Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει μαθαίνοντας!

Τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση Μολέδο και ποια λάθη έκανε ο ΠΑΟΚ (αν έκανε), ίσως και να μη το μάθουμε ποτέ. Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο, πως από αυτή την ιστορία ο ΠΑΟΚ θα βγει ωφελημένος.

Προσωπικά, από την αρχή η όλη ιστορία μου φαίνονταν “κάπως” και γρήγορα έχασα την πίστη μου στις πιθανότητες υλοποίησής της. Αυτό όμως είναι λεπτομέρεια, με την ουσία να βρίσκεται αλλού και ήδη βλέπω την καλή πλευρά του… φεγγαριού.

Χωρίς να έχω κάτι χειροπιαστό στα χέρια μου, διαβλέπω μια πρόοδο στις όλες αντιδράσεις του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον δεν παρατηρείται εκείνος ο πανικός κι εκείνη η τρέλα του στιλ και τώρα τι κάνουμε ή αλίμονο σε όποιον έφταιξε για το φιάσκο. Είναι εμφανής μια ψυχραιμία και μια τάση ωρίμανσης στην όλη συμπεριφορά του “Δικεφάλου” γεγονός που μόνο αισιόδοξα μηνύματα στέλνει προς τους φίλους του.

Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ δείχνει να μεγαλώνει και πιθανόν να μαθαίνει από τα λάθη της, σε σημείο που να μας εκπλήσσει θετικά. Σαφώς και δεν σταματάει η ζωή στην απώλεια ενός ποδοσφαιριστή, όσο σπουδαίος ή απαραίτητος κι αν είναι, οπωσδήποτε όμως κάτι καλό ξεκινάει όταν διδάσκεσαι από τις αστοχίες σου και προχωράς όχι απογοητευμένος ή τρελαμένος αλλά “θυμωμένος” και αποφασισμένος.

Αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή, πάνω στην δύσκολη φάση που παίζονται πολλά και που δειλά-δειλά ο ΠΑΟΚ εμφανίζει τα πρώτα ευχάριστα μηνύματα συμμόρφωσης προς το μοντέλο που ταιριάζει στους αληθινούς πρωταγωνιστές.

Εφ’ όσον επικρατήσει τελικά και παγιωθεί αυτή η τάση, ο ΠΑΟΚ την έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία, καθώς δεν στέκεται καν στα μικρά αλλά κοιτάζει μπροστά και κατ’ευθείαν στον στόχο. Λίγη υπομονή μόνο απ’ όλους, κατανόηση, ψυχραιμία, πίστη στον τελικό σκοπό και όχι άλλες ευκαιριακές και παιδικές φωνές δήθεν διαμαρτυρίας.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!