Έτσι περνάει ο ΠΑΟΚ

Μία στροφή απομένει για να ολοκληρωθούν οι πέντε όμιλοι στο CEV Champions League, όπου συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ με τους πρωταθλητές Ελλάδας να είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, έστω και αν χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Αναλυτικά, πως προκρίνεται ο Δικέφαλος:

Με δεδομένο πως πρώτο κριτήριο είναι οι νίκες και μετά οι βαθμοί, οι «ασπρόμαυροι» για να προκριθούν θα πρέπει κατ΄ αρχήν να νικήσουν την Σασταμάλα με 3-1 ή 3-0 σετ την τελευταία αγωνιστική στο PAOK Sports Arena και από εκεί και πέρα να χρειάζονται ένα αποτέλεσμα σε δύο αγώνες-κλειδιά, είτε στον τρίτο όμιλο είτε στον τέταρτο.

Βασική προϋπόθεση πρόκρισης:

Νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σασταμάλα με 3-0 ή 3-1 σετ. Δεν παίζει ρόλο εάν ο Δικέφαλος χάσει μέχρι ένα σετ από τους Φινλανδούς, διότι εάν η Μπερλίν ή Σαμόντ ισοβαθμήσουν μαζί του στους οκτώ βαθμούς θα έχουν πλεονέκτημα στις νίκες και δεν θα μετρήσουν τα σετ.

Με τρίποντο επί της Σασταμάλα, ο ΠΑΟΚ θα ξεπεράσει οριστικά την τρίτη ομάδα του πρώτου ομίλου, Ροζελάρε και με δεδομένο πως η Νόλικο Μαασέικ στον πέμπτο όμιλο έκανε και τρίτη νίκη και συνεπώς προκρίθηκε, οι παίκτες του Ντανιέλε Ρίτσι «κυνηγούν» τον τρίτο του τρίτου ομίλου, Σαμόντ, ή τον τρίτο του τέταρτου ομίλου, Μπερλίν.

Από εκεί και πέρα και εφόσον, ο ΠΑΟΚ πάρει τρίποντο χρειάζεται: 

Να ηττηθεί η γαλλική Σαμόντ στην έδρα της από την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ ή

Να ηττηθεί η γερμανική Μπερλίν στην έδρα της από την πολωνική Γιαστρέμπσκι Βιέγκελ.

Η Σκρα Μπελχάτοφ και η Γιαστρέμπσκι Βιέγκελ έχουν προκριθεί, αλλά το θετικό είναι πως θέλουν έστω και έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση, οπότε λογικά θα «χτυπήσουν» τους αγώνες. Το χειρότερο σενάριο θα είναι η Σαμόντ και η Μπερλίν να νικήσουν με 3-2 σετ στο τάι-μπρέικ, καθώς θα ισοβαθμήσουν στους οκτώ βαθμούς μαζί με τον ΠΑΟΚ και σε αυτή την περίπτωση θα μείνει έξω επειδή θα έχει μία νίκη λιγότερη.

Ποιοι προκρίνονται: 

Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες των πέντε ομίλων και οι τρεις καλύτερες τρίτες με δεδομένο πως η διοργανώτρια του Final-4 θα είναι μία από αυτές, διότι θα προκριθεί απευθείας στο Final-4.

Συνοπτικά, όπως ήρθαν τα πράγματα όσες ομάδες φτάσουν στις τρεις νίκες θα εξασφαλίσουν και την πρόκριση. Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ έχασε δύο αγώνες στο τάι μπρέικ που ίσως αποδειχτούν μοιραίοι. Έστω τον έναν αγώνα να είχε κερδίσει θα ήταν με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!