Επτά ξένοι στο φιλέ!

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ ενέκρινε σημαντικές αλλαγές οι οποίες αφορούν το νέο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών με το πρώτο σερβίς να ορίζεται για τις 21/10.

Το αν θα συμμετάσχουν 11 ή 12 ομάδες στο πρωτάθλημα θα το ξέρουμε στις 19/9 οπότε και λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής, με τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού να παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά κι ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια για να βρεθεί λύση.

Όσον αφορά την Παναχαϊκή (που επίσης δεν έχει αδειοδοτηθεί) θεωρείται πως μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει τακτοποιήσει το ζήτημα με τον Μαυραγάνη.

Η κλήρωση ορίστηκε για τις 20/9, το League Cup θα ξεκινήσει στις 14/10 και πάμε τώρα στο θέμα της αύξησης των ξένων/κοινοτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαβάστηκαν τα πρακτικά του ΔΣ της 23ης Μαΐου τα οποία δικαιώνουν τη θέση της ΕΣΑΠ που έλεγε ότι το θέμα της αύξησης των κοινοτικών είχε συζητηθεί και μάλιστα (σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά) υπήρξε ψηφοφορία όπου με ψήφους 9-2 αποφασίστηκε να προχωρήσει η συγκεκριμένη κίνηση.

Έτσι λοιπόν στο χθεσινό (11/9) ΔΣ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΣΑΠ κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει να αυξηθούν οι ξένοι (κοινοτικοί και μη κοινοτικοί), σε 7 (είχε ξαναγραφτεί και τον Μάιο το ίδιο σενάριο), γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα περάσει αυτό από την ΕΟΠΕ ή το Υπουργείο.

Έτσι λοιπόν εναλλακτικά αποφασίστηκε να έχουν δικαίωμα να δηλώνουν έως 7 κοινοτικούς! Αν όμως μια ομάδα έχει έστω έναν μη κοινοτικό, τότε ο αριθμός τους περιορίζεται σε 4. Πάντως σ’ το κομμάτι το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει αντίδραση από τον ΠΑΣΑΠ.

Πηγή: sportsfeed.gr


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!