«Όλοι δίπλα στον Ιβάν»

Για το συλλαλητήριο του Σαββάτου (14/4) αλλά και την στήριξη που πρέπει να δείξει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στον Ιβάν Σαββίδη, την ώρα που βάλλεται από παντού, μίλησε ο Γιώργος Κούδας.

Παράλληλα, ο «Μεγαλέξανδρος» θυμήθηκε μερικές από τις φορές που ένιωσε την αδικία στο «πετσί» του, ως ποδοσφαιριστής της ομάδας και όχι μόνο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τις αδικίες εις βάρος του ΠΑΟΚ:

“ Εγώ ξεκίνησα απ’ το πρώτο έγκλημα που γνώρισα σαν μέλος αυτής της ομάδος. Λίγοι το ξέρουν, ίσως η ιστορία δεν γράφει τα γεγονότα περισσότερο, παρά τους τίτλους. Το 1963 παίζει στην Φιλαδέλφεια Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Αποκρούει με τα χέρια με μπλονζόν ο Σημαντήρης πρέπει να ήταν. Ο διαιτητής ένας που έφεραν τότε , που έλεγαν ότι κυκλοφορούν και τα ρόλεξ δεν δίνει το πέναλτι και ο Λάζαρος Σώμος παίρνει την ομάδα και φεύγει. Τιμωρείται ο ΠΑΟΚ με μηδενισμό στο παιχνίδι αυτό”.

Για το αν η πρώτη του εμφάνιση συνδέθηκε με σφαγή εις βάρος του ΠΑΟΚ: 

«Αυτό ακριβώς. Δεν βάζω τις άλλες τις σφαγές και τα εγκλήματα που γινόντουσαν κατά καιρούς. Όταν μαζευόμασταν εκείνα τα χρόνια στην Εθνική και λέγανε ότι από το 70 μέχρι 80 έπρεπε να πάρετε πέντε πρωταθλήματα και άλλα δύο κύπελλα και πήραμε δύο και ένα, οι ίδιοι οι συμπαίκτες μας μας τα λέγανε. Αυτά τα πράγματα δεν ξέρω σε ποιες χώρες συμβαίνουν”.

Για την σφαγή της σεζόν 1984-85:

“ Είμαι τίμ μάνατζερ και παίζουμε εκείνο το πρωτάθλημα. Κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό,παίρνουμε το πρωτάθλημα και πάμε για ντάμπλ. Μέσα από το αεροπλάνο μας παίρνουν ποδοσφαιριστή, μας πάνε σε ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού και μας φέρνουν αναστάτωση στην ομάδα. Δεν υποτιμώ την Λάρισα που πήρε εκείνη τη χρονιά το κύπελλο, αλλά φανταστείτε μία ομάδα από την μία μέρα στην άλλη να μεταμορφώνεται και να είναι πέντε “πτώματα” στο γήπεδο”.

Για το συλλαλητήριο του Σαββάτου:

“ Εγώ θέλω να πω για άλλη μία φορά ότι βλέπουμε τα “εγκλήματα” που κάνουν. Δεν πρέπει να κάνουμε κι εμείς λάθη και να τους δίνουμε δικαιώματα. Δεν πρέπει κι εμείς να καταστρέφουμε το “θείο δώρο”. Το θείο δώρο είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ΠΑΟΚ φέτος έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο μετά τις παλινωδίες του καλοκαιριού. Όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα σ’ αυτόν τον άνθρωπο γιατί είναι κάποια πράγματα που δεν ακούγονται. Περνάει πάρα πολλά”.

Για το αν ο Ιβάν Σαββίδης μετάνιωσε που δημοσιοποίησε κάποια πράγματα:

“ Είναι παρορμητικός για αυτό έκανε αυτή την κίνηση. Αν ήμουν εγώ στο γήπεδο, ίσως επειδή έχω συζητήσει μαζί του, ίσως να τον είχα συγκρατήσει. Θα πρέπει να τον στηρίξουμε αυτό τον άνθρωπο γιατί έχει πληγωθεί πάρα πολύ. Τα ΜΜΕ παλεύουν να τον χτυπήσουν με οποιαδήποτε αφορμή δοθεί ακόμη και τις επιχειρήσεις του”.

πηγή: Arena FM


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!