«Ο ΠΑΟΚ βρίσκει χημεία»

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ κέρδισε χθες (5/12) και τη Βέντσπιλς συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγώνων του.

Ο τιμ μάνατζερ του Δικέφαλου, ο Τέλης Ζουρνατσίδης, φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4», σχολιάζοντας την πρόοδο της ομάδας, την αγωνιστική της εξέλιξη, αλλά και το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε.

Για το αν ο ΠΑΟΚ το αντιμετώπισε ως τελικό για την Ευρώπη, το παιχνίδι με τη Βέντσπιλς είπε: «Σαφώς κι ήταν ένα παιχνίδι που ήταν από αυτά που έπρεπε να κερδίσουμε. Πρέπει από εδώ και πέρα να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, αυτό θα μας κρατήσει ζωντανούς ως την τελευταία αγωνιστική. Θεωρητικά όποια ομάδα κάνει 7 νίκες περνάει στην επόμενη φάση. Εμείς έχουμε τέσσερα παιχνίδια στην έδρα μας. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά νομίζω ότι κάθε μέρα η ομάδα αποκτά ρυθμό, αυτοπεποίθηση. Είναι σα να έχει ξεκινήσει η χρονιά τις τελευταίες δέκα ημέρες».

Για όσα κρατάνε στον ΠΑΟΚ από το τελευταίο ματς: «Νομίζω ότι ο πλουραλισμός στην απόδοση κι όχι μόνο στην επίθεση. Αρχίζουν όλοι και βρίσκουν τον ρόλο τους, συνεισφέρει ο καθένας από τη μεριά του δίνοντας το μάξιμουμ. Αυτό δίνει σιγουριά και ηρεμία στην ομάδα. Όταν δεν περιμένεις το κάτι παραπάνω από έναν ή δύο αλλά από 6-7 παίκτες είναι πολύ καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκει χημεία. Είναι αδύνατο να τη βρεις όταν δεν έχεις όλα τα στοιχεία, είναι σαν να θέλεις να κάνεις ένα πείραμα και να πάρεις αποτελέσματα και να σου λείπουν στοιχεία. Αντιμετωπίσαμε καταστάσεις με μόνιμες ελλείψεις εβδομάδων σημαντικών αθλητών κι αυτό δε μας άφησε να ησυχάσουμε στο ξεκίνημα της σεζόν. Μέχρι και σήμερα δεν είμαστε 100% μιλώντας για τη διαθεσιμότητα. Χτες για πρώτη φορά είχαμε όλο το ρόστερ μας διαθέσιμο για έναν αγώνα».

Για την απόφαση απομάκρυνσης του Ντίλαρντ και πόσο επηρέασε την ομάδα: «Οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί και επηρεάζονται από αυτά που συμβαίνουν, από τις αλλαγές που γίνονται κι εμείς κάνουμε. Είναι άδικο να λέμε έφυγε ο Ντίλαρντ και βρήκαμε τη χημεία. Έπρεπε να έχει δίπλα του δύο παίκτες για να παίξει όπως θέλαμε. Αλλιώς είναι ένας Ντίλαρντ μόνος κι αλλιώς με τον Κόνιαρη δίπλα που τραβάει την πίεση, είναι καλύτερος δημιουργός, κρατάει αντίπαλο. Αυτό είναι ένα παράδειγμα βέβαια. Στα φιλικά τρέξαμε με τη σκέψη ότι ο Κόνιαρης θα έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα και αυτό θα απελευθέρωνε τον Ντίλαρντ να λειτουργήσει όπως είχαμε στο μυαλό μας. Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί ο Αντώνης έμεινε αμέσως εκτός για εβδομάδες. Ταυτόχρονα με την έναρξη της σεζόν είχε πρόβλημα και ο Ντίλαρντ. Αν βέβαια και ο Ντίλαρντ μπορούσε να ανταποκριθεί 100% στον ρόλο που θέλαμε από εκείνον θα τον είχαμε κρατήσει κιόλας. Ήταν μία σκέψη μας να πάρουμε έναν παίκτη που μπορεί να κάνει πολλά στην επίθεση, αλλά για κάποιους λόγους αυτό δε μας βγήκε. Μετά τον τραυματισμό του Κόνιαρη και το πρόβλημα με τα μάτια του Ντίλαρντ ήρθε ο Κατσίβελης και ξεκίνησε να δομείται μία νέα ομάδα. Σε αυτή τη νέα ομάδα ήρθε στη συνέχεια ο Γκος».

Για την αγωνιστική κρίση του ΠΑΟΚ και το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε και με τα εξωαγωνιστικά θέματα: «Η εικόνα άλλαξε γιατί σε μία καινούργια ομάδα με νέο προπονητή αντιμετωπίστηκαν στην αρχή πολλά ιατρικά θέματα που μπορείς να μην τα αντιμετωπίσεις σε μία χρονιά. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας για εμένα. Το να αλλάξεις έναν παίκτη δεν είναι τίποτα. Στο μέτρο του δυνατού κάναμε κι εμείς κάποιες αλλαγές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην έναρξη της χρονιάς ήταν τα προβλήματα. Έγιναν και λάθη εντός κι εκτός ομάδας. Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ λατρεύει τις εντάσεις, αλλά πρέπει να υπάρχει σύνεση, ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο που έχεις. Δεν ξέρω αν θα δικαιωθούμε σε όλες τις επιλογές μας, αλλά αν αντιμετωπίζεις ψύχραιμα τα πράγματα στο τέλος έρχονται όπως τα θέλεις».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να βρίσκεται μέσα στις 4 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Να προκριθεί στην Ευρώπη φτάνοντας ακόμα και στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης όπως πέρυσι και να δημιουργήσει μία ομάδα, η οποία δημιουργείται ήδη, έχουν μπει οι βάσεις για δημιουργία ομάδας πολλών ετών τα επόμενα χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αλλαγές, τώρα που πάμε να χτίσουμε έναν σταθερό κι ελπιδοφόρο κορμό νομίζω πως δεν το τονίζουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να έχει πρωταγωνιστές Έλληνες με συμβόλαια ετών που δεν μπορεί να τους χάσει εύκολα. Ήταν στόχος μας να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες και απλά να προστίθενται σταδιακά όσο μεγαλώνει η οικονομική δύναμη της ομάδας και καλύτεροι ξένοι».

Για την κατάσταση στην περιφέρεια και το γεγονός ότι ο Τρις χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα: «Στην περιφέρεια υπάρχει ένα θέμα. Το ρόστερ έχει διευρυνθεί αρκετά, έχουμε βάσει αρχικών μας προβλέψεων έναν παίκτη παραπάνω στην περιφέρεια με τον Γκος. Θα πρέπει όλοι να συνηθίσουν λόγω της μεγάλης αγωνιστικής δράσης. Πιθανότατα αύριο μεθαύριο ένας παίκτης που δεν έπαιξε πολύ, να χρησιμοποιηθεί μετά παραπάνω. Ο Τζόουνς τελευταία δεν έπαιξε γιατί δεν ήταν τόσο καλά, αλλά χτες βοήθησε πολύ καθοριστικά. Πρέπει οι παίκτες να είναι συνέχεια έτοιμοι. Παλαιότερα είχαμε μικρότερο ρόστερ και η ομάδα ήταν πιο εύκολα γυμνή».

Για το θέμα της διαχείρισης του ρόστερ: «Οι δρόμοι είναι δύο. Ή θα πάρεις πέντε παικταράδες και θα καρδιοχτυπάς αν κάποιος πάθει κάτι ή δημιουργείς ένα σύνολο σε μεγαλύτερο ρόστερ, αλλά εκεί θέλει διαχείριση και για αυτούς που δεν παίζουν τόσο. Θέλει καλές συνθήκες εντός ομάδας και σωστή εσωτερική λειτουργία. Αν λειτουργούν οι ομάδες όπως οι δικοί μας ο καθένας θα καταλάβει ότι μπορεί να βοηθήσει».

Για την επιστροφή του Χαραλαμπόπουλου: «Πρέπει να παίρνει χρόνο ο Χαραλαμπόπουλος. Του λείπει η αγωνιστική δράση. Θα πρέπει όπου είναι δυνατόν να παίρνει αγωνιστικά λεπτά. Όσο παίζει θα γίνεται καλύτερος και αυτός και η ομάδα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!