«Έχει προοπτικές ο Μιχόγεβιτς»

Για την μεταγραφή του Μάρκο Μιχόγεβιτς στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιάσμικο Βέλιτς, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι μια κίνηση με προοπτική.

Σε δηλώσεις του στον «Libero 107.4» αναφέρθηκε αρχικά στην ποδοσφαιρική σχολή της Βοσνίας: «Στην πρώην Γιουγκοσλαβία υπήρχαν και υπάρχουν πολλά ταλέντα στα ομαδικά σπορ. Είναι στην παράδοση, στην κουλτούρα του λαού τα ομαδικά σπορ και το φυσικό ταλέντο. Οι χώρες πέρασαν κρίση από τότε που διασπάστηκε η ενωμένη Γιουγκοσλαβία, αλλά έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Το ταλέντο δεν έλειπε, αλλά βελτιώθηκαν οι συνθήκες. Το αθλητικό κέντρο της Βοσνίας είναι ένα παράδειγμα. Τα προγράμματα προπονήσεων της ομοσπονδίας βελτιώθηκαν επίσης. Έτσι βγαίνουν νέες γενιές παικτών και αποτυπώνεται αυτό και στις Εθνικές ομάδες στους νέους, η Βοσνία δεν πάει τυχαία εκεί τόσο καλά».

Για το επίπεδο στο πρωτάθλημα της Βοσνίας: «Θα έλεγα το πρωτάθλημα στη Βοσνία είναι μέτριο, κατώτερο του ελληνικού. Υπάρχουν διάφορα προβλήματα, στα οποία γίνεται αναζήτηση για λύσεις. Οικονομικά, οργανωτικά προβλήματα, θέματα αξιοπιστίας. Προσπαθούν να τα λύσουν και από πέρυσι έχουν ένα ιδιαίτερο σύστημα διεξαγωγής με χώρισμα σε δύο γκρουπ ομάδων και αγώνες play off στο φινάλε για τον τίτλο και την Ευρώπη. Είναι μία φτωχή χώρα που βρίσκεται σε φάση αναδόμησης».

Για τη Σαράγιεβο που παράγει ταλαντούχους παίκτες: «Η Σαράγιεβο είναι παραδοσιακά από τις μεγάλες ομάδες της Βοσνίας. Ήταν μεγάλη ομάδα και στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Είναι από τις ελάχιστες ομάδες πέραν των τεσσάρων μεγάλων εκεί που πήρε πρωτάθλημα. Μαζί με τη Ζένιτσα είναι στις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες της Βοσνίας. Η Σαράγιεβο στο πρόσφατο παρελθόν είχε πάρει πάνω της, λόγω ενός Μαλαισιανού ιδιοκτήτη της Κάρντιφ. Η ομάδα έκανε αξιόλογη πορεία στο ΟΥΕΦΑ, ο ΠΑΟΚ μετά από αυτό είχε αποκτήσει τον Τσίμιροτ. Πλέον η βοήθεια αυτού του επιχειρηματία είναι μικρότερη, δεν ξεκίνησαν καλά φέτος, αλλά με αλλαγές προπονητών τώρα πηγαίνει καλύτερα».

Η άποψη του για τον Μιχόγεβιτς: «Ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ καλή επιλογή ενός εξαιρετικού ταλέντου. Πρόκειται για έναν παίκτη με προδιαγραφές που αναζητούν ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Παίκτης με εξαιρετική προοπτική, παίζει στόπερ και αμυντικό χαφ, πολύ καλός χειριστής μπάλας, δυνατό στο ψηλό παιχνίδι, με καλή ταχύτητα για το ύψος του με πολύ καλή σωματοδομή. Παίζει και χαφ γιατί έχει τα στοιχεία να παίξει τη θέση, είναι ευέλικτος παρά το ύψος του, Έπαιξε και στις Εθνικές εκεί. Πρόσφατα κλήθηκε στην ανδρών, εκεί χρησιμοποιήθηκε ως στόπερ. Έχει τα στοιχεία για να παίξει και αμυντικό χαφ. Αρκετές ομάδες σήμερα στο ευρωπαϊκό επίπεδο αναζητούν παίκτες με τα προσόντα του, καλή σωματοδομή, καλή ευκινησία για το ύψους του και καλούς χειριστές της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ έκανε καλή επιλογή για το μέλλον με προοπτική, χρειάζεται να τον βελτιώσει σε επίπεδο αδυναμιών, να τον εντάξει στην ομάδα με σωστό τρόπο και να ακολουθήσει μία σωστή προπονητική διαδικασία για να βελτιωθεί ως παίκτης».

Για το που θα πρέπει κατά τη γνώμη του να δουλευτεί ο Μιχόγεβιτς: «Σίγουρα είναι διαφορετικό να παίζεις στο ποδόσφαιρο της Βοσνίας και να έρθεις σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες, ειδικά όταν αυτή διεκδικεί τον τίτλο. Πρέπει να προσαρμοστείς στους νέους ρυθμούς προπόνησης και αγώνων παρότι και το ελληνικό πρωτάθλημα υστερεί και σε ρυθμούς και πιέσεις, όντας καλύτερο από το βοσνιακό βέβαια. Μυϊκά χρειάζεται ενδυνάμωση και οπωσδήποτε του λείπει η εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, την οποία θα αποκτήσει σταδιακά. Θα μπορούσε να βελτιωθεί και ταχυδυναμικά, στην εκκίνηση και στη δύναμη στο τρέξιμο, να έχει μεγαλύτερη ορμή. Παρότι έχει για το ύψος του πολύ καλή ταχύτητα».

Για την αξιολόγηση της μεταγραφής Τσίμιροτ στον ΠΑΟΚ: «Κι αυτή ήταν μία καλή κίνηση και αποδείχτηκε. Παρότι έχω την εντύπωση πως ο Τσίμιροτ στον ΠΑΟΚ δεν αναδείχτηκε ποτέ παρότι ήταν ένας ποδοσφαιριστής με ειδικό βάρος και ρυθμιστής των πραγμάτων. Δεν ήταν βαρόμετρο του ΠΑΟΚ, δεν ήταν από αυτούς που ήταν στα πρώτα βιολιά. Έπαιξε βασικός, αλλά μιλάω για μία επιρροή που θα ήταν δυσαναπλήρωτη. Αυτό τον ρόλο νομίζω ο Τσίμιροτ δεν τον είχε. Έπαιξε ως βασικός, αλλά υπήρξαν και περίοδοι που δεν είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη των παικτών. Παρ’ όλα αυτά στο σύνολο πιστεύω ότι ήταν καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ που μοιάζει με την τωρινή του Μιχόγεβιτς. Του βγήκε νομίζω του ΠΑΟΚ αυτή η κίνηση με τον Τσίμιροτ. Πήρε αγωνιστικά βοήθεια από τον Τσίμιροτ και πήρε και υπεραξία που φάνηκε στη μεταγραφή. Ο Τσίμιροτ πήγε σε ομάδα σχεδόν παρόμοιου επιπέδου, μιλώντας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρότι τώρα είναι στα κάτω της τώρα. Στις κορυφαίες ομάδες του Βελγίου διαχρονικά. Νομίζω υπάρχουν περιθώρια να κάνει κι άλλα βήματα στην καριέρα του ο Τσίμιροτ».

Για τη φετινή «μάχη» του τίτλου στην Ελλάδα: «Νομίζω ότι και από τη βαθμολογία φαίνεται ότι οι 3 στις πρώτες θέσεις έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Νομίζω ότι έχουν σε κάποιο βαθμό σταθεροποιήσει τις αποδόσεις τους βάσει εμφανίσεων. Έμειναν λίγα παιχνίδια ως το τέλος του πρωταθλήματος, στις λεπτομέρειες θα κριθεί ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα και θα κατακτήσει τον τίτλο. Πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή τη φάση θα παίξουν και τα ντέρμπι μεταξύ των μεγάλων ομάδων».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!