Ασε το χειρόφρενο και φύγε!

Τα γιούχα στην Καλαμαριά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ προς την ομάδα, ήταν αποτέλεσμα της κακής εικόνας του Δικεφάλου, από τη στιγμή που ξεκίνησε η σεζόν ως τώρα. Οι «ασπρόμαυροι» αν εξαιρέσουμε το ματς απέναντι στην αδύναμη Λαμία, δεν έχουν παίξει ούτε σε έναν αγώνα, σύμφωνα με τις δυνατότητες και την ποιότητα του ρόστερ τους. Πέρσι, ο Δικέφαλος είχε άλλο θέμα στις αρχές. Έπαιζε καλή μπάλα αλλά δεν έπαιρνε το αποτέλεσμα (έχανε πολλές ευκαιρίες αφού της έλειπε φορ και ο Κλάους ήταν ντεφορμέ) και δεν είχε σταθερότητα.

Πέρσι θυμίζω ότι είχαν γίνει ολόκληρα λαϊκά δικαστήρια και η ομάδα κλείστηκε μέσα στο ξενοδοχείο, μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο στην Αθήνα. Κάτι πολύ περισσότερο δηλαδή από 2-3 συνθήματα στην Καλαμαριά ενώ ο προπονητής δέχθηκε έντονη κριτική για τις επιλογές του, για τους παίκτες που «έκοψε» από το καλοκαίρι κι όλας.  Στη συνέχεια όμως και μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου, η ομάδα συνδύασε το καλό ποδόσφαιρο με το αποτέλεσμα, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.  Φέτος ο Δικέφαλος είναι σταθερά με το φρένο πατημένο μετά τα όσα τραγικά λάθη έγιναν το καλοκαίρι.

Δεν είναι κακός, δεν γνωρίζει «τρομακτικές» ήττες όπως πέρσι (αν εξαιρέσουμε την Εστερσουντ) δεν είναι όμως και εντυπωσιακός. Ετσι και στο Καραίσκάκη. Έδειξε την ποιότητα του, δεν ήταν χειρότερος του Ολυμπιακού αλλά πάλι φάνηκε σαν κάτι-κάποιος να τραβάει το «χειρόφρενο», ενώ φαίνεται πως είναι έτοιμος να «εκτοξευθεί». Η πορεία του  ΠΑΟΚ μοιάζει με τον τρόπο που αγωνίζεται,  έρχεται δυνατός από πίσω, φτάνει με ορμή έξω από την περιοχή και εκεί… φρενάρει.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας με βάση το πρόγραμμα που είχε ως τώρα, το πρόγραμμα που είχαν οι αντίπαλοι και την κακή εικόνα τους, θα έπρεπε να είναι πρώτος και με καλή διαφορά από τους υπόλοιπους. Ομως αυτό το… χειρόφρενο, τον κρατάει στο έδαφος. Ακόμη…

Για τον λόγο που συμβαίνει αυτό, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Ότι ευθύνεται ο προπονητής, ότι δεν… κάνουν οι παίκτες, ότι χρειάζεται απλά χρόνο η ομάδα. Όλοι τους όμως είναι δεδομένο, ότι δεν θέλουν να «δικαιωθούν» για αυτό που νομίζουν ότι «φταίει», αλλά να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ και να πετύχει το όνειρο τους που είναι ο τίτλος. Για αυτό και μπορεί να υπάρξει αισιοδοξία. Διότι με την προοπτική του τίτλου όλοι είναι πιο προσεχτικοί. Σημασία λοιπόν, έχει μόνο το τι λένε οι διοικούντες και το προπονητικό τιμ. Σημαντικό είναι, να έχουν εντοπίσει αυτοί το πρόβλημα. Μακάρι να έχει συμβεί αυτό, ώστε σύντομα ο ΠΑΟΚ να λύσει το «χειρόφρενο» και να… πετάξει προς τον τίτλο. Διότι είναι ικανός να το κάνει, το γνωρίζουμε όλοι και το ξέρουν και οι αντίπαλοι, που όλοι είναι κατώτεροι του.

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!