«Ο Βαγγέλης είναι πολύ ΠΑΟΚ»

Όπως είναι γνωστό η 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή που πέρασε ήταν αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

Ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας για πολλοστή φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, επέλεξε ορισμένους ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίοι συνόδευσαν την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, στο ματς με τον Ατρόμητο.

Η κυρία Σάσα Σιδηροπούλου, μητέρα του μικρού Βαγγέλη, που ήταν ένα από τα παιδιά που συνόδευσαν τους παίκτες του Δικέφαλου μίλησε στον «Libero 107,4» για την πρωτόγνωρη εμπειρία που βίωσε ο γιος της.

Αναλυτικά τόνισε: «Ο Βαγγέλης είναι ΠΑΟΚ και παρακολουθεί από πολύ μικρός την ομάδα. Ο παππούς του ήταν πολύ φανατικός και έτσι έγινε κι αυτός. Ο Βαγγέλης ήταν 6 χρονών όταν πρωτοπήγε στην Τούμπα. Τον εντυπωσίασε ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός κι από τότε θέλει συνέχεια να έρχεται στην Τούμπα»».

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ είπε: «Ο Βαγγέλης έχει ένα κινητικό θέμα. Ξέραμε από πολύ μικρός ότι θα έχει πρόβλημα. Αρχικά περπατούσε και έπαιζε μπάλα, αλλά στη συνέχεια στην 4η δημοτικού καθηλώθηκε δυστυχώς στο καρότσι, είναι τέτοια η πάθηση του. Παίζει και σήμερα ποδόσφαιρο και με το καρότσι του».

Για όσα βίωσε στην Τούμπα όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο τόνισε: «Έχουμε ξαναπάει στο γήπεδο πολλές φορές. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκε μέσα στο γήπεδο. Ήταν ενθουσιασμένος και πολύ αγχωμένος. Ο Ρέι ήταν αυτός που τον πήρε μέσα στο γήπεδο. Ο Βαγγέλης ήταν πολύ χαρούμενος, αλλά ήταν άδεια η Τούμπα και ήταν κάτι που το σχολίασε, ότι με κόσμο θα ήταν πολύ καλύτερα. Ο αγαπημένος του είναι ο τερματοφύλακας, αλλά και άλλοι παίκτες. Του αρέσει και ο Πέλκας, ο οποίος είναι και από τα Γιαννιτσά. Είχαμε επισκεφτεί και πιο παλιά τον Σαλπιγγίδη και έχει πάρει συνέντευξη στον Πέλκα».

Για τη σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Είχαμε πάει και στη Φλωρεντία με τον ΠΑΟΚ. Θέλαμε να κάνουμε μία έκπληξη στον Βαγγέλη, είχαμε έρθει σε επαφή με τον ΠΑΟΚ μέσα και από την επαφή με τον Σαλπιγγίδη και μας βοήθησαν πολύ. Έκτοτε έχουμε μία σχέση με την ομάδα, η Νένα που δουλεύει στην ΠΑΕ είναι αυτή που μας βοηθάει συνέχεια με τις προσκλήσεις για να βρισκόμαστε στο γήπεδο».

Για το πώς ζει ο Βαγγέλης τα παιχνίδια: «Όταν κερδίζει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ χαρούμενος, αλλά όταν χάνει κλαίει. Όταν βλέπει το παιχνίδι το ζει τόσο πολύ που λέει ότι θα μπει στο γήπεδο να βοηθήσει αν μπορεί».

Για τις δυσκολίες της καθημερινότητας για ένα παιδί με κινητικά προβλήματα: «Η καθημερινότητα είναι δύσκολη, κυρίως λόγω μετακίνησης. Ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι δεν υπάρχει πρόσβαση, στους δρόμους οι οδηγοί δε σέβονται κλείνουν τη ράμπα. Όπου κι αν πας έχει μόνο σκάλες. Αν περπατάς δεν το καταλαβαίνεις. Όταν έχεις κάποιον στο καρότσι μπορείς να το καταλάβεις. Αν μπούμε στη θέση τους μπορούμε να καταλάβουμε το πρόβλημα. Το ότι είσαι πάνω σε ένα καρότσι δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις πράγματα. Προσπαθούμε να μη σκεφτόμαστε τις δυσκολίες, να μην του στερούμε τίποτα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!