Καμπάνες για παίκτες της ΑΕΚ

Ένας πολύ σημαντικός «πονοκέφαλος» για την ΑΕΚ ενόψει των επόμενων αγωνιστικών της Super League Σουρωτή είναι αρκετά πιθανό να προκύψει, καθώς ο ο Μανόλο Χιμένεθ κινδυνεύει να στερηθεί τις υπηρεσίες των Ούγκο Αλμέιδα και Μάρκο Λιβάια για 2-3 αγωνιστικές.

Με το Γιώργο Γιακουμάκη να βρίσκεται στα «πιτς» λόγω τραυματισμού στην Ένωση είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθεί χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό στις εγχώριες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, καθώς στους Αλμέιδα και Λιβάια είναι πιθανό να επιβληθούν «καμπάνες» τριών αγωνιστικών στον καθέναν.

Ειδικότερα, ο Πορτογάλος φορ αποβλήθηκε στον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη κάρτα, με αιτιολογία απώθηση και χτύπημα με τον αγκώνα στον Χαντάκια. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα η απόπειρα βιαιοπραγίας τιμωρείται με δύο αγωνιστικές και ενώ εφόσον υποστηριχθεί η ύπαρξη βιαιοπραγίας ή βάναυσης συμπεριφοράς σε αντίπαλο επιβάλλεται ποινή τριών αγωνιστικών.

Όσον αφορά την περίπτωση του Λιβάια, και αυτός είχε επεισόδιο με τον Χαντάκια χτυπώντας τον στο πρόσωπο, φάση η οποία διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Ωστόσο, ο κανονισμός προβλέπει ότι «… η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, για την επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές επιτρέπεται, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας από οποιαδήποτε ΠΑΕ, της ίδιας κατηγορίας… για παράβαση που διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία». Επομένως δεν αποκλείεται να κληθεί σε απολογία και ο Κροάτης με κίνδυνο να δεχτεί τιμωρία αποκλεισμού δύο ή τριών αγωνιστικών.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!