Τίτλος στις γκέλες ή στα ντέρμπι;

Ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος του πρωταθλήματος της Super League ξεκίνησε με τους τρεις μονομάχους του τίτλου να συνεχίζουν να βρίσκονται περίπου στην ίδια γραμμή αφετηρίας. Αν κρατήσουμε ως υπόθεση ότι ο Ατρόμητος δε θα αντέξει το βάρος του κυνηγιού της κορυφής, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, και Ολυμπιακός έχουν 14 αγωνιστικές για να αποδείξουν μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουν αυτή την κούπα και να το κάνουν πράξη.

Στο πρώτο μισό του μαραθωνίου, οι τρεις τους επιδόθηκαν σε σωρεία γκελών, που τους στέρησαν βάθμους, αλλά έκαναν και τον ανταγωνισμό πιο ενδιαφέρον. Όσο η μάχη θα κορυφώνεται και θα φτάνει προς το τέλος της, πιθανολογούμε ότι οι απώλειες θα ελαχιστοποιηθούν και οι λεπτομέρειες θα είναι αυτές που θα κρίνουν τον τελικό νικητή.

Από την “ασπρόμαυρη” σκοπιά, οι χαμένοι πόντοι του πρώτου γύρου ήταν σε αρκετές περιπτώσεις “αχρείαστοι”, αλλά αγώνας που τελειώνει δεν ξαναγυρνάει πίσω. Με το “αν” δεν κερδίζεις τίποτα, έτσι αυτό που όλοι ελπίζουν είναι οι μέχρι τώρα “στραβές” να μη στοιχίσουν στο φινάλε της διαδρομής.

Θεωρητικά, το γεγονός ότι οι βασικοί του αντίπαλοι επιδόθηκαν σε σκόρπισμα βαθμών στον πρώτο γύρο, θα έπρεπε να είχε φέρει σε θέση ισχύος τον ΠΑΟΚ. Είχε όμως κι αυτός τα θέματά του. Έτσι, από εδώ και πέρα, όντας πλέον πιο συμπαγής ως ομάδα, με μεγαλύτερη ποιότητα και ικανοποιητικό βάθος στο ρόστερ, του μένει μόνο η αποφασιστικότητα για να κάνει πράξη του όνειρό του.

Η στυγνή βαθμολογική απεικόνιση δείχνει τον Ολυμπιακό στους 35 βαθμούς και τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στους 34. Κάθε στραβοπάτημα θα φέρνει ανακατατάξεις, κάθε τρίποντο θα φέρνει μια ομάδα πιο κοντά στο στόχο. Υπάρχουν βέβαια και τα ντέρμπι, τα οποία ο ΠΑΟΚ τα έχει στην Τούμπα. Είναι κι αυτό ένα πλεονέκτημα. Μαθηματικά, έτσι όπως είναι τώρα η βαθμολογία, ο Δικέφαλος κερδίζει όλα τα ματς και παίρνει το πρωτάθλημα. Και δεν τον ενδιαφέρει κανένα άλλο αποτέλεσμα αντιπάλου. Μέσα σε 14 αγωνιστικές μέρες όμως θα εμφανιστούν παγίδες για όλους. Κάποιοι θα πέσουν μέσα, κάποιοι όχι. Τα ντέρμπι θα αποτελούν απλά παράσταση νίκης, το τελικό αποτέλεσμα όμως θα το διαμορφώσουν όλα τα υπόλοιπα…

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: xastas@hotmail.com

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!