inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Διάφορα

Ιστορίες από την… πλατεία

Τα σημαδιακά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη

inpaok
26.11.2017 13:42
Share
SHARE

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο προσφέρουν, κατά κανόνα, έντονες συγκινήσεις. Η FORZA θυμήθηκε μια 11άδα τέτοιων αγώνων από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ασφαλώς και οι πιο ωραίες αναμνήσεις των ασπρόμαυρων από τη Ν. Σμύρνη κρατάνε από το ματς της 9ης Ιουνίου 1985. Το παιχνίδι είχε λήξει χωρίς τέρματα, αλλά η ισοπαλία ήταν «χρυσή» για την ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ, που εκείνο το απόγευμα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια.
Το παιχνίδι της 10ης Νοεμβρίου 1991 έμοιαζε χαμένο για τον ΠΑΟΚ, όταν στο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 και, επιπλέον, ήταν υποχρεωμένος να συνεχίσει με δέκα παίκτες (αποβολή Μαλιούφα στο 41΄). Ο Σκαρτάδος, όμως, με γκολ στο 57΄ δεν άφησε τον Πανιώνιο του Μόμτσιλο Βούκοτιτς να φθάσει στη νίκη.
Η πιο ευρεία σε έκταση νίκη στη Ν. Σμύρνη σημειώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1997, όταν η ομάδα του Αναστασιάδη επικράτησε με 3-0 χάρη στα γκολ των Καφέ, Μαραγκού και Νάγκμπε. Τη σεζόν του πρώτου πρωταθλήματος του(1975-76), ο ΠΑΟΚ είχε σαρώσει εκτός έδρας τον Πανιώνιο με 4-0, όμως ο αγώνας είχε διεξαχθεί στο Αλκαζάρ της Λάρισας.
Ένα εντυπωσιακό γκολ (27΄) του Σλόμπονταν Κρισμάρεβιτς είχε επιτρέψει στον Δικέφαλο να φύγει νικητής από το ματς της 30ης Ιανουαρίου 1999. Για τον Σέρβο φορ ήταν το πρώτο του παιχνίδι στην αρχική ενδεκάδα, έχοντας κάνει ντεμπούτο μια εβδομάδα νωρίτερα στην ήττα με 1-0 από τον Εθνικό Αστέρα. Ο Κρισμάρεβιτς είχε κερδίσει και πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε ο Ολιβάρεζ (είχε νικηθεί από τον Στρακόσια). Την επομένη του αγώνα, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ κατακτούσε το κύπελλο στον τελικό του ΣΕΦ απέναντι στην ΑΕΚ.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ…
Το ντεμπούτο του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ έγινε στις 9 Ιανουαρίου 2000 στη Ν. Σμύρνη. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με τον Φρούσο στο 68΄, αλλά οχτώ λεπτά αργότερα ο Ναλιτζής διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο τελευταίος, ένα μήνα μετά, θα ανηφόριζε στην Τούμπα. Ένα χρόνο αργότερα (12 Φεβρουαρίου 2001), καταγράφηκε το ίδιο σκορ. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε τη νίκη μέχρι το 88΄ (από το 24΄ ο Οκκάς του είχε δώσει το προβάδισμα), όταν δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Ευθυμιάδη. Τελείωσε, μάλιστα, το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Ναλιτζής …πρόλαβε σε δύο λεπτά συμμετοχής (πέρασε αλλαγή στο 87΄) να δεχτεί κόκκινη κάρτα.

…ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ
Ο Κώστας Ιωσηφίδης θα θυμάται καλά το παιχνίδι της 20ης Μαρτίου 2006. Ο λόγος; Μόλις μια εβδομάδα πριν είχε αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού, διαδεχόμενος τον Νίκο Παπαβραμίδη (είχε υποβάλλει παραίτηση μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0). Και στον αγώνα της Ν. Σμύρνης έκανε …ντεμπούτο, φέρνοντας τύχη στον Δικέφαλο. Το παιχνίδι είχε κριθεί υπέρ της ομάδας του Ίλιε Ντουμιτρέσκου με το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 49΄, ωστόσο καθοριστική ήταν η συμβολή και του Ντάνιελ Φερνάντες. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είχε αποκρούσει πέναλτι του Φερνταντέζ, και το οποίο είχε αμφισβητηθεί έντονα από τους φιλοξενούμενους (την επομένη η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά του διαιτητή Γιάννη Πορφύρη, που είχε δείξει και έξι κίτρινες σε βάρος του ΠΑΟΚ έναντι μιας σε βάρος των γηπεδούχων).

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ
Το παιχνίδι της 1ης Μαρτίoυ 2009 έφερε την υπογραφή του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο. Ο Ιβοριανός επιθετικός επιστρατεύτηκε από τον Φερνάντο Σάντος στο 69΄ αντί του Χούτου, κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ. Ο Μπακαγιόκο το πήρε πάνω του, σκόραρε δύο φορές (πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις), πανηγυρίζοντας και τα δύο τέρματα αγκαλιά με τον Πορτογάλο προπονητή. Δύο ημέρες μετά, η αποστολή του Δικεφάλου επέστρεψε στην πρωτεύουσα για τον αγώνα κυπέλλου (ρεβάνς του 1-0 της Τούμπας) με τον Ολυμπιακό, χάνοντας στην παράταση με 2-0 (ο Κουκουλάκης είχε αφήσει τους φιλοξενούμενους με εννέα παίκτες, αποβάλλοντας τους Κοντρέρας και Ίβιτς).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2004

Το διαζύγιο με
τον Αναστασιάδη

O αγώνας της 26ης Σεπτεμβρίου 2004 αποτέλεσε τον τελευταίο στον πάγκο του ΠΑΟΚ για τον Αγγελο Αναστασιάδη, που ολοκλήρωσε την τρίτη θητεία του ως προπονητής του Δικεφάλου με ήττα 2-0 από τον Πανιώνιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον έμπειρο τεχνικό είχε αρχίσει ουσιαστικά μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην αρχή της σεζόν. Και μια μέρα μετά την ήττα στη Ν. Σμύρνη, η διοίκηση των Γούμενου-Παγώνη έδειξε τον δρόμο της εξόδου στον Αναστασιάδη, ο οποίος νωρίτερα είχε αρνηθεί την παραίτηση. Μαζί του αποχώρησαν και οι στενοί του συνεργάτες, οι Λαγωνίδης, Δημητρακόπουλος και Τερζής. Τον διαδέχτηκε ο Αυστριακός Ρολφ Φρίνγκερ (στο πλευρό του βρέθηκε ο Γιώργος Κωστίκος), ο οποίος, μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε δώσει το παρόν στην Τούμπα στον αγώνα με την Κέρκυρα (1-0). Η αλλαγή, πάντως, στην τεχνική ηγεσία δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ, τρεις μέρες μετά, να κάνει την ανατροπή στην Ολλανδία, χάνοντας και το δεύτερο ματς (2-1) από την Αλκμααρ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Το τελευταίο
διπλό είχε
υπογραφή
Αθανασιάδη

Πέντε χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη, σε παιχνίδι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Kαι ήταν μια περιπετειώδης απόδραση από την έδρα των «κυανέρυθρων», μια και για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Δώνη αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο. Ο Αθανασιάδης έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με δύο γκολ διαφορά (39΄ με πέναλτι και 42΄), στο 44΄ ο Λάζαρ πήρε πρόωρα το δρόμο για τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα, αλλά ο Δικέφαλος, έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα, άντεξε μέχρι τέλους, κερδίζοντας με 2-1.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2009-2010 έφερε στην πρεμιέρα τον ΠΑΟΚ φιλοξενούμενο στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Η αποστολή του Δικεφάλου βρέθηκε στην Αθήνα εν μέσω ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων (προηγήθηκε το 1-1 με τη Χέρενφεϊν και θα ακολουθούσε αμέσως μετά το 0-0 στη ρεβάνς στην Ολλανδία), αλλά επέστρεψε άπραγη, αφού ο αγώνας με τον Πανιώνιο αναβλήθηκε εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνονταν στην Αττική. Η αναμέτρηση της Ν. Σμύρνης διεξήχθη τελικά στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, χωρίς να αναδείξει νικητή (0-0). Την παράσταση (όπως και τους βαθμούς του ΠΑΟΚ) ‘έκλεψαν’ ο διαιτητής Κύρκος και ο επόπτης Παπαχαραλάμπους, που ακύρωσαν κανονικό γκολ του Βιεϊρίνια (o Kύρκος αρχικά έδειξε σέντρα, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε την υπόδειξη του επόπτη, για κάτι που δεν κατάλαβε κανείς στο γήπεδο).

ΠΗΓΗ : FORZA

Ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ και κατοχή: Έλεγχος χωρίς λύσεις

Εύα Σαράντη
18.05.2025 11:25

Πρεμιέρα με καθυστέρηση και… αρκετά οφέλη

Όλγα Χιονίδου
18.05.2025 11:04

Συνεχίζονται οι διακοπές για την οικογένεια Ζίβκοβιτς (pic)

Γιάννης Σωτηρίου
18.05.2025 10:36

Μαθήματα ελληνικών… με Γκόμεζ και Σόλα (pic)

Όλγα Χιονίδου
18.05.2025 10:03

TV με Super League και μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι

Γιάννης Σωτηρίου
18.05.2025 09:40

Season finale σε μία δύσκολη χρονιά

Δημήτρης Βαφειάδης
18.05.2025 09:15

Μπάσκετ

Τα νούμερα του εντυπωσιακού Μπάρτλεϊ

Εύα Σαράντη
17.05.2025 12:10

Με τον Σιγάλα στη GBL ο Ηρακλής

Γιάννης Σωτηρίου
17.05.2025 11:50

«Καυτό όνομα στην αγορά ο Καντσελιέρι»

Εύα Σαράντη
17.05.2025 11:30

Οι Νικς αποκαθήλωσαν τους Σέλτικς στο Game 6 (video)

Γιάννης Σωτηρίου
17.05.2025 09:12

Πλησιάζει στη Μακάμπι πρώην ΠΑΟΚτσής

Γιάννης Σωτηρίου
16.05.2025 22:23

Θύρα 4: «Όλοι δίπλα στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ»

Πάνος Γεωργογιάννης
17.05.2025 08:35

Αντίπαλοι

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός

Γιάννης Σωτηρίου
17.05.2025 22:08

Οι ενδεκάδες του τελικού Κυπέλλου

Πάνος Γεωργογιάννης
17.05.2025 19:40

Θύμισαν… ΠΑΟΚ οι οπαδοί του ΟΦΗ (pics)

Πάνος Γεωργογιάννης
17.05.2025 19:03

Μικρή ένταση οπαδών του ΟΦΗ και αστυνομίας έξω από το ΟΑΚΑ

Πάνος Γεωργογιάννης
17.05.2025 18:43

Τρεις πρώην παίκτες του Ηρακλή ζητούν αφαίρεση 30 βαθμών!

Γιάννης Σωτηρίου
17.05.2025 16:12

Παίρνει κι άλλον από τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Γιάννης Σωτηρίου
16.05.2025 22:42
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό αγώνα
18.05.2025 11:43
ΠΑΟΚ και κατοχή: Έλεγχος χωρίς λύσεις
18.05.2025 11:25
Πρεμιέρα με καθυστέρηση και… αρκετά οφέλη
18.05.2025 11:04
Συνεχίζονται οι διακοπές για την οικογένεια Ζίβκοβιτς (pic)
18.05.2025 10:36
Αποχωρεί ως ελεύθερος από τη Μπενφίκα ο Ντι Μαρία
18.05.2025 10:30

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο μυθικός Βιειρίνια και το μέλλον του ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
14.05.2025 21:03
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Μάτια υγρά…

Σωτήρης Μήλιος
12.05.2025 08:48
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
13.05.2025 09:59
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?