«Πρώτη φορά το ένιωσα!»

Απόλυτα ικανοποίημενος από τη σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λαυρίου ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά το τέλος του αγώνα, ενώ σχολίασε την παρουσία του κόσμου και την απίστευτη εμφάνιση του Τεράν Πέτεγουεϊ.

Αναλυτικά ο προπονητής του Δικεφάλου είπε:

«Έγινε ένα παιχνίδι, παραπάνω από καλής ποιότητας. Με τον τρόπο που έπαιξαν οι δύο ομάδες αναδείχθηκε το ταλέντο κάποιων παικτών, κάτι που είναι ζητούμενο. Ήμασταν βέβαιοι, ότι θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι πνευματικά και αγωνιστικά συγκριτικά με αυτό κόντα στην ΑΕΚ. Το αγωνιστικό πλάνο του Λαύριο είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο και παρά τις αγωνιστικές αλλαγές του, παραμένει ομάδα με συνέπεια, συγκεκριμένο πλάνο.

Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστούμε, λόγω της έλλειψης δύο παιδιών που θα μπροούσαν να προσαρμοστούν (Τζόουνς και Κόνιαρης). Γι’ αυτό ήμασταν παθητικοί στην άμυνα και κάναμε συντήρηση. Όταν πήρε διαφορά το Λαύριο, πρώτη φορά ένιωσα τέτοια ατμόσφαιρα χωρίς να είναι ντέμρπι. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με την άνοδο της ενέργειάς μας σδην άμυνα, πήραμε τη νίκη. Αυτό θέλουμε να κρατησουμε ως βάση, αυτή η ομάδα με την ενίσχυση του κόσμου μπορεί να πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα. Ο κόσμος μας έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση.

Υπάρχει μια διακοπή που δεν είναι υπέρ μας βάσει του ρυθμού μας αλλά δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Υπάρχουν παιδιά και τραυματίες που χρειάζονται ξεκούραση. Ελπίζω στην επανέναρξη του πρωταθλήματος να επανέλθουμε με την ίδια ενέργεια, το ίδιο κίνητρο και τον ίδιο ρυθμό.

Για την εικόνα της ομάδα παρά τις δύο σημαντικές απουσίες:

«Η ομάδα έχει 12 παίκτες, καλό και γεμάτο ρόστερ. Κατάφεραν οι παίκτες να καλύψουν τις απουσίες απέναντι σε δύο πολύ καλούς αντιπάλους (ΑΕΚ, Λαύριο). Είναι καλό για εμάς τους προπονητής να έχουμε παίκτες που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον».

Για το αν περίμενε από την εικόνα των προπονήσεων μια τέτοια εμφάνιση από τον Πέτεγουεϊ:

«Όταν πάει ένας παίκτης στου 35 πόντους δεν είναι φυσιολοηικό. Η αμυντική τακτική του Λαυρίου μας έδωσε το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ένας παίκτης με ικανότητα στο ένας με έναν, θα τα πάει καλά. Έκανε μια τεράστια εμφάνιση, ήταν καθοριστικός με τις αποφάσεις του και την εκτελεστικήτου ικανότητα. Μας έδωσε ώθηση στο επιθετικό κομμάτι».

Για το αν επηρεάζει την ομάδα ο παράγοντας της διαιτησίας:

«Μια φορά τοποθετήθηκα επίσημα. Υπάρχει αυτός παράγοντας, αλλά δεν θέλω να μειώσω την σημερινή προσπάθεια του Λαυρίου ή των άλλων αντιπάλων. Οι δύο από τους τρεις διαιτητές ήταν σε καλό επίπεδο. Έχουμε συζητήσει με τους παίκτυες μας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Όλοι κάνουν λάθη αλλά εμείς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Δε νομίζω ότι θα κερδίσουμε κάτι αν ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό. Άποψή μου είναι ότι ο πρώτος διαιτητής κράτησε το παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!