«Βάλαμε το λιθαράκι που θέλαμε»

Για την συνολική παρουσία του ΠΑΟΚ στα φιλικά τουρνουά της Γερμανίας και της Τουρκίας μίλησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την άφιξη της αποστολής του Δικεφάλου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 42χρονος κόουτς στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες δέθηκαν περισσότερο, ενώ αναφέρθηκε στην πρόοδο στον τομέα των ριμπάουντ αλλά και στις απώλειες των Όουεν Κλάσεν και Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Αναλυτικά ο προπονητής του Δικεφάλου είπε:

«Γνωρίστηκαν καλύτερα οι παίκτες, ήρθαν πιο κοντά μεταξύ τους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλα τα φιλικά που δώσαμε, ήταν υψηλού επιπέδου, βάλαμε ένα… λιθαράκι για να φτιάξουμε τον χαρακτήρα που θέλαμε. Οι καλές στιγμές ήταν περισσότερες από τις κακές κι ήταν σημαντικό ότι πήρε χρόνον συμμετοχής ο Τρις. Πήρε μια ιδέα για το πως θέλουμε να παίξει η ομάδα σε άμυνα και επίθεση και μπήκε περισσότερο στο πνεύμα των όσων συζητάμε…»

Για το πόσο επηρέασε η απώλεια του Κλάσεν στα τελευταία φιλικά:

«Μας επηρέασε λίγο ο τραυματισμός του Κλάσεν, γιατί από τα 5 παιχνίδι που δώσαμε σε Γερμανία και Τουρκία, έπαιξε στο… μισό. Βέβαια, παιδιά όπως ο Καρράς αγωνίστηκαν για μεγάλο διάστημα, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε χαμηλά σχήματα όπως αυτό με τον Μαργαρίτη στο «5». Εμάς μας ενδιαφέρει να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι μας προκειμένου να μπορούμε να αλλάξουμε το ρυθμό των αγώνων, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά».

Για την βελτίωση στον τομέα των ριμπάουντ:

«Παρ’ ότι μας επηρέασε η απουσία του πιο ψηλού μας παίκτη, η ομάδα δούλεψε συνολικά.  Ήμασταν πιο συγκεντρωμενοι τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιτέθηκαν ριμπάουντ. Επίσης δεχθήκαμε λίγους πόντους από αιφνιδιασμους του αντιπάλου».

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας:

«Η ομάδα είναι καινούργια, θεωρώ ότι δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο απόδοσης που θέλουμε, όμως παίζουμε πια σκληρά και πιο επιθετικά, κάτι που είναι η βάση μας. Αν δεν ολοκληρώσουμε αυτό το κομμάτι, να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι με πολύ μεγάλη ενέργεια και να βγάζουμε καλή ομαδική λειτουργία σε άμυνα και σε επίθεση, δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να αναπτύξουμε».

Για τα στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση:

«Οι συνεργασίες μας και στις δύο πλευρές πρέπει να βελτιωθουν, να τις αναπτύξουμε.

Το δεύτερο κομμάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι να έχουμε όλους τους παίκτες στο ρόστερ μας, κάποια στιγμή.

Από την αρχή χάσαμε τον Χαραλαμπόπουλο, εδώ και περίπου 10 μέρες τον Κλάσεν, ο Τρις ήρθε πριν 10 μέρες, οπότε δεν έχουμε δει ολοκληρωμένο το ρόστερ. Αυτό, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί γιατί και πάλι θα χρειαστεί να επενδύσουμε χρόνο ουσιαστικά εκεί, για να βρούμε την χημεία μας».

Για τα τρίποντα που δέχεται η ομάδα:

«Δεχτήκαμε πολλά τρίποντα, κυρίως στο παιχνίδι με τη Γκαζιαντέπ, η οποία είναι μια ομάδα που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, στηρίζεται εκεί στην επίθεσή της. Στην άμυνα, κάτι θα δώσεις, κάτι θα ρισκάρεις… Δεν έχουμε κάποια ανησυχία για το συγκεκριμένο θέμα. Η ομαδική μας λειτουργία, η συγκέντρωσή μας στην άμυνα, ειδικά στα τελευταία λεπτά κάποιων παιχνιδιών, μας επηρέασε και μας στοίχισε.

Υπήρχαν παιχνίδια, όπως αυτό με τη Μπαιρόιτ, που κερδίζαμε και στο τέλος χάσαμε. Υπήρχε το παιχνίδι με τη Γκαζιαντέπ, που είχαμε επαφή στο σκορ, ήμασταν στο καλάθι και τελικά, άνοιξε σε 3 λεπτά το παιχνίδι και πήγε στους 15 πόντους. Αυτά είναι που μας προβληματίζουν κυρίως και όχι κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η συγκέντρωση μας απασχολεί».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!