Να… ντρέπονται να χάνουν!

Στο προηγούμενο άρθρο μου αναφερόμουν στην ανάγκη που είχε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ, από κάποιον προπονητή γνωστής αξίας με σημαντικό βιογραφικό, ώστε να μπορούσε να αντιμετωπίσει πιο εύκολα τις κρίσεις και τα τυχόν άσχημα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, αφού αυτό δεν συνέβη και εφόσον η διοίκηση του Δικεφάλου πιστεύει πολύ στην επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου και δείχνει με κάθε τρόπο τη σιγουριά της, ότι είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο, όλοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα, άλλο από το να στηρίξουν το προπονητικό τιμ.

Άλλωστε η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ευθύνεται μόνο ένας άνθρωπος για τα θετικά ή τα αρνητικά όταν μιλάμε για ομάδα. Και στον ΠΑΟΚ έχουν ευθύνη και οι ποδοσφαιριστές, διότι αρκετοί δεν έχουν δείξει το κατάλληλο πάθος, νεύρο και θέληση. Ειδικά στο Καραϊσκάκη αλλά και στο ΟΑΚΑ φάνηκε ξεκάθαρα πως οι αντίπαλοι έδειχναν να το θέλουν περισσότερο. Σίγουρα είναι ευθύνη του προπονητικού τιμ αλλά και όλων που είναι υπεύθυνοι να μεταφέρουν την κατάλληλη νοοτροπία αλλά πρέπει και ο κάθε παίκτης προσωπικά να καταλάβει που ήρθε και να κάνει από μόνος του βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειδικά οι νέοι οι ποδοσφαιριστές.

Σίγουρα τα ματς των κεκλεισμένων θυρών και μία Τούμπα που… «δεν μιλάει» έπαιξαν τον ρόλο τους, στο να μην έχουν καταλάβει αρκετοί που ήρθαν ή κάποιοι άλλοι να «χαλάρωσαν» αδικαιολόγητα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι κάποια… κινέζικη ομάδα, που απλά σκορπάει χρήμα για να χειροκροτούν οι φίλαθλοι κάθε Κυριακή και μετά όλα καλά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι μία ήττα τους, έχει επίπτωση σε πολλούς ανθρώπους και ότι στον ΠΑΟΚ οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Δεν είναι ψέμα ότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα χαλαρότητας για αυτό και τις προηγούμενες ημέρες, η διοίκηση έθεσε τους παίκτες προ των ευθυνών τους. Και δεν υπάρχει χρόνος. Τώρα είναι η ώρα, που πρέπει όλοι να γίνουν «ένα» και να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε ματς σαν να μην υπάρχει αύριο. Η ομάδα έχει την ποιότητα, το ταλέντο και τις ικανότητες, να φέρει το πρωτάθλημα στο Λευκό Πύργο, αρκεί να «ματώνει» μέσα στο γήπεδο και να «τσαλακώνεται» κάτι, που ως τώρα δεν το έχει κάνει.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!