Η επιστροφή του Ερνάντο Γκόμεζ στην αγωνιστική δράση στη νίκη με 3-1 απέναντι στον Παμβοχαϊκό, σκόρπισε πολλά χαμόγελα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Ο γιατρός του Δικέφαλου, Διονύσης Νικηφόρος, φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4», μιλώντας για την κατάσταση του παίκτη των πρωταθλητών Ελλάδας και για την ανάγκη να ξεπεράσει και ψυχολογικά τον τραυματισμό του τώρα που είναι πλέον υγιής.
Για το πότε τραυματίστηκε πρώτη φορά ο Γκόμεζ: «Ο Γκόμεζ τραυματίστηκε πέρυσι στις 16 Οκτωβρίου. Έπαθε εξάρθρωση ώμου. Προσπαθήσαμε να γλιτώσουμε με αγωγή το χειρουργείο, αλλά τέλη Νοεμβρίου υπήρξε υποτροπή και αποφασίστηκε το χειρουργείο. Πέρυσι πιεζόμαστε για το αν θα πάρουμε κάποιον άλλο. Βγήκε και πάλι ο ώμος τότε και δεν έπρεπε να περιμένουμε. Το χειρουργείο έγινε 9-9,5 μήνες πριν και τώρα θα κάνουμε και έναν επανέλεγχο με μαγνητικές πέρα από τη βελτίωση την καθημερινή που τη βλέπουμε όλοι».
Για το αν ήταν λάθος ότι δε χειρουργήθηκε απευθείας: «Η ομάδα είχε ποντάρει στον Γκόμεζ, το βασικό της εργαλείο είναι ο αρχηγός της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, είναι σπάνιος αθλητής. Δόθηκε ένα διάστημα μήπως μπορέσει ο αθλητής να ανταπεξέλθει. Στο βόλεϊ οι επιβαρύνσεις στον ώμο είναι τρομακτικές. Πλέον το θέμα είναι ψυχολογικό, πρέπει να το πιστέψει και ο αθλητής. Τα χτυπήματα τα τεχνικά, τα πιο δυνατά του που πέρυσι του κόστισαν τη ζημιά τα έκανε χτες. Πέρυσι το ιδιαίτερο χτύπημα του του στοίχισε την υποτροπή και μάλιστα έκλαιγε κι έλεγε δεν έπρεπε να το κάνω. Τώρα του λέμε ότι πρέπει απλά να ηρεμήσει, να πιστέψει και να κάνει κανονικά αυτά τα χτυπήματα, σταδιακά. Μετά το χειρουργείο η ψυχολογική επιβάρυνση είναι πολύ σημαντική και αυτό σταδιακά πρέπει να σβήνει. Για τότε για να απαντήσω νομίζω ότι ήταν σωστή η απόφαση. Όταν ήταν να γίνει το χειρουργείο του δόθηκε η δυνατότητα να διαλέξει τον γιατρό του και σταθήκαμε δίπλα του και του είπαμε να επιλέξει ότι τον κάνει να αισθάνεται καλά. Κάποια στιγμή μου έλεγε ότι καθημερινά 50-70 μηνύματα από φίλους του πρότειναν διαφορετικό γιατρό. Τότε διαδικαστικά διεκόπη το συμβόλαιο για να έρθει ο Στάροβιτς και εμείς του λέγαμε πάμε σε όποιον αθλητή θέλεις. Πέρα από το άνετο συμβόλαιο του υπήρξε και οικονομική στήριξη από τον ΠΑΟΚ. Η εγχείρηση έγινε, όλα πήγαν καλά παρότι δεν ξέρουμε κι 100% επειδή δεν την κάναμε εμείς, αλλά κυλά και ομαλά η αποκατάσταση».
Για τις διαφορές του Γκόμεζ στην προπόνηση και στους αγώνες: «Στις προπονήσεις ο Γκόμεζ χτυπάει πολύ δυνατά, σα να μην υπάρχει αύριο. Αυτό συμβαίνει για ψυχολογικούς λόγους κι είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς αθλητές. Πολλοί αθλητές επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια. Αν πέρυσι γινόταν επέμβαση τον Οκτώβρη δε θα προλαβαίναμε τα πλέι οφ. Είναι και η ψυχολογική αποκατάσταση. Αντιμετωπίζεται το ψυχολογικό θέμα με την αυτοπεποίθηση που παίρνει ο αθλητής καθημερινά, είναι καλά να το πιστέψει και να το βγάλει πρέπει πλέον».
Για την εικόνα του Γκόμεζ στο ματς με τον Παμβοχαϊκό: «Αυτό ήταν ένα ήπιο κρας τεστ για αυτόν. Ήταν πολύ χαρούμενος, είναι μία ομαλή επανένταξη. Προσπαθεί να ξαναγίνει αθλητής. Πάλι είδαμε την πείρα του, στο επόμενο παιχνίδι θα είναι καλύτερα, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ακόμα καλύτερα. Δεν τελειώνει η χρονιά στο παιχνίδι αυτό, φάνηκε και πέρυσι αυτό. Πέρυσι ζήσαμε το θαύμα με τόσες απουσίες».
Για τον ρόλο του Ρίτσι και στο θέμα του Γκόμεζ: «Η αίσθηση μου είναι πως είναι πολύ καλός ο προπονητής, είναι ήρεμος, γνωρίζονται με τον Γκόμεζ από παλιά, μιλάνε την ίδια γλώσσα με τον Γκόμεζ να μιλάει άψογα ιταλικά. Είναι ένας πολύπειρος αθλητής, μαθαίνουμε όλοι δίπλα του. Το βλέπουμε με τον Σακόγλου, την ηρεμία του σε μικροτραυματισμούς. Είναι κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη κατάσταση που βιώναμε πίεση».
Για το πότε ο Γκόμεζ θα είναι 100% έτοιμος: «Παρότι δεν προβλέπεται, το θέμα του Γκόμεζ είναι ψυχολογικό περισσότερο. Νομίζω ότι σε διάστημα 1-1,5 μήνα θα είμαστε στο 90%. Το 100% του ο Γκόμεζ παίρνει το πρωτάθλημα μόνος του, τέτοιος αθλητής είναι. Μας το έλεγε και πέρυσι, ότι αν έφτανε στο 70% θα κέρδιζε τον Ολυμπιακό».
Για τους τραυματισμούς στους κοιλιακούς: «Το πρόβλημα με τον Σακόγλου στους κοιλιακούς είναι μικρό. Βασικοί στο μυικό σύστημα οι κοιλιακοί. Συνήθως στο ποδόσφαιρο είναι πιο συχνό το πρόβλημα και συνήθως επανέρχονται οι αθλητές. Το πώς γυρνάνε αφορά και τη διαχείριση από την πλευρά του κάθε αθλητή στον τραυματισμό».