Μπέρδεμα για τις Ελπίδες

Η διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου το τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου δημιουργεί πρόβλημα στις κλήσεις της Εθνικής Ελπίδων για το φιλικό κόντρα στο Κατάρ στις 20 Δεκεμβρίου.

Και αυτό γιατί με βάση τον κανονισμό του Κυπέλλου κάθε ομάδα πρέπει να έχει στην 18άδα της δυο τουλάχιστον Έλληνες ποδοσφαιριστές γεννημένους μετά το 1998.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι στις 20 Δεκέμβρη που θα γίνει το φιλικό δεν έχει ορισθεί ως επίσημη ημερομηνία από την FIFA και έτσι οι παίκτες πριν πάνε στην Εθνική στις 17 Δεκέμβρη θα πρέπει να έχουν πάρει σχετική άδεια από τις ομάδες τους και εν συνεχεία να ενσωματωθούν. Δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένες οι ομάδες να αφήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να φύγουν αν δεν το επιθυμούν.

Οπότε οι προπονητές των παικτών που έχουν κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δώσουν η όχι τη συγκατάθεση τους και εν συνεχεία ο Αντώνης Νικοπολίδης να προβεί σε σχετικές αλλαγές για να γνωρίζει τους παίκτες που θα έχει στη διάθεση του.

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ

Η Εθνική των Ελπίδων μας θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα του Κατάρ στη Ντόχα στις 20 Δεκεμβρίου με τους παίκτες να συγκεντρώνονται στις 17/12 και να επιστρέφουν στις 21/12 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντώνης Νικοπολίδης, προσανατολιζόταν στο να καλέσει αρκετούς παίκτες για πρώτη φορά προκειμένου να τους τεστάρει ενόψει της συνέχειας.

Ο Νικοπολίδης είχε στο μυαλό του να καλέσει πολλούς ποδοσφαιριστές γεννημένους το 1998 και να αφήσει έξω τους περισσότερους 96άρηδες και 97άρηδες που είναι μέλη της Εθνικής Ελπίδων και είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής έως τώρα δίνοντας μια ευκαιρία ώστε να δει κάποια νεαρά παιδιά.

Για παράδειγμα ήδη δηλαδή ο Ολυμπιακός είχε ενημερωθεί για την κλήση του Βρουσάι (πρώτη φορά), η ΑΕΚ για τη κλήση του Γιαννούτσου (πρώτη φορά) και ο Παναθηναϊκό για τη κλήση των Χατζηγιοβάνη, Ευαγγέλου, Πίσπα (πρώτη φορά), Μπουζούκη (πρώτη φορά) και ο Ατρόμητος για την κλήση των Νάτσου (πρώτη φορά), Θεοδωράκη.

Λόγω των αγώνων του Κυπέλλου 19-21 Δεκεμβρίου οι περισσότεροι από αυτούς (αν όχι όλοι) δε θα μπορούν να πάνε στην Εθνική Ελπίδων.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να καλέσει τους γεννημένους το 1998 επίσης δεν θα μπορέσει να έχει στη διάθεση του ούτε τους 96άρηδες και 97άρηδες που παίζουν στις ομάδες τους. Όπως για παράδειγμα οι Κουλούρης, Λημνιός, Δεληγιαννίδης, Μαυροπάνος, Γαλανόπουλος, Πασαλίδης, Καραχάλιος, Ορφανίδης, Ανδρούτσος, Λάμπρου, Μανθάτης.

Μένει να δούμε τι λύση θα βρεθεί…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!