Σε ένα κείμενο 2.077 λέξεων, οι ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου «προς πάσα κατεύθυνση» και κάνουν λόγο για θέατρο του παραλόγου, αναφορικά με την υπόθεση εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, μιλώντας για «φωτοτρομοκρατία των ΜΜΕ» και χαρακτηρίζοντας τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ «εξιλαστήριο θύμα».
Καταφέρονται, δε, εναντίον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, για το σκεπτικό της σχετικά με τη δευτερόδικη απόφαση του ντέρμπι Δικεφάλων που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ κατηγορούν και τον διαιτητή του επίμαχου αγώνα κ. Κομίνη για απαξίωση απέναντι στα δικαιοδοτικά όργανα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Επανερχόμενοι στο θέμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και με αφορμή κυρίως τα όσα διαδραματίζονται στην βιτρίνα αυτού, δηλαδή την πρώτη επαγγελματική κατηγορία, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση επισημαίνουμε τα κάτωθι:
Αν και το φετινό πρωτάθλημα φάνηκε να ξεκινάει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, σε συνέχεια της προσπάθειας της κάθαρσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τελικώς οδεύει προς την ολοκλήρωση του με τέτοιον τρόπο, ώστε τελικώς να μην δικαιώνονται οι αρχικές προσδοκίες.
Η ευθύνη για αυτό βαραίνει τους πάντες, από τον πρώτο τη τάξει αρμόδιο μέχρι και τον τελευταίο παράγοντα που εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην διοργάνωση και την κάλυψη του πρωταθλήματος. Δηλώσεις, πράξεις και παραλείψεις ποδοσφαιρικών παραγόντων, εκπροσώπων τύπου των ΠΑΕ, δημοσιογράφων, πειθαρχικών οργάνων, πολιτευτών και υπουργών έχουν δυναμιτίσει επικίνδυνα το κλίμα στην κοινή γνώμη, στους απλούς φιλάθλους του ποδοσφαίρου και τους οπαδούς των ομάδων, με αποτέλεσμα να έχει στηθεί ανά το πανελλήνιο ένα παράλογο και επικίνδυνο σκηνικό μίσους και αντεγκλήσεων σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες και ιστοσελίδες, το οποίο «ενημερώνει» κατά το δοκούν, συνήθως ανάλογα με την οπαδική προτίμηση και τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας εκάστου μέσου.
Άμεσο αποτέλεσμα όλων των παραπάνω καταστάσεων είναι ότι ο μέσος φίλαθλος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ορυμαγδό αντικρουόμενης πληροφόρησης, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η αλήθεια, ή έστω να καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η εξεύρεση της, με άμεση συνέπεια να απαξιώνεται στην συνείδηση του κόσμου το Ελληνικό ποδόσφαιρο ως αναξιόπιστο, διεφθαρμένο και ελεγχόμενο.
Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν τα μέγιστα τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ανατινάξεις αυτοκινήτων ποδοσφαιρικών παραγόντων, απειλητικά γράμματα που περιέχουν σφαίρες στον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ξυλοδαρμοί μαρτύρων σε δίκες ποινικού περιεχομένου που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές ομάδων από αγνώστους, απειλές κατά της ζωής Προέδρων και μελών Δ.Σ. ΠΑΕ, εμπρηστικές δηλώσεις συγκεκριμένων εκπροσώπων τύπου και μελών Δ.Σ. ΠΑΕ, προκλητικές χειρονομίες ποδοσφαιριστών προς τους οπαδούς και φιλάθλους αντιπάλων ομάδων με την ανοχή των δικαιοδοτικών οργάνων που δεν τους καλούν καν σε απολογία, απειλές κατά δικαστών και πολλά ακόμη συνθέτουν ένα εκρηκτικό κράμα μίσους, διχασμού και φόβου, το οποίο συνεπικουρούμενο από τις κατά καιρούς άστοχες τοποθετήσεις των θεσμικά υπευθύνων αναπόφευκτα πιέζει τους διαιτητές και τους δικαστές, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η απονομή δικαιοσύνης και να δημιουργείται δικαίως ή αδίκως η αίσθηση της επιλεκτικής εφαρμογής των κανονισμών καθώς και της επιλεκτικής ευαισθησίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μη ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της superleague, των κατά τεκμήριο καλύτερων ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εισέβαλλε στο αγωνιστικό χώρο μετά την καθυστερημένη ακύρωση τέρματος της γηπεδούχου ομάδας έπειτα από τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Το κατακριτέο της ενέργειας έγινε αντιληπτό από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος με γραπτή του δήλωση ζήτησε συγνώμη από το πανελλήνιο.
Ωστόσο το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή να στηθεί για ακόμα μια φορά το θέατρο του παραλόγου. Για τουλάχιστον δυο εβδομάδες γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτα ενορχηστρωμένης φωτοτρομοκρατίας στα ΜΜΕ, τα οποία βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα για να του φορτώσουν όλα τα δεινά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο Υφυπουργός αθλητισμού στην ανακοίνωσή του περί διακοπής του πρωταθλήματος, ανέφερε ως αιτία ονομαστικά τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ αναφέρθηκε αόριστα και στις εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων χωρίς να τους κατονομάσει, υποδεικνύοντας ουσιαστικά ως υπαίτιο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Παραμένει απορία μας πάντως γιατί δεν είχε κινηθεί με τον ίδιο τρόπο πριν από λίγους μήνες με αφορμή το απειλητικό γράμμα προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, καθώς επίσης και γιατί δεν σοκαρίστηκε ανάλογα με τα περιστατικά που έλαβαν χώρα και που περιγράφθηκαν ανωτέρω, καθώς επίσης γιατί δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία όταν ακούγεται το γνωστό αντεθνικό και εμετικό σύνθημα (με πιο πρόσφατο παράδειγμα το final four του κυπέλλου πετοσφαίρισης στην Ρόδο), ή όταν έχει στοχοποιηθεί συγκεκριμένη ομάδα της πόλης από μερίδα πολιτικών που δεν διστάζουν ακόμα και να τους χαρακτηρίζουν ως τουρκόσπορους.
Κατά την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης στα δικαιοδοτικά όργανα τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό, δεν παρέστη ο διαιτητής της αναμέτρησης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, καθώς αφενός μεν τα όσα έγραφε στο φύλλο αγώνα ήταν ασαφή και απαιτούσαν περαιτέρω επεξηγήσεις, αφετέρου διαψεύδονταν από τον ίδιο τον τηλεοπτικό φακό της συνδρομητικής τηλεόρασης που κάλυπτε το παιχνίδι, ιδίως σχετικά με τον καταλογισμό του τέρματος της ομάδας του ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ως αποτέλεσμα της απαξίωσης εκ μέρους του διαιτητή απέναντι στα δικαιοδοτικά όργανα με την πρόφαση της έλλειψης χρόνου (που πάντως βρήκε αργότερα προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάριο ενημέρωσης για το σύστημα VAR, του οποίου την εφαρμογή είχε προτείνει πρώτος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας και το κόστος εγκατάστασης, πλην όμως το αίτημα του δεν έγινε δεκτό) ήταν να μην απαντήσει επί της ουσίας σε κρίσιμες ερωτήσεις που θα έριχναν φως στα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της προσωρινής διακοπής του αγώνα.
Και εάν σε πρώτο βαθμό ο Δικαστής επέτυχε έστω μια στοιχειώδη επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού είναι γνωστό ότι δεν δύναται να γίνει βίαιη προσαγωγή μάρτυρα σε μή ποινική υπόθεση, σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ότι δεν είναι καν απαραίτητη η εξέταση του διαιτητή, καθώς στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το δικαστήριο μπορεί να οδηγηθεί σε ικανή κρίση για τα πραγματικά περιστατικά ακόμα και χωρίς αυτόν, σκεπτικό εντυπωσιακό καθώς όση εμπειρία και να έχει μια δικαστική σύνθεση δεν υποκαθιστά το γεγονός ότι θα οδηγηθεί σε ασφαλέστερη δικαστική κρίση έπειτα από την εξέταση του κύριου μάρτυρα σε μια υπόθεση.
Ένα δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου είναι ότι τα αιτήματα της ομάδας του ΠΑΟΚ περί τιμωρίας της ΑΕΚ με αφαίρεση βαθμών επειδή αρνήθηκε να συνεχίσει τον αγώνα απορρίφθηκαν ως νόμω αβάσιμα, διότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν εκλήθη σε απολογία από τον αθλητικό εισαγγελέα με βάση τα γεγονότα του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά μόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και εάν ευδοκιμούσε η ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η δυσμενέστερη συνέπεια για την ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήταν η συνέχιση του αγώνα από το σημείο που διεκόπη, ενώ θα παρέμενε ατιμώρητη με βάση τις ποινές που επιβάλλονται από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η προηγούμενη κλήση της σε απολογία από τα πειθαρχικά όργανα.
Κατόπιν τούτου προκύπτει εύλογα το ερώτημα γιατί δεν εκλήθη σε απολογία η ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που δεν δέχτηκε να συνεχίσει τον αγώνα και εφόσον δώσει επαρκείς εξηγήσεις να απαλλαγεί των κατηγοριών. Και επειδή αυτό έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης αποχώρησης της ομάδας του Ολυμπιακού από το γήπεδο της Τούμπας χωρίς να αγωνιστεί, χωρίς να κληθεί σε απολογία και χωρίς και πάλι να κληθεί ο διαιτητής της αναμέτρησης προς κατάθεση, αιωρείται η καχυποψία ότι όποια ομάδα επιθυμεί δύναται να φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας στα κρύα του λουτρού δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων στις κερκίδες και εκατοντάδες χιλιάδων τηλεθεατών και ακροατών και με την ανοχή των διαιτητών και των οργάνων πειθαρχικής δίωξης όχι μόνο να μην υφίσταται καμία συνέπεια, αλλά να κερδίζει και τον αγώνα στα χαρτιά σε βάρος της άλλης ομάδας. Ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι η ανοχή σε τέτοιες πρακτικές δεν συμβάλλει στην έξαρση και την γενίκευση της βίας πλανάται πλάνην οικτρά.
Το ζήτημα όμως γίνεται όλο και χειρότερο εάν εξετάσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε η συγκεκριμένη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ στην συγκεκριμένη απόφαση. Ο Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής Σκουτέρης έχει αναφέρει στο παρελθόν απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, έχει αναφερθεί στα προφανέστατα κενά του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ τα οποία δυσκολεύουν το έργο της απονομής πραγματικής δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα έχει πέσει θύμα μιας απίστευτης επίθεσης και σπίλωσης του ονόματός του από μεγάλη μερίδα του τύπου, ενώ μόλις μια ημέρα πριν την έκδοση της απόφασης έγινε στόχος απειλών από οργανωμένους οπαδούς μέσω πανό που ανέφερε το όνομα του. Μάλιστα, πρόσφατα με αφορμή τα γραφόμενα από μερίδα του τύπου η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τα μέλη της είναι απροστάτευτα απέναντι στις πιέσεις που τους ασκούνται.
Κατόπιν των ανωτέρω, προκύπτει το εύλογο ερώτημα σε έναν λογικό άνθρωπο κατά πόσον οι δικαστές έχουν την δυνατότητα να δικάσουν και τελικώς να εκδώσουν δίκαιες αποφάσεις κάτω από τέτοιες συνθήκες, αλλά και κατά πόσον οι διαιτητές μπορούν να ασκήσουν ανεπηρέαστοι τα καθήκοντα τους και να συντάξουν με τον προσήκοντα τρόπο φύλλα αγώνα όποτε αυτό απαιτείται χωρίς να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα και την περιουσία τους, ιδίως μάλιστα στις χαμηλότερες κατηγορίες όπου είναι πραγματικά απροστάτευτοι σε ενδεχόμενο βιαιοπραγίας.
Σε όλη αυτήν την κατάσταση δεν βοηθούν καθόλου οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους επιτείνουν το αίσθημα της αδικίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποβιβάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια αδειοδότησης. Ωστόσο σε ανάλογη περίπτωση κατά την φετινή περίοδο που αφορά την ομάδα του Παναθηναϊκού επιχειρήθηκε και επετεύχθη μέσω της ΕΠΟ δεκαπενθήμερη παράταση από την UEFA προς τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων, ενώ επιχειρείται να αλλάξει εν μέσω αγωνιστικής περιόδου η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια της αδειοδότησης.
Όλη αυτή η κατάσταση έχει φέρει προ των πυλών του ποδοσφαιρικού grexit το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με μοναδικούς κερδισμένους αυτούς που δεν επιθυμούν την κάθαρση, ενώ μεγάλοι χαμένοι είναι όλοι οι υγιείς Έλληνες φίλαθλοι, ενώ οι οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης βλέπουν τις ομάδες τους να τιμωρούνται μόνο αυτές με αυστηρότατες ποινές, ενώ παράλληλα βλέπουν ιδιοκτήτες άλλων ομάδων που απασχολούν την ποινική δικαιοσύνη για βαρύτατα αδικήματα να αντιμετωπίζονται προστατευτικά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, αλλά κάποιες φορές και από την ίδια την δικαιοσύνη, καθώς αν και έχουν τον περιοριστικό όρο της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, τον οποίο παραβιάζουν συστηματικά και απροκάλυπτα εκφεύγουν οποιωνδήποτε ποινικών συνεπειών.
Ωστόσο εάν οι αρμόδιοι φορείς θεωρήσουν ότι παρά την τομή που θα επιχειρηθεί το προσεχές διάστημα δεν επέρχεται βελτίωση στο επόμενο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πλέον μή αναστρέψιμη και ότι οι παράγοντες που εμπλέκονται γύρω από το ποδόσφαιρο αδιαφορούν για την ομαλή λειτουργία του και ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα συμφέροντα των ομάδων τους ή τα προσωπικά και οικονομικά του συμφέροντα, τότε θα πρέπει να ληφθούν δραστικές και ακραίες λύσεις ανεξαρτήτως πολιτικού ή άλλου κόστους, ώστε να ξεβρωμίσει ο χώρος και να γίνει μια επανεκκίνηση από μια υγιή βάση. Μια τέτοια ακραία και έσχατη λύση είναι η (αρχής γενομένης της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου) διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων για ένα χρονικό διάστημα ενός ή δυο ετών, διάστημα ικανό αφενός να οργανωθεί με τον προσήκοντα τρόπο ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο και να επανέλθει υγιές, αφού προηγουμένως θα έχει αποβάλλει κάθε μίασμα που έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση του. Και αυτό γιατί η βία στις μικρότερες κατηγορίες είναι η ίδια ή και μεγαλύτερη, ωστόσο δεν τυγχάνει της αντίστοιχης προβολής με αυτήν της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
Επισημαίνουμε σε αυτό το σημείο ότι η βία στα γήπεδα δεν επιλύεται μόνο με την θεσμοθέτηση αυστηρών και εξοντωτικών ποινών. Απείρως σημαντικότερη συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή, της καταπολέμησης της βίας επιφέρει η ορθή και δίκαιη επίλυση κάθε σχετικού ζητήματος. Η δικαιοσύνη φέρνει την ειρήνη.
Εξίσου σημαντική όμως για εμάς είναι η επισήμανση του κινδύνου με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου της 12ης Μαΐου 2018 μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Με βάση τις συνθήκες που επικρατούν την δεδομένη χρονική στιγμή και με δεδομένο τον υπέρμετρο φανατισμό που επικρατεί από την όξυνση της κατάστασης θεωρούμε ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη διεξαγωγής του τελικού με οπαδούς των δύο ομάδων.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει την δυνατότητα να παρέμβει για λόγους δημόσιας ασφάλειας, όπως έκανε πρόσφατα χωρίς να πλήττεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και επομένως χωρίς να προκύψουν περαιτέρω συνέπειες για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το έννομο συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας προκύπτει από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στο τελικό είναι οι χειρότερες στην ιστορία τους.
Και εάν αναλογιστεί κανείς τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό του Βόλου και σε μια περίοδο που το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο ομάδων ήταν πολύ καλό, από τριάντα δηλητηριασμένα μυαλά εκατέρωθεν σε μια (ανεξήγητα) αφύλακτη πεζογέφυρα όπου από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, εύλογα αντιλαμβάνεται ότι τώρα που το δηλητήριο, το μίσος και ο φανατισμός έχει επηρεάσει χιλιάδες μυαλά είναι αδύνατος ο έλεγχος της κατάστασης ακόμα και στο κατά τεκμήριο ασφαλέστερο γήπεδο της χώρας. Θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να εγγυηθεί η Αστυνομία την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα καθώς και την ασφαλή και χωρίς επεισόδια μετάβαση από και προς το γήπεδο των οπαδών και των δύο ομάδων κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και ότι είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος της απώλειας ανθρώπινων ζωών, γεγονός για το οποίο θα φέρουν ακέραια την ευθύνη αυτοί που θα συναινέσουν στην διεξαγωγή του αγώνα με θεατές.
Με βάση την παραπάνω εκτίμηση, θεωρούμε ότι εάν η διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου με θεατές είναι αναγκαία προϋπόθεση αποφυγής του ποδοσφαιρικού grexit θα πρέπει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό να ζητήσουν μια ανοχή και πίστωση χρόνου, ώστε από τον επόμενο μήνα κιόλας να επιχειρηθεί μια βαθιά τομή στον χώρο του ποδοσφαίρου, ώστε να υπάρχει πραγματική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, χωρίς επεισόδια και να ανακηρύσσεται ο πρωταθλητής με βάση τους βαθμούς που συγκεντρώνει δίκαια στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις δικαστικές αίθουσες, όπως συνέβη φέτος. Από την πλευρά μας δηλώνουμε έτοιμοι να συμβάλλουμε με προτάσεις προς τον σκοπό αυτό που θα αφορούν το σύνολο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο της μεγάλης κατηγορίας.
Ολοκληρώνοντας σε αυτό το σημείο την τοποθέτηση μας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι βουλευτής που αποδέχεται και σιγοντάρει το σύνθημα περί καψίματος της Βουλής ουσιαστικά αποδέχεται ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα προς την βελτίωση της λειτουργίας της και την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού μέσα από αυτήν. Σε αυτήν την περίπτωση όμως η πλέον έντιμη κίνηση είναι η υποβολή της παραίτησης του, ώστε να παραχωρήσει την θέση του σε κάποιον άλλον που τουλάχιστον θα πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει.
Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θεσσαλονίκης»