Νέος «γάμος» στο ποδόσφαιρο!

Μετά τον «γάμο» Μαρινάκη – Αλαφούζου, όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι έχουμε… φλέρτ Ολυμπιακού – ΑΕΚ με σοβαρή προοπτική να προκύψει «αρραβώνας». Αργότερα ίσως και «γάμος». Η γιγάντωση του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα, προκαλεί –όπως πολλές φορές έχω επισημάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα- ταραχή και γεννά συμμαχίες.

#  Η αντίληψη ότι καμία ομάδα δεν έχει τις δυνατότητες να ανακόψει τον δρόμο του Δικεφάλου προς την κορυφή και την εκεί μονιμοποίηση του, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Αθήνα. Είδαμε τους κατ΄ ευφημισμό… αιώνιους να συμπράττουν με στόχο να πλήξουν τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δικέφαλο.

#  Η συμμαχία τους δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οι ερυθρόλευκοι στράφηκαν στην ΑΕΚ που παρουσιάζεται με… ανοιχτή την αγκαλιά. Μακάρι να κάνω λάθος και να μιλάμε στο μέλλον για συμπτώσεις και όχι για γεγονότα. Η αναβίωση του ΠΟΚ δεν είναι απλά μια εικασία. Είναι ένα γεγονός σε εξέλιξη και στόχο τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του. Η αδυναμία τους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να επενδύσουν στις ομάδες που ελέγχουν, τους οδηγεί σε άλλα μονοπάτια.

#  Η –σχεδόν- κοινή πολιτική που ακολουθούν, η γραμμή των πρωτοσέλιδων στις εφημερίδες που ελέγχουν, η στρατηγική τους στις υπερκείμενες αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου, προδίδουν ότι κάθιδροι προσπαθούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

#  Όπως έχω ξαναγράψει, το θέμα τους δεν είναι ποιος θα κατακτήσει τον τίτλου. Το ζήτημα τους είναι, ΝΑ ΜΗΝ το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ. Προσέξτε… Το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να βρεθεί τη νέα περίοδο στους ομίλους τους Champions League, αυτόματα σημαίνει έσοδα 25.000.000 ευρώ περίπου. Χρήματα που θα επενδυθούν στην ομάδα. Παράλληλα, χρήματα που θα λείψουν τόσο από ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

#  Φαντάζεστε λοιπόν τι είδους ομάδα θα δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ και τι είδους ομάδες θα παρουσιάσουν οι αντίπαλοι του που δεν έχουν την διάθεση να επενδύσουν. Αν είχε ο Μαρινάκης διάθεση να επενδύσει, δεν θα ξεπουλούσε ότι καλύτερο είχε ο Ολυμπιακός. Ομοίως και ο Μελισσανίδης. Δεν θα άφηνε «γυμνή» την ΑΕΚ –που φώναζε ότι χρειάζεται ενίσχυση- στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, προσθέτοντας τους Μοράν και Μασούντ με ελάχιστα χρήματα όταν ο πλήρης ΠΑΟΚ επένδυσε χρήματα για να αποκτήσει τους Αζεβέδο, Μουλέν και Μιχόγεβιτς.

#  Ο ΠΑΟΚ επενδύει στην ποιότητα της ομάδας του όταν οι αντίπαλοι του επενδύουν στο παρασκήνιο και τον πόλεμο λάσπης. Ο Ολυμπιακός και κυρίως η ΑΕΚ, συντηρήθηκαν στο κυνήγι του τίτλου, βοηθούμενοι από την διαιτησία κι όμως προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο πόλεμος είναι τοξικός αλλά στην Τούμπα έχουν γνώση οι φύλακες. Θα το διαπιστώσουν σύντομα όλοι.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!