Η σπάνια ιστορία του Χατσερίδη!

Βρε, πώς περνάνε τα χρόνια; Μέρες που ήταν, δεν μπορεί να μην το ακούσατε. Κυκλοφορεί παντού και χρησιμοποιείται κυρίως από μεσήλικες συγγενείς στην αστική οικογένεια. Βγαίνει σε μορφή συμβουλής («περνάνε τα χρόνια και δεν έχεις κάνει τίποτα στη ζωή σου»), σε μορφή απελπισίας («περνάνε τα χρόνια και σε λίγο καιρό δε θα σε βλέπω πια»), αλλά και σε αναπτυξιακή μορφή («περνάνε τα χρόνια και πώς μεγάλωσες έτσι»). Τα χρόνια περνάνε, όμως, και στις μεταγραφές. Οι ομάδες μεγαλώνουν, προοδεύουν, αναπτύσσονται, αλλάζουν στόχους, ωστόσο μερικές φορές μένουν προσκολλημένες στους ίδιους στόχους. Άλλοτε επειδή οι «στόχοι» γίνονται πιο προσιτοί κι άλλοτε επειδή δεν κατάφεραν να βρουν κάτι καλύτερο.

Ήταν Ιανουάριος του 2013 και στο ρεπορτάζ των εφημερίδων γράφεται ο μεγάλος στόχος του Ιβάν Σαββίδη. Έλληνας ομογενής, ποντιακής καταγωγής, ο οποίος αγωνίζεται στην Ντιναμό Κιέβου και την Εθνική Ουκρανίας. «Ένα-δύο χρόνια πριν θα ήταν απλησίαστος», έγραφαν τα ρεπορτάζ «όμως τώρα που το συμβόλαιό του λήγει μπορεί να αποκτηθεί με μια πρόταση κοντά στα 2 εκ. ευρώ». Ναι, κάπως έτσι το φανταζόμασταν στην Ελλάδα.

Ο Γιεβχέν Χατσερίντι ή Ευγένιος Χατσερίδης κόστιζε, βέβαια, κοντά στα 6 εκ. ευρώ, εκείνον τον Ιανουάριο υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με την Ντιναμό, εννέα μήνες αργότερα το επέκτεινε ως το 2018 και, να, που τα χρόνια πέρασαν και ο Ουκρανός Τζον Τέρι (σ.σ. κυρίως λόγω της μονογαμικής καριέρας του) επέστρεψε στο προσκήνιο πιο… προσιτός από ποτέ. Ο 30χρονος αμυντικός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ο ΠΑΟΚ φέρεται να τον προκρίνει ως κύρια λύση, μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με το Ροντρίγκο Μολέδο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!