Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ευγένιος Γκέραρντ.
Στα 77 του χρόνια άφησε την τελευταία πνοή ο Ολλανδός που έγινε Έλληνας, ο δικός μας Γκεραρντάκης, και σημάδεψε με την παρουσία του το ποδόσφαιρο της χώρας μας.
Ο άνθρωπος – σύμβολο του ΟΦΗ, αυτός που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα που είχαν οι Κρητικοί τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, άφησε την τελευταία πνοή του «χτυπημένος» από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο μακροβιότερος προπονητής στην Ελλάδα ήρθε στην χώρα μας το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε Κρητικός για μια ζωή. Στο Ηράκλειο έμεινε ως το 2000, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987, επικρατώντας με 3-1 του Ηρακλή στα πέναλτι.
Το 1993 ήταν αυτός που οδήγησε την κρητική ομάδα στην ιστορική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης.
«Ήμουν για διακοπές στην Ρουμανία και Βουλγαρία, όταν τηλεφώνησε ο Καζανάκης στον μάνατζερ μου και ζήτησε να έρθω στην Ελλάδα. Θυμάμαι είχα ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο πήρα και με αυτό έφτασα στην Κρήτη όπου δεν ήξερα κανένα και δεν με ήξερε κανείς. Το ενδιαφέρον υπήρχε από την μέση της προηγούμενης σεζόν. Μου είχαν τηλεφωνήσει και τότε αλλά δεν είχε προχωρήσει η υπόθεση. Τους είχε μιλήσει για μένα ο Τσινός. Ήμουν βοηθός προπονητή στην Ρόντα και ήθελα πολύ να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.
Όταν πήγα να δω το προπονητικό κέντρο στο Λίντο είδα ένα γήπεδο γεμάτο με χόρτα και πέτρες. Είπα ότι δεν γίνεται να κάνουν προπόνηση οι παίκτες σε αυτό. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα να αποκτήσει ο ΟΦΗ ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Πήγαμε στην Ελιά να δούμε μια έκταση αλλά τελικά αυτή η υπόθεση δεν προχώρησε. Αργότερα προέκυψε η περιοχή του Σκαφιιδαρά που ήταν γεμάτη σκουπίδια και τελικά εκεί έγινε το ΒΑΚ» είχε πει σε συνέντευξή του μιλώντας για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ, του ΑΠΟΕΛ, του Ηρακλή και της Παναχαϊκής.
Γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολωνίας, ενώ είχε και πτυχίο ψυχολογίας.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών.
Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα ΤΚΚ και παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για έντεκα χρόνια, πριν πάρει την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και να μείνει για πάντα μέχρι τον θάνατό του.