, κι ας στηρίξουν το “πάμε για πρωτάθλημα” με πράξεις…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!