Μια ξεφτίλα για μια λύπηση…

Το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλά να επιδείξει, προκειμένου να μείνει στην ιστορία για όλα τα άλλα, πλην του αγωνιστικού τομέα. Εκτός από τα σκάνδαλα που έχουν γίνει μέχρι τώρα εις βάρος του ΠΑΟΚ προκειμένου να μην καταφέρει να πάρει τον τίτλο, υπάρχει και η περίπτωση του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο χρονικά -σημερινό (11/4)-επεισόδιο του συγκεκριμένου σήριαλ, αποτελεί άλλη μια αριστουργηματική κωμωδία καταστάσεων, που θα ζήλευαν οι “Απαράδεκτοι” ή το “Κωνσταντίνου και Ελένης”… Μια Super League που θέλει αλλά δεν μπορεί να κρατήσει τους “πράσινους” στην κατηγορία, ένα συνδρομητικό κανάλι που προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντά του παίζοντας ενεργό ρόλο, και στη μέση οι ομάδες που ακροβατούν ανάμεσα στο ηθικό, το δίκαιο και το συμφέρον.

Τα κουκιά λοιπόν δεν έβγαιναν, έτσι το έκτακτο ΔΣ της λίγκας αναβλήθηκε μέχρι τελικά να… βγουν, προς όφελος της ομάδας Γιάννη Αλαφούζου, η οποία πρέπει με το ζόρι να μείνει στην πρώτη κατηγορία. Αν αυτό θα επιτευχθεί, θα φανεί στην πορεία, αλλά η ουσία είναι η εικόνα που μένει σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να διαμορφωθεί μόνο επί ελληνικού εδάφους. Το ερώτημα δεν είναι ποια θα ήταν η επιθυμία του καθενός, με βάση τις προτιμήσεις, το οπαδικό μίσος ή τη λάμψη της Super League, αλλά το πώς ένας νόμος μπορεί να άγεται και να φέρεται από αυτούς τους οποίους αφορά.

Τελικά, είναι καλό ή κακό να υποβιβάζεται μια ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ; Είναι καλό ή κακό να υποβιβάζονται άλλες ομάδες με ιστορία και κόσμο; Δυστυχώς δεν υπάρχει καλό και κακό σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν τερματίζεις κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού ή καταστρατηγείς τους σχετικούς νόμους, ο δρόμος είναι αναγκαστικά προς τα κάτω. Για να σε παίρνουν σοβαρά πρώτα οι δικοί σου και μετά οι ξένοι. Αλλιώς έχουμε να κάνουμε για ένα ξέφραγο αμπέλι, ένα πρωτάθλημα κατά το δοκούν.

Ορθώς λοιπόν θα πρέπει να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός (αν όντως γίνει αυτό), όπως ορθώς υποβιβάστηκε και ο Ηρακλής. Όπως ορθώς έπεσαν η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ. Κι επειδή λένε ότι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λες, φέρνω στο μυαλό μου και την περίπτωση που αυτό αφορούσε τον ΠΑΟΚ. Ναι, θα ένιωθα πολύ άσχημα να προσπαθούν να βρουν τρόπο οι άλλοι να με σώσουν. Να μου κάνουν χάρη. Η λύπηση είναι η χειρότερη αντιμετώπιση που μπορείς να τύχεις…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!