Στέρεψαν από δικαιολογίες;

Παρακολουθώντας την επίθεση που συντονισμένα εξαπέλυσε ο Ολυμπιακός σε βάρος της ΑΕΚ, με αφορμή το πέναλτι που δεν έδωσε ο Στυλιαράς στον ΠΑΣ Γιάννινα, προσπάθησα να θυμηθώ περιπτώσεις που οι ερυθρόλευκοι ευνοήθηκαν, με πολύ χειρότερες αποφάσεις.

Ομολογώ ότι, εγκατέλειψα την προσπάθεια από τα πρώτα κιόλας λεπτά…. Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω, που λέει και το τραγούδι. Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες εκατοντάδων εξόφθαλμων περιπτώσεων εύνοιας του Ολυμπιακού από τους διαιτητές. Το σύνολο των ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν νιώσει στο πετσί τους το… νυστέρι του Σπάθα και των υπολοίπων… παιδιών.

Εύκολα μπορεί κανείς να θυμηθεί εκατοντάδες πέναλτι που δεν δόθηκαν εις βάρος του Ολυμπιακού και παράλληλα αμέτρητα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού που είδαν ΜΟΝΟ οι διαιτητές που σφύριζαν τους αγώνες του. Το ίδιο με τις κόκκινες κάρτες υπέρ και κατά, τα οφ σάιντ υπέρ και κατά.

Αγγίζει τα όρια της γραφικότητας η προσπάθεια των ερυθρόλευκων να δημιουργήσουν εντυπώσεις για να βλάψουν (με το νου τους) την ΑΕΚ, τον Στυλιαρά και την ΕΠΟ. Η μόνη ομάδα που δεν δικαιούται να μιλά για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα, είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα που αποτέλεσε θέμα σε ΜΜΕ κολοσσούς ανά τον κόσμο, για τον ευνοϊκό τρόπο μεταχείρισης που τύγχανε επί σειρά από τους διαιτητές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Στυλιαράς έκανε λάθος. Υπήρξε πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θεωρώ ότι δεν το είδε. Δεν είχε λόγο να εκτεθεί. Δεν έχω τη διάθεση, ούτε τον Στυλιαρά να υπερασπιστώ, ούτε την ΑΕΚ. Δεν το έκανα ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω. Χάνω τα λογικά μου όμως, όταν διαπιστώνω ότι ένα λάθος γίνεται σημαία προπαγάνδας.

Ο διαιτητής που έχει πρόθεση να αδικήσει ή να ευνοήσει μια ομάδα, φαίνεται από… χιλιόμετρα. Ο Στυλιαράς, δεν είχε τέτοια διάθεση. Γενικότερα στην διάρκεια της φετινής περιόδου, οι διαιτητές δεν έχουν διάθεση ούτε να ευνοήσουν, ούτε να αδικήσουν. Θέλουν να σώσουν τους εαυτούς τους και να κερδίσουν θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!