Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Μαρία Κοτέογλου, μίλησε στο INPAOK μετά τη σπουδαία επιτυχία της δεύτερης διαδοχικής ανόδου για το Δικέφαλο.
Στην έμπειρη ακραία, οι υπεύθυνοι του τμήματος έχουν δώσει τα «κλειδιά» των αποδυτηρίων, με την Κοτέογλου να ανταποκρίνεται πλήρως και να οδηγεί την ομάδα της σε μία δεύτερη επιτυχημένη σεζόν.
Αναλυτικά όσα είπε η αρχηγός των «ασπρόμαυρων»:
«Στην αρχή όταν ακούσαμε ότι τα μπαράζ δεν θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, σκεφτήκαμε ότι δεν θα έχει πολύ κόσμο στις κερκίδες. Όταν όμως φτάσαμε στη Δράμα και μπήκαμε στο γήπεδο, αυτό που ζήσαμε ήταν το κάτι άλλο. Τους ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, δεν το συζητάμε ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των δύο αγώνων. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν, ήταν στην… πρίζα σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν τους ένοιαζε αν κερδίζαμε ή αν χάναμε. Ήταν μαγικό! Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε μπροστά σε τόσο κόσμο και πόσο μάλλον σε μία τέτοια ατμόσφαιρα. Στην αρχή ήμασταν λίγο σφιγμένες αλλά στην πορεία όσο ζεσταινόμασταν και εμείς αλλά και οι οπαδοί μας, πήραμε μεγάλη ώθηση».
Για την επόμενη ημέρα της ομάδας
«Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη. Ο πρόεδρος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι θα συμβεί στη συνέχεια. Είναι ένας άνθρωπος απαιτητικός, ο οποίος δεν θα αρκεστεί με τίποτα λιγότερο από μία ακόμη άνοδο. Το να υπήρχε απλά η ομάδα στην Pre League θα ήταν εύκολο αλλά το όνομα που κουβαλάει ο Σύλλογος αλλά και η «τρέλα» του ίδιου, επιβάλλουν στον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει γι’ ακόμη μία σεζόν. Αυτό προϋποθέτει πολύ καλό σχεδιασμό και μελετημένες κινήσεις και είναι σίγουρο ότι ο κύριος Αμοιρίδης θα ανταποκριθεί πλήρως γιατί είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Αυτή τη στιγμή ζούμε την άνοδο, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καν τι έγινε. Όλα τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε σε λίγες ημέρες».
Για τη συνεργασία με τον Τάκη Φλώρο
«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τον κύριο Φλώρο. Η καριέρα του τα λέει όλα… Είναι γνωστό πως είναι κορυφαίος στο χώρο. Για να φτάσουμε στην άνοδο, ο προπονητής μας έπαιξε καταλυτικό ρόλο με τη δουλειά του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν εντελώς αβάσιμα τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν πρόωρο «διαζύγιο» με τον κ.Φλώρο. Το μόνο που επεδίωκαν ήταν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στην ομαδα, αλλά δεν τους του επιτρέψαμε. Δώσαμε την καλύτερη απάντηση μέσα στο γήπεδο, ήμασταν μια… γροθιά και πετύχαμε το στόχο μας».
Για τον Κώστα Αμοιρίδη
«Θέλουμε γι’ ακόμη μία φορά να τον ευχαριστήσουμε. Είναι ένας άνθρωπος που σπανίζει στο χώρο μας. Ό,τι μας υποσχέθηκε ήταν εκεί, πάντα δίπλα μας, μας στήριξε στο φετινό ταξίδι. Εγώ θέλω προσωπικά να του πω ένα διπλό ευχαριστώ γιατί με εμπιστεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν».